A bronzérem közelében a Dunaújváros

2015. május 09. 16:57

Kele Nikolett négyperces kiállítása után elléptek a hazaiak, akik ezt követően magabiztosan nyerték meg a 3. helyért zajló párharc első felvonását.

Fotó: Csonka Tamás/archív

A bronzmérkőzés előtt a szerdán ifibajnokságot megnyerő dunaújvárosi lányokat köszöntötték, megkapták a jól megérdemelten aranyérmeiket. Többen közülük aztán a lelátó helyett a vízbe mentek, hiszen a felnőtt csapatnak is tagjai, sőt húzóemberei. A kispadon az eltiltását töltő Mihók Attila helyett ezúttal Szilágyi Péter ült – őt kérték fel az irányítására. A Miskolc férficsapatát is vezető szakvezető jól ismeri a csapatot, arról nem beszélve, hogy válogatott kislánya, Dorottya is tagja.

A találkozón a várakozásoknak megfelelően hatalmas küzdelem zajlott a vízben, 5–4-ig semmi jel nem utalt arra, hogy izgalommentes lesz a vége. Pedig az volt. Az, hiszen a 12. percben Horváth Brigitta és Kele Nikolett páros kiállítása után a jelentések szerint a sípszót talán nem halló, holtidőben odacsapó zuglói játékost négyperces végleges kiállítással büntettek. A hazaiak pedig kihasználták a lehetőséget, 9–4-es előnyt harcoltak ki a nagyszünetre.

A harmadik negyedet 5–3-ra megnyerte ugyan a BVSC, sőt esélye volt még közelebb zárkózni, azaz Petrovics Mátyás csapata nem adta fel, felállt a padlóról, és becsülettel rohant ellenfele után. A nagy kapaszkodás miatt a végére viszont érthetően elfáradt, így számszerűen magabiztosan, amúgy parázs csatában 15–10-re nyert a Dunaújváros, amely ezzel előnybe került a két győzelemig tartó párharc során. Folytatás kedden este a Szőnyi úton.

A mérkőzés előtt a Dunaújvárosi Főiskola ificsapata vehette át az aranyérmeket és a trófeát

Szilágyi Péter: „Igen kaotikus, sok kiállítást hozó mérkőzés volt. Hatalmas küzdelem zajlott a vízben, mindez jól jellemezte, mekkora tétje is volt az összecsapásnak. A négyperces kiállítás után próbáltunk türelmesen játszani, többé-kevésbé sikerült. Nagy szívvel játszottak a lányok, megérdemelten nyertek. Biztos vagyok abban, hogy nagy meccs lesz a következő is, mindent megteszünk azért, hogy Mihók Attilának már ne kelljen a bajnokságban a kispadra ülnie.

Petrovics Mátyás: „Nagy iramú, jó mérkőzés volt, a négyperces kiállításig fej-fej mellett haladtak a csapatok. A kiállításról nem tudok mit mondani, még meg kell majd néznem a felvételeket. A játék képe onnan megváltozott, a letargia után szépen feljöttünk, de aztán különböző okok miatt nem sikerült közelebb férkőznünk a hazaiakhoz. Elnézést, de azt unom már, hogy egy ember miatt nem tudunk az ilyen rangadókon egyenlő feltételek mellett játszani – nem tudom, miért van ez, remélem, egyszer kiderül. Maga a vereség tényéhez persze mi magunk is sokat hozzátettünk, mégsem tudok haragudni a csapatomra, becsülettel tette a dolgát mindenki. A Dunaújvárosnak természetesen gratulálok a győzelemhez.”

Eredmény – Női bajnokság, a 3. helyért, 1. mérkőzés
Dunaújvárosi Főiskola–BVSC-Wáberer Hungária Zugló 15–10 (3–2, 6–2, 3–5, 3–1)
Gólszerzők:
Garda 3, Gurisatti 3, Szilágyi 3, Slagter 3, Menczinger, Ziegler, Brávik, ill. Takács O. 3, Kisteleki D. 2, Máté 2, Gyöngyössy, Kele, Leimeter
A két győzelemig tartó párharc állása: 1-0 a Dunaújváros javára



E.ON Női OB I.

Tigra-Zf-Eger - UVSE

2022. dec. 03. 15:30

BENU Férfi Magyar Kupa

Genesys OSC Újbuda - EPS-Honvéd

2022. dec. 09. 18:00

BENU Férfi Magyar Kupa

-

2022. dec. 10. 18:45

BENU Női Magyar Kupa

FTC-Telekom - Tigra-Zf-Eger

2022. dec. 16. 18:30

BENU Női Magyar Kupa

III.Ker.Tve - UVSE

2022. dec. 16. 20:00

BENU Női Magyar Kupa

-

2022. dec. 17. 19:00

A tenerifei Világliga-döntőre készül női válogatottunk
Split, Eb: a férfidöntő és az éremátadás képei (Fotók: Kovács Anikó)
Közreműködők, egyesületek
Bizottságok