Irány a Margitsziget – nézze meg a döntőt ingyen!

2015. május 17. 16:25

Az UVSE-Centrál és a Hungerit-Szentesi VK 19.05-től (tv: Digi Sport) a harmadik mecset játssza a nőknél, a megtekintésért nem kell fizetni. A korábbi tapasztaltok azt mutatják, érdemes ezeket a hölgyeket a lelátóról nézni!

Fotó: UVSE/Madar Dávid

UVSE vagy Szentes?

A női szakág egyetlen nyitott kérdése az maradt, hogy a felnőtt bajnokságot melyik együttes nyeri meg. Tekintettel arra, hogy a finálé két összecsapás után 1–1-re áll, nem jutottunk közelebb a megoldáshoz. A ma 19.05-kor kezdődő partit követően azonban kicsit okosabbak leszünk.

Az eddigi tapasztalatok azt mutatják, a feleknek sikerült ráhangolódniuk az aranymeccsre, hiszen két meglehetősen színvonalas és izgalmas összecsapást vívtak. Az első, fővárosi mérkőzést aki ott volt, nem felejti: a szenzációsan kezdő, Szücs Gabriella klaszsisára is építő UVSE ellen parádés játékkal lépett el három góllal, Bujka Barbara vezérletével azonban döntetlenre, 9–9-re mentette Tóth László csapata. Következhettek az ötméteresek, amelyek során hihetetlen izgalmak között 9–8-ra a hazaiak nyertek meg.

Szentesen aztán egyenlített a bajnok! Úgy nyert 10–6-ra, hogy Bujka Barbara és Catharina van der Sloot, azaz két kiváló mezőnyjátékosa nem is igazán játszott kimagaslóan, avagy a csapategység volt a siker kulcsa. No, meg Bolonyai Flóra, aki elképesztő hatékonysággal védett a kapuban.

„Nagyon egyben van a társaság, ez jó jel a harmadik találkozó előtt. Bár rettentő érzés volt elveszíteni az ö9tméterespárbajt, ám ez a trauma úgy érzem, még inkább összekovácsolta a csapatot. Megpróbáljuk a Hajósban ott folytatni, ahol Szentesen abbahagytuk. Kulcskérdés lesz, mennyire sikerül kikapcsolni a játékból az ellenfél kulcsembereit, megvan erre a tervünk” – fogalmazott Tóth László vezetőedző.

A szentesiekhez hasonlóan az UVSE-s lányok is afféle csapatépítő programokkal készültek a soros csatára – az edzések mellett persze. Lelkileg talán nekik volt szükség a fejek rendbetételére, hiszen az utolsó találkozást ők zárták rosszul. „Szentesen nehéz játszani, nem sikerült, de nincs baj, egy-egy az állás, továbbra is nálunk van a pályaelőny. Ezt kell megtartanunk” – mondta Áts Bertalan, aki bízik tanítványaiban, bízik abban, sikerül ismét előnybe kerülniük.

Hogy így lesz-e, nehéz megtippelni, avagy egy biztos: hatalmas ütközetre van kilátás. Tekintettel arra, hogy a mérkőzés megtekintése ingyenes, bárki megnézheti, mire megy egymással a két együttes. Azaz aki teheti, este irány a Margitsziget!



E.ON Női OB I.

Tigra-Zf-Eger - UVSE

2022. dec. 03. 15:30

BENU Férfi Magyar Kupa

Genesys OSC Újbuda - EPS-Honvéd

2022. dec. 09. 18:00

BENU Férfi Magyar Kupa

-

2022. dec. 10. 18:45

BENU Női Magyar Kupa

FTC-Telekom - Tigra-Zf-Eger

2022. dec. 16. 18:30

BENU Női Magyar Kupa

III.Ker.Tve - UVSE

2022. dec. 16. 20:00

BENU Női Magyar Kupa

-

2022. dec. 17. 19:00

A tenerifei Világliga-döntőre készül női válogatottunk
Split, Eb: a férfidöntő és az éremátadás képei (Fotók: Kovács Anikó)
Közreműködők, egyesületek
Bizottságok