Dunaújvárosban kezdődnek az éremcsaták

2015. május 08. 21:29

A női és a férfibajnokságban is az érmes helyezések sorsa kérdéses már "csupán". A hölgyeknél a bronzéremért a Dunaújvárosi Főiskola és a BVSC-Wáberer Hungária-Zugló csatázik.

Fotó: Csonka Tamás/archív

Mindkét női elődöntő két mérkőzés alatt véget ért. A Hungerit-Szentes a rendkívül szoros és változatos első mérkőzésen aratott győzelme (10-9) után nyerni tudott Dunaújvárosban is, amely a többi közt annak is betudható, hogy az újvárosiak kispadján akkor már nem ülhetett ott Mihók Attila, akit az első találkozón történtek miatt tiltottak el három mérkőzésre (Németh András játékvezető kezdeményezte az eljárást).

A második elődöntő 12-8-ra végződött, Bujka Barbara hat gólt szerzett, remek meccs volt a Fabó Éva Sportuszodában. A másik elődöntőben az UVSE-Centrál nagyon magabiztosan győzte le a BVSC-Wáberer Hungária-Zuglót, más kérdés, hogy a zuglóiaknak voltak szép szakaszai mindkét találkozón. Ez az, amire építhet Petrovics Mátyás csapata, ha el akarja kapni a dunaújvárosiakat.

Akik minden bizonnyal feldobott állapotban várják a bronzpárharcot, tekintve, hogy csütörtökön megnyerték az ifjúsági bajnokságot. Abban a csapatban hét olyan játékos szerepelt, akik tagjai a felnőttkeretnek is.

A bajnokság során eddig háromszor találkoztak a felek: októberben a Szőnyi úton 11-9-re nyert a BVSC, majd a középszakaszban előbb januárban 13-10-es dunaújvárosi siker született a Laky-uszodában, majd február végén 11-6-ra nyert Mihók Attila csapata odahaza.

Összefutottak a lányok a Theodora Magyar Kupa elődöntőjében is, ott büntetőkkel nyert a Dunaújváros, hogy aztán végül ezüstérmet szerezzen.

A rájátszás persze teljesen más tészta. Egy biztos, Mihók Attila most sem ülhet ott a padon (a második randevún már igen), kérésére a Miskolc férficsapatának vezetőedzője, Szilágyi Péter dirigálja majd a dunaújvárosi lányokat a bronzpárharc első mérkőzésén. 
 
"Már pénteken Dunaújvárosba utazom, hogy személyesen egyeztethessek Mihók Attilával és Zsámbok Lilivel a konzekvenciák levonásának céljából. Hozzáteszem, ha nem így alakult volna, akkor is ott lett volna a helyem az uszodában, hiszen a lányom a DFVE-nél pólózik. Mielőtt Miskolcra „igazoltam” volna, előtte másfél évet voltam a DFVE utánpótlás koordinátor edzője, így nem ismeretlen számomra az újvárosi stílus, taktika, na meg persze a játékosok és Mihi észjárása sem (mellesleg az utánpótlás válogatott csapatoknál is együtt dolgozunk). Nagyszerű évet zárhatnának a lányok, ha a Magyar Kupa ezüst- és az ifi aranyérmet követően egy felnőtt bajnoki bronzot is a magukénak tudhatnák" - nyilatkozta a szakember a dfve.eu oldalon.
 
Természetesen készül a BVSC is, Leimeter Dóra a csapat Facebook-oldalán osztotta meg gondolatait:
 
"Tegnap felfrissítettük magunkat, ma pedig már újult erővel készülünk a ránk váró feladatokra. Régen találkoztuk a Dunaújvárossal, de úgy gondolom, hogy fejben mindenki készen áll és a meccsre koncentrál. Ha úgy játszunk, ahogy az Újpest ellen sikerült a meccs első felében, akkor igen komoly sanszunk lehet már szombaton megszerezni az előnyt."
 
A második mérkőzés május 12-én, 20 órától rendezik a Szőnyi úton. A párharc két győztes meccsig tart.
 
Női bajnokság, a bronzéremért, 1. mérkőzés:

Dunaújvárosi Főiskola-BVSC-Wáberer Hungária-Zugló - május 9., 15 óra
Vezeti:
Birri Gabriella, Vogel Gábor
 
-d-



E.ON Férfi OB I.

BVSC-Zugló - Genesys OSC Újbuda

2022. nov. 19. 19:15

E.ON Női OB I.

Tigra-Zf-Eger - UVSE

2022. dec. 03. 15:30

BENU Női Magyar Kupa

FTC-Telekom - Tigra-Zf-Eger

2022. dec. 16. 18:30

BENU Női Magyar Kupa

III.Ker.Tve - UVSE

2022. dec. 16. 20:00

A tenerifei Világliga-döntőre készül női válogatottunk
Split, Eb: a férfidöntő és az éremátadás képei (Fotók: Kovács Anikó)
Közreműködők, egyesületek
Bizottságok