Ifi válogatott: Horkai György számára tisztul a kép

2015. május 11. 14:01

Az ifi válogatott bakui nemzetközi tornáját értékeli az utánpótlás-kapitány, aki lényegében elégedett volt a srácokkal. Persze, még van hová fejlődni, főleg védekezésben.

Az a fránya görögök elleni 17-14-es vereség… Nem is feltétlenül a vereség volt fájó, hanem a sok kapott gól, amely végül azt eredményezte, hogy csak az 5. helyért küzdhetett a csapat Bakuban. Ha egy góllal kevesebbet kap, elődöntős, ha még egy góllal kevesebbet, első helyen lép tovább a csoportjából.

A „ha” szócska azonban már az ifi korosztályban sem ismert fogalom, a fiúk 4 győzelemmel és 1 vereséggel az 5. helyen zártak a nemzetközi tornán. Rutint, tapasztalatokat és sok-sok információt szereztek az ellenfelekről, az Európa Játékok helyszínéről és a legfontosabb: egymásról is.
 
Horkai Györgyöt kértük arra, értékelje az öt mérkőzést.

„Először az oroszokkal játszottunk egy nagyon jó mérkőzést. Már többször elmondtam a közelmúltban, hogy az orosz vízilabda nagyon jön fel, fejlődik, komoly munka folyik náluk, pár éven belül ismét az élvonalban lehetnek a felnőtteknél. Nagy csatát vívtunk velük, fáradtan, hiszen lényegében hajnalban játszottunk velük, ha az időeltolódást figyelembe vesszük. Vezettünk, aztán ők vezettek, végül sikerült megfordítanunk az állást és két góllal győztünk. A törököktől jobb játékra számítottam, ez egy gyengébb korosztály a részükről. Ellenük összeszedetten, jól játszottunk.”

Aztán jött az a bizonyos görögök elleni találkozó.

„Furcsa mérkőzés volt, nehéz is messzemenő következtetést levonni. Jól kezdtünk, az első negyed után vezettünk 5-2-re, de még 7-6 volt a nagyszünetben is a javunkra. Aztán valahogy védekezésben leeresztettek a fiúk, nem működtek a blokkok, a kapusbravúrok is elmaradtak. Ahogy lőttünk egy gólt, azonnal kaptunk is egyet. Hozzá kell tenni, érett játékosok vannak a görögöknél, némelyik 25-26 évesnek néz ki, van egy kiemelkedő, 2 méteres, hosszú kezű bekkjük például. Nagyon jó csapat, végül az olaszok ellen játszották a döntőt, egy nagyon taktikus, élvezetes mérkőzést” – számolt be a kapitány.

„Azt sajnálom, hogy az olaszokkal nem játszottunk, a meccs minősége miatt jó lett volna. A grúzokat és a kazahokat biztosan vertük, és a meccseken kívül is sokat edzettünk, gyakoroltuk a taktikai elemeket” – tette hozzá Horkai György.

Megtudtuk, hogy a szállás, az ellátás kifogástalan volt, és remek körülmények várják majd a szurkolókat, játékosokat az Európa Játékok helyszínein is, a létesítmények szépek, a pólótorna nyitott medencében lesz majd.

Ami a további programot illeti: hétfőn a Bakuból hiányzó három játékosnak tart külön edzéseket Horkai György, a teljes csapat majd kedden reggel edz együtt ismét, majd szerdán már tovább is utaznak a fiúk Belgrádba. Ott négy közös edzés lesz a szerbekkel, így őket is megismerik majd. A kapitány szerint kérdés lesz, hogy a Bakuban látott hibákat mennyire tudják a játékosok kijavítani.

Ami a bakui keretet illeti: „Tisztul a kép, de szeretnék körültekintően dönteni, az edzéseken mutatott teljesítmény, a bakui játék, a belgrádi edzések és minden más szempont figyelembe vételével. Hamarosan le kell majd adni a névsort az olimpiai bizottságnak, nem sok idő van tehát a gondolkodásra” – mondta Horkai György.

A fiúk május 22. és 24. között Stuttgartban vesznek majd részt egy nemzetközi tornán, ahol Németország, Szerbia és Szlovákia lesz ott, majd a bakui utazás előtt Szentesen is lesz egy torna, ahol Montenegró, Szerbia, Olaszország és Görögország lesznek az ellenfelek.
 
A bakui torna eredményeit ide kattintva lehet visszanézni.
 
-ds-



E.ON Női OB I.

Tigra-Zf-Eger - UVSE

2022. dec. 03. 15:30

BENU Női Magyar Kupa

FTC-Telekom - Tigra-Zf-Eger

2022. dec. 16. 18:30

BENU Női Magyar Kupa

III.Ker.Tve - UVSE

2022. dec. 16. 20:00

A tenerifei Világliga-döntőre készül női válogatottunk
Split, Eb: a férfidöntő és az éremátadás képei (Fotók: Kovács Anikó)
Közreműködők, egyesületek
Bizottságok