Az Eger nagyon akarja a bronzot

2015. május 12. 20:08

Nem volt kérdés, ki nyeri a bronzcsata első felvonását, előnyben a bajnok a Ferencváros ellen.

Fotó: Fehér Kálmán/archív

A negyedik percben 4-0-t mutatott a tábla, mondhatni, eldőlt a mérkőzés addigra, ez persze túlzás. Mindenesetre ellentmondást nem tűrő volt az egri kezdet, ezt fokozhatta volna Erdélyi Balázs, de 4-1-nél kihagyta büntetőjét, pontosabban Gárdonyi András védte azt. Így is 5-1-gyel zárult az első nyolc perc.

Milos Csuk akciógólja után Aidan Roach szépített (6-2), és továbbra is a hazaiak uralták a meccset, köztük Braniszlav Mitrovics a kapuban. Borisz Vapenszki és Hosnyánszky Norbert rázta meg magát ebben a negyedben, 11-4-re húzott el az Eger a nagyszünetre.

Fotó: Fehér Kálmán

Aztán a fordulás után az első két gólt a Ferencváros szerezte, Swift és Csapó volt eredményes, erre Milos Csuk reagált (12-6). Az Eger az emberelőnyös szituációkat is jobban lőtte, és akcióból is eredményesebb volt, a Fradinak ugyanannyi lövési kísérlete volt a meccs derekára (24), de a pontossággal gondok akadtak. A meccsen egyébként szóhoz jutott Vogel Soma is a Fradi kapujában.

A negyedik negyed 3. percében már 11 góllal ment az Eger (17-6), a vége 20-8, magabiztosan győzött az Eger, és előnyben van. 

Eredmény – E.ON férfi ob I.-es bajnokság, a 3. helyért:

ZF-Eger-Ferencváros 20-8 (5-1, 6-3, 3-2, 6-2)
Gólszerzők:
Csuk 5, Hosnyánszky 4, Biros P. 3, Szivós 2, Vapenszki 2, Erdélyi, Angyal, Cucskovics, Hárai, illetve Swift 3, Csapó 2, Ernyey, Roach, Regős
 
A párharc állása: 1-0 az Eger javára.

Galéria

A többi képért kattintson a képre!



E.ON Férfi OB I.

Honvéd - Tigra-Zf-Eger

2022. nov. 05. 16:30

E.ON Férfi OB I.

BVSC-Zugló - Genesys OSC Újbuda

2022. nov. 19. 19:15

A tenerifei Világliga-döntőre készül női válogatottunk
Split, Eb: a férfidöntő és az éremátadás képei (Fotók: Kovács Anikó)
Közreműködők, egyesületek
Bizottságok