Eger, Szolnok: egy-egy pont már a mennyország

2015. május 01. 20:47

Ha az Eger legalább egy pontot ellop a címvédőtől a Bitskey-ben, május végén Barcelonában lehet jelenése, a Final Sixben. A Szolnok azért küzd, hogy csoportelső maradjon, amivel rögtön az elődöntőben kezdene. Neki is elég lenne egy pont.

Fotó: Fehér Kálmán

Ha belegondolunk abba, hogy az utolsó forduló előtt az egyik magyar induló már biztos tagja a hatos döntőnek a BL-ben, a másik pedig jó esélyekkel bír ugyanezért, le kell jegyezni: ez a szezon sokkal jobban sikerült a magyar klubcsapatok számára, mint a tavalyi. Az Eger és a Szolnok közül utóbbi persze sokkal kényelmesebb helyzetben van, hiszen egyrészt könnyebb csoportba került, mint az Eger, másrészt már biztosította a továbblépést (a hazai porondot és a bajnoki elődöntőket nem is említjük, ebben a tekintetben is jobb a Szolnok helyzete).

Még az első fordulóban 13-12-re győzte le a Primorje Rijekát, most velük találkozik majd abban a tudatban, hogy egy pont a csoportgyőzelmet jelentheti. Hogy miért az utolsó fordulóra marad ez a kérdés, és miért ez a két csapat küzd az elsőségért? Nos, a Szolnok kikapott Dubrovnikban, és a Rijeka is kikapott ott, a két csapat között tehát pusztán a szolnoki meccs a különbség, emiatt van két vereség a Rijeka neve mellett. Éppen ezért, ha a Primorje győzne szombaton, pontegyenlőség alakulna ki. Ebben az esetben a gólkülönbség a döntő, ebben a tekintetben jobban áll a horvát csapat, azaz a Szolnoknak nem szabad pontot vesztenie.

Az Eger egy bivalyerős csoportban állt helyt, és ha kicsit jobban, kevésbé hektikusan alakul számára a szezon, már korábban eldönthették volna a továbbjutás kérdését. A Recco kiemelkedik a mezőnyből (ennek ellenére megszorongatták Mitrovicsék az olaszokat az előző körben), az Olympiakoszt, a Bresciát és a Radnicskit is sikerült hazai pályán legyőzni (a Bresciát idegenben is), míg a címvédő, alanyi jogon Final Six-résztvevő Barceloneta ellen idegenben sikerült pontot szerezni (még az első fordulóban). A lehetőségre a Radnicski elleni kragujeváci meccsen lehetett volna lecsapni, ott nyerhető meccsen maradt alul a csapat.

De sebaj, a Barceloneta ellen meglehet a hőn áhított plusz egy pont. Ha az Eger kikapna, még nem történne önmagában baj, hiszen bár visszacsúszna a harmadik helyre, éppen a Barceloneta előzné csak meg. A baj akkor érkezne, ha az Olympiakosz Pireusz győzne szombat este a Brescia ellen. Ekkor ugyanis 13-13 pontja lenne a magyar és a görög csapatnak is, jöhetne a számolás, a gólarány vizsgálata (az egymás elleni mérleg a görögöknek kedvez, ők kettővel, mi eggyel nyertünk). Az Eger gólkülönbsége jelenleg 71-73 (-2), a pireusziaké 82-89 (-7).

Nem szeretnénk számokkal foglalkozni szombat kora este, így hát szurkoljunk mindkét magyar csapatnak a győzelem megszerzéséért.

Bajnokok Ligája, 10. forduló:

A csoport:


ZF-Eger-Barceloneta (spanyol) - 16 óra 15 perc (Digi Sport 2)
Olympiakosz Pireusz (görög)-Brescia (olasz) - 17 óra 15 perc
Pro Recco (olasz)-Radnicski Kragujevác (szerb) - 20 óra 30 perc

Az A csoport állása:

1. Pro Recco 27 pont
2. Eger 13 pont
3. Barceloneta 11 pont
4. Olympiakosz 10 pont
5. Radnicski 9 pont
6. Brescia 8 pont

B csoport:

Jug Dubrovnik (horvát)-Spandau (német) - 17 óra
Primorje Rijeka (horvát)-Szolnoki Dózsa-Közgép - 18 óra 5 perc (A Sport M 19 óra 30-tól tűzi műsorra.)
Galatasaray (török)-Partizan (szerb) - 20 óra

A B csoport állása:

1. Szolnoki Dózsa-Közgép 24 pont
2. Primorje Rijeka 21 pont
3. Jug Dubrovnik 19 pont
4. Partizan 6 pont
5. Spandau 6 pont
6. Galatasaray 4 pont



BENU Férfi Magyar Kupa

Genesys OSC Újbuda - EPS-Honvéd

2022. dec. 09. 18:00

BENU Férfi Magyar Kupa

-

2022. dec. 10. 18:45

BENU Női Magyar Kupa

FTC-Telekom - Tigra-Zf-Eger

2022. dec. 16. 18:30

BENU Női Magyar Kupa

III.Ker.Tve - UVSE

2022. dec. 16. 20:00

BENU Női Magyar Kupa

-

2022. dec. 17. 19:00

A tenerifei Világliga-döntőre készül női válogatottunk
Split, Eb: a férfidöntő és az éremátadás képei (Fotók: Kovács Anikó)
Közreműködők, egyesületek
Bizottságok