OSC-Eger: mindenképp nagy meccs lesz

2015. április 29. 09:58

Az első elődöntőket rendezik szerdán az E.ON férfi ob I.-es bajnokságban. Az OSC és az Eger negyedik alkalommal találkozik a szezonban.

Eger-OSC 13-6, OSC-Eger 5-8, Eger-OSC 4-5. Ez a két csapat idei közös eredménysora, az első mérkőzést még a Magyar Kupa debreceni selejtezőkörében rendezték. A bajnokságban mindkét alkalommal a vendégcsapat szerezte meg a három pontot. Az elődöntőben két mérkőzést kell megnyerni a döntőbe jutásért.

Homlokegyenest különböző előzményekkel várhatják a csapatok az első randevút, az Eger a Honvéd ellen három mérkőzést játszott az elmúlt időszakban, fogadta a BL-ben a Bresciát, és járt Olaszországban is a Pro Recco elleni találkozón, ugyanakkor az OSC április 3-án játszott utoljára tétmeccset, ráadásul az sem volt igazán tétmeccs (a Szolnok elleni utolsó alapszakasz-bajnoki).

„Nagy sorozatterhelés kellő közepén vagyunk, így azt mondhatom, egyik meccs olyan, mint a másik. A tétje is, így nem is nagyon tudunk készülni kifejezetten külön rájuk. Játszunk, kicsit pihenünk, regenerálódunk, aztán máris jön a következő. Az egész szezonunk erről szólt, és most már így is lesz a végéig” – vázolta Dabrowski Norbert, az Eger vezetőedzője.

Jól sejtette a mester, mit szeretnénk tőle kérdezni aztán:

„A következő kérdésed az lenne, vajon előny-e, hogy meccsben vagyunk, miközben az OSC pihenhetett. Ezt majd utólag lehet eldönteni, az volt-e. Az OSC nehéz ellenfél, a nehézséget csak fokozza, hogy szombaton a Barceloneta ellen játsszunk, aztán szerdán megint egy kemény meccset velük."

Az Eger nagy liftezéseken megy keresztül, mindig történt valami pozitív vagy negatív esemény a szezonban (váratlan vereség vagy pontvesztés, bravúros játékkal fontos siker), kérdés, ehhez a hullámzáshoz hozzá lehet-e szokni.

„Egy ideje már elfogadtam, hogy idén ennek mentén haladunk, eddig úgy néz ki, elbírtuk. Az előzményeket és a szezon kisebb-nagyobb problémáit figyelembe véve sikerként is elkönyvelhetjük az elődöntőbe kerülést, hiszen a Honvéd ellen bizonyítottuk, hogy veszélyes helyzetben is van válaszunk. Két héten belül eldől, mennyire tudtuk elviselni a körülményeket” – tette hozzá az Eger edzője.

Kollégájának, Vincze Balázsnak kellemes gondja volt: mivel csapata az alapszakasz második helyén végzett, nem kellett játszania az elődöntőért. Így viszont valamit ki kellett találni erre a szünetre.

„Úgy érzem, tökéletesen felkészültünk arra, hogy szerdán a lehető legjobb állapotban legyünk. Voltunk külföldi edzőtáborokban, vendégül láttunk külföldi csapatokat, másfél héttel ezelőtt félhivatalos meccset is játszottunk. Amit elterveztem, azt sikerült megvalósítani ez idő alatt, teljesen mértékben készen állunk a meccsre, nagyon várjuk is, szerencsére mindenki egészséges” – fogalmazott az OSC trénere.

Az elődöntő két győztes meccsig tart, Vincze Balázs szerint fontos az első találkozó, nagy jelentőséggel bírhat, ki nyeri, függetlenül attól, hogy ezt követően még van esély a javításra. Azt mondja, jó játékkal szeretnének nyerni, de ha a jó játék nem jön össze, a győzelem viszont igen, szintén elégedettek lesznek.

„Most már csak a finomhangolás van hátra, nagyon tartalmas volt az elmúlt időszak” – ezt már Salamon Ferenc, az OSC válogatott játékosa mondja felvezetésképpen. „Voltunk Kragujevácon, Zágrábban, aztán a horvátok jöttek hozzánk, és igyekeztünk meccskörülményeket teremteni, hogy egy kicsit szokjuk majd a légkört. Az Eger és a mi csapatunk jól ismeri egymást, olyan nagy meglepetést vélhetően nem okozunk egymásnak, de kisebbeket igen.”

Bedő Krisztián, az Eger centere szerint lendületet adhat a csapatnak az, hogy ismét a medencében küzdhet Hárai Balázs, akit még a Honvéd elleni első mérkőzésen állítottak ki négy percre.

„Jól megoldottuk a feladatot, amíg Pufi nem játszott, így történt az év elején is, amikor ki kellett hagynia egy hosszabb időszakot. Akkor a visszatérése lökést adott nekünk, most is erre számítok, nekem és a csapatnak is könnyebb dolga lesz. Szerintem a Honvéd elleni három meccs még jól is jött nekünk, a hasznunkra válhat, hogy éles meccseket játszottunk. Az első két meccshez hasonlóan szorosak lesznek az OSC elleniek is. Háromszor találkoztunk velünk ebben a szezonban, a harmadik az mondhatom, borzalmas volt a mi szempontunkból, talán ott játszottunk a legrosszabbul, de ez biztosan nem fordul elő még egyszer” – mondta Bedő Krisztián.

A találkozó 19 órakor kezdődik a Nyéki Imre Uszodában, Horváth Csaba és Petik András fújja majd a sípokat. 

E.ON férfi ob I.-es bajnokság – elődöntő, 1. mérkőzés:

A-Híd-OSC-Újbuda-ZF-Eger – 19 óra



-ds-



19. FINA Világbajnokság, záró sajtótájékoztató (Fotók: Kovács Anikó)
19. FINA Világbajnokság: HUN-MNE 8-6 (Fotók: Derencsényi István)
Közreműködők, egyesületek
Bizottságok