Sorsoltak a nyári Universiadére

2015. április 15. 10:16

A dél-koreai Gwangjuban rendezik a nyári főiskolai-egyetemi világversenyt, ahol női és férfivízilabdában is ott leszünk.

A hölgyeket Tóth László, a fiúkat Vincze Balázs készíti majd fel az Universiadére, előbbiek Kazanyban 2013-ban ezüstérmesek lettek, a férficsapatunk pedig címvédőként utazik Dél-Koreába. 

Korábban két keretet hirdetett Vincze Balázs, de Tóth László is megnevezett már játékosokat, akik közül kikerülhetnek majd a résztvevők.

A helyszínen a csapatvezetők technikai értekezletén megtartották a csapatsportágak csoportbeosztásainak sorsolását.

A férfivízilabda torna csoportjai:

A csoport: Dél-Korea, Olaszország, Brazília, Szingapúr
B csoport: Magyarország, Ausztrália, Franciaország, Hollandia
C csoport: Oroszország, Egyesült Államok, Törökország
D csoport: Szerbia, Japán, Kína

"Ahogyan a két évvel ezelőtti játékok előtt, úgy most sem lehet megjósolni, hogy a válogatottak milyen összeállításban érkeznek a tornára. Ettől függetlenül Hollandia és Franciaország legyőzése úgy gondolom, nem lehet gond. Ausztrália esetében ez nem jelenthető ki egyértelműen, hiszen a közelmúltban nyertek Universiadét, komoly vízilabdanemzetnek számítanak. Ettől függetlenül a csoportgyőzelmet kell, hogy célként megfogalmazzuk. A korábbi tornák alapján az A csoport második helyezettjével találkozhatunk később, ha a csoportot megnyerjük, ez pedig a papírforma szerint Brazília lehet. Két éve is nagyon erőszakos, kellemetlen játékkal jelentkeztek, Montenegró kiverésével meglepetést okoztak. Ráadásul egy év múlva olimpiát rendeznek, így biztos vagyok benne, hogy minden lehetőséget megragadnak, hogy arra a lehető legjobban felkészüljenek" - mondta Vincze Balázs a férficsapatunk szövetségi edzője.

A férfikeret (két különböző) eddig két alkalommal találkozott, a kapitánytól is megtudtuk, hogy a következő időszakra mi a terv.

"Az eddigi két edzés a várakozásaimnak megfelelően alakult, mindenki igyekezett a tudása legjavát nyújtani. Erre persze senkit sem kellett figyelmeztetni. Úgy érzem, ranggá vált az Universiade-válogatottban szerepelni, egyrészt a két évvel ezelőtti aranyérem miatt, másrészt azért, mert abból a csapatból többen is kisebb-nagyobb szerepet kaptak a felnőttválogatottban is. A bajnokság végeztével lehet pontosítani az elképzeléseimet, mindenképp meg kell várni, Benedek Tibor kikre számít a nyári felkészülésben, és kik azok, akik 28 év alattiak, főiskolai vagy egyetemi jogviszonnyal rendelkeznek, és szóba jöhetnek még az Universiade-keretben. 16 fősre tervezem majd a keretet, amellyel minden valószínűség szerint közvetlenül az Universiade előtt Törökországban veszünk részt egy felkészülési tornán. Ott további Universiade-csapatok és a korosztályos világversenyekre készülő válogatottak vesznek részt" - így Vincze Balázs.

A női torna csoportjai:

A csoport: Oroszország, Kanada, Kína, Japán, Szerbia
B csoport: Magyarország, Olaszország, Ausztrália, Egyesült Államok, Franciaország

„Nyilvánvalóan nagymértékben befolyásolja az esélyeket, hogy a milyen erősségű csapatok veszik majd fel a harcot. Látatlanban is azt mondhatom, erős csoportba kaptunk besorolást, az amerikaiak és az ausztrálok biztosan kemény ellenfélnek ígérkeznek. Tekintettel arra, hogy kicsit a sötétben tapogatózunk, különösebben nem foglalkozunk az ellenfelekkel, igyekszünk saját magunkra koncentrálni. A bő keret már találkozott, edzőmeccseket is játszott, a munka igazán azonban majd csak június elsején indul. A tizenhat-tizennyolcas keret majd Szentesen kezd, egy hét után teszi át a székhelyét Budapestre. Sokat edzünk majd, a teljes program azonban még képlékeny, egy a biztos: igyekszünk a magyar vízilabda hagyományaihoz hűen szerepelni”
– fogalmazott Tóth László, a női válogatott szövetségi edzője.
 
Az Universiadét július 3. és 14. között rendezik.



E.ON Női OB I.

Tigra-Zf-Eger - UVSE

2022. dec. 03. 15:30

BENU Női Magyar Kupa

FTC-Telekom - Tigra-Zf-Eger

2022. dec. 16. 18:30

BENU Női Magyar Kupa

III.Ker.Tve - UVSE

2022. dec. 16. 20:00

A tenerifei Világliga-döntőre készül női válogatottunk
Split, Eb: a férfidöntő és az éremátadás képei (Fotók: Kovács Anikó)
Közreműködők, egyesületek
Bizottságok