Lévai Márton: Teljesen más lesz a második meccs

2015. április 12. 14:14

A Honvéd 9-7-re legyőzte az Eger csapatát a rájátszás első fordulójában, ezzel nagy meglepetést okozott, vezet a négy közé jutásért vívott párharcban. A győzelem nagyban köszönhető a csapat kapusának, Lévai Mártonnak.

Fotó: Fehér Kálmán

A RacioNet-Honvéd kapusa 21 lövésből 14-et hárított a hivatalos statisztika szerint, ez 67 százalékos mutató. Mellette a háromgólos Illés Sándor és a szintén három találatig jutó Fazekas Tibor teljesítménye is kiemelendő, persze Vad Lajos biztos nem emeléné ki őket, hiszen ő mindig a csapatot dicséri győzelem esetén, persze érthetően és jogosan.
 
Mi Lévai Mártont faggattuk pár kérdés erejéig már másnap, amikor leülepednek az élmények.

Hogy mentetek bele ebbe a mérkőzésbe? Hogy indultatok neki az egri útnak?

Jó hangulatban, az Eger játszott a hét közben a Brescia ellen, nekünk majdnem két hétig nem volt meccsünk. Kiphentek, felkészültek voltunk fizikálisan és mentálisan is. Mondjuk, ez a meccs elején nem látszott, kicsit nehezen indult, de aztán belejöttünk.

Két hete az a bizonyos utolsó meccs nem sikerült valami jól, hiszen kikaptatok a BVSC-től. Azt követően mire helyezte a szakvezetés a hangsúlyt a felkészülésben? Mennyire sikerült ezen gyorsan túllendülni.

Ez a sport, az ember néha veszít, amin túl kell tenni magunkat. Lajos azt akarta, és ez jól is sült el, hogy felszabadultan játsszunk, nyomás nélkül. Ennek is tudható be ez a jó eredmény.

Mennyit láttál abból a szituációból, ami a meccs derekán történt, mennyire érezted jogosnak Hárai Balázs négyperces kiállítását?

Elég közel álltam, azért a center-bekk párharcok mindig nagyon kiélezettek. Két méterre volt tőlem a center-bekk páros, jogosnak gondolom a kiállítást, mert volt víz feletti ütés. Ezt látta a játékvezető is, és ez alapján ítélt.

S mi történt azután? Nyilván ez egy olyan szituáció, ami után az ember behergelheti magát egy új helyzetbe, ami végig is viheti egészen a végső dudaszóig. Láttad ezt a csapattársakon?

Az Egernek van egy olyan erős játékoskerete, hogy ha ki is esik egy olyan meghatározó játékosuk, mint Pufi, tovább tudnának menni egy ilyen szituációból. Én éreztem az egész meccs alatt rajtuk egy tompaságot, akkor is, amikor magabiztosan vezettek. Ez a négyperces szakasz abban segített nekünk, hogy felzárkózzunk. A csapatunk igazi erejét az mutatja, hogy utána, amikor már kiegészült az Eger, koncentráltan védekeztünk és támadásban is jó pillanataink voltak.

Vad Lajos azt mondta, az idei legjobb teljesítmény volt a szombati, egyetértesz vele?

Ezt mondta?

Igen.

Nyilván nem emlékszem minden meccsünkre, de igen, ez egy nagyon jó teljesítmény volt. Ugyanazt a tüzet láttam a fiúkban, mint a Magyar Kupában a Fradi ellen, vagy most nemrég a Fradi elleni idegenbeli meccsünkön, amit 9-3-ra nyertünk meg. Akkor is és most is összeállt a védekezés, és ez megadja az alapot a támadásokhoz.

Milyen lehet a második meccs? Sok idő lesz a két felvonás között, ti megint szabadon készülhettek, miközben az Egernek ott lesz egy Recco elleni idegenbeli meccs, a válogatottaknak pedig a görögök elleni világliga-selejtező.

Ez a mi malmunkra hajtja a vizet, egyértelmű. Készülünk, most az Egernek kell hajtania. Kemény, teljesen más játékra számítok. Mi is másként fogunk hozzáállni ahhoz a mérkőzéshez így, hogy előnybe kerültünk.

Mit vársz a görög magyar meccstől?

Hogy nyerünk. Itthon vagyunk, Győrben, egy új uszodában egy nagyon jó kerettel állunk ki, úgyhogy bízom a győzelemben.

Mit gondolsz, a keret egri játékosai el tudják felejteni majd ezt a szombati, számukra váratlan kudarcot?

A csapat ma leutazott Győrbe, és a válogatott közeg mindig más, kizökkenti az embert a bajnoki monotonitásból. Biztos vagyok benne, hogy ez nem lesz ott a fejekben.
 
ds



E.ON Férfi OB I.

Honvéd - Tigra-Zf-Eger

2022. nov. 05. 16:30

E.ON Férfi OB I.

BVSC-Zugló - Genesys OSC Újbuda

2022. nov. 19. 19:15

Split, Eb: a férfidöntő és az éremátadás képei (Fotók: Kovács Anikó)
Split, Eb: a döntő előtti utolsó átmozgató edzés (Fotók: Dobos Sándor)
Közreműködők, egyesületek
Bizottságok