Strandpóló: fokozódnak az izgalmak

2013. július 18. 20:44

Szombaton a negyed- és elődöntőkkel folytatódnak a strandvízilabda-bajnokság küzdelmei.

Orosháza-Gyopárosfürdőn komoly csatákat láthatnak azok, akik a strandpóló mellé teszik le a voksukat. Az alapszakasz négy fordulójából nyolc csapat kvalifikálta magát a szombati fordulóba, ahol a nap végére kiderül, kik vívják majd a döntőt. Nézzük, kik lesznek ott Orosházán:

Demeter Eger: egykori válogatott játékosok alkotják, 2 hete nyerték meg a 35+ masters EB-t itt játszik a sokszoros magyar bajnok Bárány Attila illetve Binder Szabolcs. A sorozat nagy esélyesei.

Favágók: meglepetésre jutottak tovább csoportjukból, miután legyőzték a komoly erőt képviselő amerikai Pacific Tigerst. Csapatukat Bessenyei Richárd vitte a vállán. Kérdés, elég erősek-e a Demeter Teamhez?

Tisztaerő: több játékosuk a junior-válogatottal készül, csapatuk tagja a friss Universiade-győztes Halek Márton. Ha pótolni tudják hiányzó játékosaikat veszélyesek lehetnek bárkire.

No Money No Honey: komplett tavalyi FTC-csapat, nagyon magabiztosan kerültek be a balatonfüredi fordulóból, kiemelkedik Ernyey Márk és Francsics Dániel, mindketten az FTC játékosai. Ernyey a füredi forduló gólkirálya lett.

Egygól SE: BVSC-s játékosokra alapul a csapat. Húzóemberei az Egerrel pár éve magyar bajnok Kotszidis Nikolaosz, valamint a BVSC-s Ambrus Ferenc. A sorozat meglepetései lehetnek.

Minune Baso: a Balaton specialistái akik váratlanul kikaptak a No Moneytól Balatonfüreden. Mentségükre szóljon, hogy több játékosukat beválogatták a barcelonai világbajnokságra készülő csapatba (Decker, Bedő, Gór-Nagy). Több éve együtt játszó, masszív társaság, 2011-es győztesek. Mindig elő tudnak húzni valakit a kalapból. Most vajon kit?

Másnaposok: kapuban a Szalay Iván-díjas Kardos Gergely, támadásban a KSI tehetséges utánpótlás válogatott játékosa Kalanovics Balázs, centerben a rutinos Csapó István. Nem szabad őket leírni.

Szolnoki Homárok: kapujukat az FTC kapusa, a volt válogatott Gárdonyi András védi, csatasorban tele első osztályú játékosokkal, úgy mint a válogatott kerettag Pásztor Mátyás illetve a szolnoki Tóth Péter. 2012-es bajnokok, 2011-es ezüstérmesek.

1. negyeddöntő 10:30
Demeter Eger - Favágók

2. negyeddöntő 11:30
Tisztaerő - No Money No Honey

3. negyeddöntő 12:30
Minune Baso - Egygól SE

4. negyeddöntő 13:30
Szolnoki Homárok - Másnaposok

1. elődöntő 15:00
1. negyeddöntő győztese - 3. negyeddöntő győztese

2. elődöntő 16:00
2. negyeddöntő győztese - 4. negyeddöntő győztese



E.ON Női OB I.

Tigra-Zf-Eger - UVSE

2022. dec. 03. 15:30

BENU Férfi Magyar Kupa

Genesys OSC Újbuda - EPS-Honvéd

2022. dec. 09. 18:00

BENU Férfi Magyar Kupa

-

2022. dec. 10. 18:45

BENU Női Magyar Kupa

FTC-Telekom - Tigra-Zf-Eger

2022. dec. 16. 18:30

BENU Női Magyar Kupa

III.Ker.Tve - UVSE

2022. dec. 16. 20:00

BENU Női Magyar Kupa

-

2022. dec. 17. 19:00

A tenerifei Világliga-döntőre készül női válogatottunk
Split, Eb: a férfidöntő és az éremátadás képei (Fotók: Kovács Anikó)
Közreműködők, egyesületek
Bizottságok