Elszalasztott esély, de a bronz még összejöhet

2015. április 10. 22:58

A LEN-kupa elődöntőjében 11–10-es vereséget szenvedett a Hungerit-Szentes az otthon játszó olasz Imperiától, így holnap a görög Vuliagmeni ellen a bronzéremért küzdhet.

Fotó: MVLSZ/archív

Giulia Emmolo ott folytatta, ahol a magyar válogatott ellen két hete abbahagyta, avagy az első negyedben zsinórban három góllal sokkolta Bolonyai Flórát és a védelmet. A szentesiek közül Miskolczi Kitti igyekezett tartanai vele a lépést, 1–0-nál előnyből egyenlített, majd 3–1-nél szépített. Silvia Motta következett: lőtt egy irtózatos távolit, majd a negyed végén még egyet – közte Catharina van der Sloot talált be, így 5–3-mal kezdett az Imperia.

A két zónázó csapat ellen a jó átlövések jelentették a megoldást – itt is, ott is annyi akadt be, hogy tartsa előnyét az olasz együttes. Miskolci balkezében bízhattunk – ebben a negyedben is kettőt vágott, sajnos azonban 5–4 és 6–5 után is jött egy hazai gól, sőt említett balkezes válogatottunk találata kellett a végén, hogy ne háromgólos (8–5) hátrányban menjenek a mieink a nagyszünetre.

Még jobban elhúzhatott volna az Imperia, de második büntetőjét is kihagyta (bravúr Bolonyaitól), nagy kár, hogy a remek kontra végén Giulia Gorlero, az olaszok válogatott kapusa is a megmutatta, mit tud. Sajnos elkapta a fonalat, nagy része volt abban, hogy a Szentes képtelen volt igazán közel férkőzni. Többek között ötméterest fogott ő is – más kérdés, egyben hihetetlen kérdés, a játékvezetők miként nem látták azt, amit az egész uszoda látott: van der Sloot könyökét a lövés pillanatában meglökték…

Tóth László csapatát dicséri, hogy nem esett össze, fizikálisan talán ellenfele fölé is nőtt, ám hiába volt jobb az utolsó negyedben, egyenlítenie nem sikerült. Gorlero remekül védett, a végén is megfogta a sorsdöntő lövést.

A szoros partin a legfontosabb pillanatokban hibáztak a magyar bajnok játékosai, lélektanilag nem sikerült jól kijönni a kritikus szituációkból, így hiába vette fel a versenyt az egyik legjobb itáliai csapat ellen, holnap a bronzéremért küzdhet.

Ellenfele a Padovától vereséget szenvedő görög Vuliagmeni lesz.

A találkozót a helyszínen tekintette meg Merész András szövetségi kapitány is, aki gyorsértékelésében is fogalmazott: „Nagy sanszot szalasztott el a Szentes. Jól tartotta magát, sorsdöntő pillanatokban azonban sajnos rossz megoldásokat választott. A büntetőnél érthetetlen, miként nem vették észre a játékvezetők, hogy meglökték a lövő kezét, ez cserés végleges kiállítás és megismételt ötméteres lett volna. Nagy hiba volt tőlük. Összességében azonban így is meg volt az esélye a csapatnak, egy kiemelkedő teljesítménnyel azonban nem lehet ilyen mérkőzést megnyerni. Bízom benne, holnapra összeszedi magát a Szentes, mert nem kevésbé lesz nehéz dolga a Padovát alaposan megszorító Vuliagmeni ellen. Nagy dolog, hogy négyes döntőt játszik, ám még nagyobb lenne, ha éremmel utazhatna haza.”


Női LEN-kupa, négyes döntő, Imperia
Elődöntő
Imperia (olasz)–Hungerit-Szentes 11–10 (5–3, 3–3, 2–2, 1–2)
Gólszerzők:
Emmolo 4, Motta 2, Pomeli 2, Ralat Nazario, Casanova, Drocco, ill. Miskolczi 5, Pengő 2, van der Sloot, Bujka, Kövér-Kiss

A másik mérkőzésen:
Padova (olasz)–Vuliagmeni (görög) 9–8 (4–2, 1–1, 2–4, 2–1)
Gólszerzők:
Barzoni 3, Queirolo 2, Annalisa 2, Millo, Dario, ill. Rumpeszi 3, Cukala 2, Chydirioti 2, Diamantopulu

A holnapi program:

A 3. helyért: Szentes-Vuliagmeni – 19.30
Döntő: Imperia-Padova – 21.00



BENU Férfi Magyar Kupa

Genesys OSC Újbuda - EPS-Honvéd

2022. dec. 09. 18:00

BENU Férfi Magyar Kupa

-

2022. dec. 10. 18:45

BENU Női Magyar Kupa

FTC-Telekom - Tigra-Zf-Eger

2022. dec. 16. 18:30

BENU Női Magyar Kupa

III.Ker.Tve - UVSE

2022. dec. 16. 20:00

BENU Női Magyar Kupa

-

2022. dec. 17. 19:00

A tenerifei Világliga-döntőre készül női válogatottunk
Split, Eb: a férfidöntő és az éremátadás képei (Fotók: Kovács Anikó)
Közreműködők, egyesületek
Bizottságok