Kiváló játékával egyenlített a Szentes

2015. május 14. 20:09

A Hungerit-Szentes minden tekintetben felülmúlta az UVSE-Centrált a női döntő második mérkőzésén, ezzel egyenlített. Mindenképp lesz tehát még mérkőzés Szentesen.

Telt ház előtt és kiváló hangulat mellett kezdődött a mérkőzés, amelynek tétje az volt, egyenlít-e a döntőben a Szentes, hiszen az első találkozót hatalmas küzdelem után nyerte az UVSE, büntetők után. A fővárosiak is nagy különítménnyel érkeztek, a felnőtt férfi- és a fiú utánpótlás-csapatoktól is sokan ültek (és szurkoltak) a lelátón.

Kisteleki Hanna és Kövér-Kis Réka egy-egy lövése indította a mérkőzést, hogy aztán a 3. percben jöjjön az első emberfór, Miskolczi Kitti kiállítása után Csabai Dóra lőtt kapura, Bolonyai Flóra védett, majd az újabb vendégakció után Szücs Gabriella lőtt kapufát. Majdnem hasonló volt a koreográfia a másik oldalon, de ott a blokk mentett, remek védekezéssel nyitottak a csapatok.

Keszthelyi Rita próbált aztán ejteni, nem sikerült neki, és lám, a másik kapunál is így próbálták bevenni a kaput, azzal a különbséggel, hogy Kövér-Kis Rékának sikerült is (1-0). Egy kivédekezett szentesi előny után Bolonyai Flóra bemutatta negyedik védését, majd Szücs a kapufára lőtt, mindannyiszor a kapu bal oldalát célozta meg az UVSE, a hetedik percig ez nem vezetett eredményre.

Sőt, Gémes Alexa kapufás bombagóllal 2-0-ra alakította az eredményt, s mivel pontatlanul célzott támadásban az UVSE, maradt is ez a részeredmény a negyed végére.

Első támadásából 5 méterest harcolt ki aztán az UVSE, csakhogy Keszthelyi Rita lövését védte Bolonyai Flóra, aki parádézott a mérkőzésen. Miskolczi Kitti második hibája után Keszthelyi Tóth Ildikónak lőtte középre, ő pedig a kapuba húzta a labdát, megtört a jég, majdnem nyolc perc kellett az első vendéggólig. Alig telt el fél perc és Bujka Barbara remek góljával rögtön le is hűtötte a vendégkedélyeket (3-1), kezdett forrósodni a mérkőzés.

Az első meccsen kétgólos Gémes Alexa újabb átlövése tett erre egy lapáttal, nagy kedvvel játszott a Szentes, és 4-1-re vezetett. Meglehetett volna az ötödik gól is a negyedik percben, de Bujka Barbara lövése nem ért célba, annak ellenére, hogy rettentően megküzdött a pozícióért.

Aztán mégis összejött, egy időkérést követően Kádár Ildikó a blokk mellett ellőtte a jobb szélről, Gangl Edina ezúttal is tehetetlen volt (5-1). Keszthelyi Rita Áts Bertalan időkérése után adta el a labdát, támadásban nem tudott érvényesülni igazán a vendégcsapat ezen az estén.

Aztán Keszthelyi és Tóth elővette a korábban bejött figurát, lemásolta azt, és ezzel bő két perccel a vége előtt szépített az UVSE. És ahogyan a negyed elején, ezúttal is azonnal jött a válasz, Szücs kiállítása után Gémes harmadik gólját lőtte, ezúttal a balszélről, a lövés épphogy becsúszott a gólvonal mögé (6-2). Négygólos előnyt épített fel Tóth László csapata a félidőre.

A serdülőbajnokságban ezüstérmet szerző szentesi lányokat köszöntötték a pihenőidőben (az UVSE nyerte a bajnokságot), volt kit ünnepelnie a hazai tábornak.

Aztán mondhatni, minden úgy folytatódott, ahogy az első félidőben abbamaradt – legalábbis egy ideig. Gémes kiállítása után Keszthelyi lőtt, Bolonyai védett, azaz hazai oldalon jó védekezés, vendégoldalon pontatlan támadásbefejezés. Sikter Diána aztán vagány befejezést választott, átejtette Bolonyait a harmadik percben (6-3).

Egy hazai időkérés után vendéggól következett, Kisteleki Hanna akcióból volt eredményes, így már csak kettő volt közte, 5 és fél perccel a negyed vége előtt.

„Ez az” – szorította ökölbe kezét Tóth László, miután Miskolczi Kitti megvillant nem sokkal később. Így mondják, ha valaki váratlan megoldást választ, a semmiből lényegi megoldással jelentkezik, ő így tett, lapos, pattintós lövésével állította vissza a háromgólos differenciát – ez a gól nagyon kellett a hazaiaknak a mérkőzés ezen szakaszában. Az is, hogy Bolonyai Flóra megfogjon egy emberelőnyből eleresztett Kisteleki-lövést.

1:39-cel a negyed vége előtt időt kért Áts Bertalan, ekkor már melegített Kiss Alexandra, az UVSE második számú kapusa, amolyan jelzésértékkel bírt mindez (végül nem állt be). S hogy mi fért még bele ebbe a másfél percbe? Egy elhibázott UVSE-előny, egy elkapkodott hazai akció és Bolonyai Flóra tizedik védése. A kisszünetben egyébként Tóth Ildikót kellett ápolni, mert vérzett az orra.

Egy Szücs és egy van der Sloot-lövéssel indult a negyedik szakasz, majd Kisteleki Hanna második akciógólja következett (7-5). Mínusz egyre jöhettek volna fel Bujka Barbara kiállítása után, de Kisteleki lövése ezúttal fölészállt.

Remek mérkőzést élvezhettünk, nem nyugodhatott meg a hazai csapat. A negyedik percben időt kért Tóth László, elvégre egy újabb gól biztos alapot jelenthetett volna a hajrára. Hevesi Anitának adták a labdát a szentesiek, ítélet nem jött, majd egy kontra után elöl maradt van der Sloot, megkapta a labdát, és bevágta a kapuba, 3:35-tel a vége előtt 8-5-re vezetett a Szentes.

2:23-mal a meccs zárása előtt Kuna Szonja harcolt a labdáért, Bolonyaival szemben 5 méterest ítéltek, Kisteleki belőtte, 8-6, esélyt kapott hát a vendégcsapat. 1:52-vel a vége előtt azonban emberelőnyből betalált Kövér-Kis, ezzel pedig eldőlt a mérkőzés sorsa, ez volt az első emberelőnyös találata a bajnoknak.

Hevesi Anita gólja már csak hab volt a tortán, mint ahogy Gundl Diána védése is az utolsó támadásnál (Keszthelyi lövését ütötte ki, miután bizalmat szavazott neki Tóth László) nagyszerű játékkal egyenlített a döntőben a Hungerit-Szentes, így a közönség eksztázisban ünnepelhette a csapatot.

Eredmény – női ob I.-es bajnokság, döntő, 2. mérkőzés:

Hungerit-Szentes-UVSE-Centrál 10-6 (2-0, 4-2, 1-2, 3-2)
Szentes, 550 néző, vezette: dr. Molnár, Kun


Szentes:
Bolonyai – Hevesi 1, van der Sloot 1, Miskolczi 1, Kövér-Kis 2, Pengő, Bujka 1. Csere: Rácz, Gémes 3, Kádár 1, Győri, Pócsi. Vezetőedző: Tóth László

UVSE: Gangl – Kisteleki H. 3 (1), Szücs, Keszthelyi, Sikter 1, Csabai, Tóth 2. Csere: Kövesdi, Azumah, Kuna, Vezetőedző: Áts Bertalan

Gól/emberelőny: 2/8, illetve 2/9
Ötméteresek: -, illetve 1/2
Kipontozódott: Miskolczi (32.), illetve Csabai (32.)
 
A három győzelemig tartó párharc állása: 1-1.



19. FINA Világbajnokság, záró sajtótájékoztató (Fotók: Kovács Anikó)
19. FINA Világbajnokság: HUN-MNE 8-6 (Fotók: Derencsényi István)
Közreműködők, egyesületek
Bizottságok