Az Eger lett a bajnokság bronzérmese

2015. május 15. 19:06

Másodszor is legyőzte a Ferencvárost, ezzel megszerezte a bajnokság harmadik helyét az Eger, innentől készülhet a Bajnokok Ligája hatos döntőjére.

Fotó: Micheller Szilvia/archív

Aidan Roach nélkül fogadta a Ferencváros az Egert a bronzütközet második felvonásán, amely Paján Viktor utolsó bajnoki mérkőzése volt – ennek apropóján a klub köszöntötte is a több mint 420 bajnokival záró pólóst.

A zöldek nem tudtak meglepetést okozni az első találkozón, sőt. Mivel az Eger hatalmas tempót diktált és Braniszlav Mitrovics is parádézott a kapuban, nagy különbségű vereség lett a vége, 20-8-ra hozták azt a mérkőzést az egriek.

Dabrowski Norbert csapata már csak azért is szerette volna 2-0-val zárni a bronzpárharcot, mert akkor pár nappal több idő marad(na) a Bajnokok Ligája hatos döntőjére hangolódásra.

Nos, a Fradi az első negyedben még tartotta magát, csakúgy, mint a Szolnok elleni második elődöntőn, 2-2 volt az első negyed eredménye, a második nyolc percben viszont a bajnoki címvédő 4-0-s rohammal jelentkezett, Jansik Szilárd már a nagyszünet előtt közvetlenül szépített (3-6), de az utolsó szó így is az Egeré volt, mert 3 másodperccel a vége előtt Vapenszki is betalált még.


Aztán a fordulás után is folytatódott az Eger pontosabb játéka, Biros Péter már harmadik gólját lőtte a szakaszban, nagy kedvvel játszott a vendégek csapatkapitánya. 10-3 után azonban a Fradi kicsit megrázta magát, jött egy kis elkényelmesedés az egriektől, így 3-0-s részsikerrel döntetlenre hozta a harmadik negyedet a Fradi.

Marnitz Gergő a negyedik negyed elején aztán a negyedik hazai gólt szerezte zsinórban, ekkor már „csak” három góllal ment Dabrowski Norbert csapata, ráadásul Lőrincz Bálintot cserével végleg kiállították a negyed második percében.

Ellőtte ugyanakkor a puskaporát a Fradi, az Eger viszont okosan megtartotta előnyét, sőt, még növelte is azt. Biros Péter és Erdélyi Balázs góljaival kialakult a végeredmény.

12-7-re nyert az Eger, és ezzel megszerezte a bronzérmet a bajnokságban. A Ferencváros zárt a negyedik helyen.
 
A vezetőedzők nyilatkozatai a sportnapilapnak:
 
Varga Zsolt: – Ezúttal jobb volt a játék képe, mint az első mérkőzésen, sokkal koncentráltabb volt a védekezésünk, de a helyzetkihasználásoknál sok hibát elkövettünk. Szerintem a mai meccsen bennünk maradt legalább négy gól. Összességében az éves teljesítményünkkel elégedett vagyok. Örülök, hogy Paján Viktor barátom az én edzősködésem alatt fejezte be pályafutását, egy nagyszerű játékosról és remek sportemberről van szó.

Dabrowski Norbert: – Nekünk idén ez adatott meg, hogy a bajnoki bronzéremért játszunk, és ha már így alakult, akkor tartoztunk annyival a Reibl Imre vezetésével minket az egész szezonban mindenhová elkísérő szurkolóknak, hogy a lehető legkomolyabban vegyük ezt a párharcot is. Ezek után természetesen minden erőnkkel a BL hatos döntőjére készülünk.

Eredmény – E.ON férfibajnokság, a bronzéremért, 2. mérkőzés:

Ferencváros-ZF-Eger 7-12 (2-2, 1-5, 3-3, 1-2)
Népliget, vezette:
Petik, Fodor

FTC: Gárdonyi – Avramovics, Csapó 1 (1), Katonás, Nyéki 1, Swift 2, Pohl. Csere: Kolozsi, Regős, Jansik Sz. 1, Paján, Marnitz G. 2 (1), Ernyey. Vezetőedző: Varga Zsolt

Eger: Mitrovics – Cucskovics 1, Hosnyánszky 1, Szivós, Vapenszki 1, Hárai 1, Biros 4. Csere: Angyal 1, Zalánki 1, Lőrincz, Erdélyi 2, Bedő. Vezetőedző: Dabrowski Norbert

Gól/emberelőny: 1/10, illetve 6/15
Ötméteresek: 2/3, illetve -
Kipontozódott: Swift (28.), illetve Angyal (21.)
Kiállítva cserével: Lőrincz B. (25.)

A két győzelemig tartó párharc végeredménye: 2-0 az Eger javára.

Galéria

A többi képért kattintson a képre!



19. FINA Világbajnokság, záró sajtótájékoztató (Fotók: Kovács Anikó)
19. FINA Világbajnokság: HUN-MNE 8-6 (Fotók: Derencsényi István)
Közreműködők, egyesületek
Bizottságok