Gyerünk, gyerünk, szentesi hölgyek!

2015. április 10. 10:08

A Hungerit-Szentes a LEN-kupa négyes döntőjének elődöntőjét az Imperia ellen az ellenfél uszodájában játssza 21 órától – „Közel százszázalékos teljesítménnyel sikerülhet legyőzni őket” – fogalmazott Tóth László vezetőedző.

Padova, Vuliagmeni, Imperia vagy Szentes?

Négy csapat, amely közül az egyik szombaton késő este végtelenül boldog lesz.

De vajon melyik?

Melyikük szerzi meg a szezon egyik nemzetközi klubtrófeáját?

„Jó lenne, ha mi lennénk, nyilván ez a célunk, de piszok nehéz dolgunk lesz” – reflektált az Olaszországban telefonvégre kapott szakvezető, Tóth László, aki örömmel számolt be arról, hogy csapata minden játékosa, így Bujka Barbara is bevethető.

„Végre!” – kopogta le gyorsan…

A magyar bajnok kedden és szerdán a BVSC-vel és az Euroliga négyes döntőre készülő UVSE-vel kétkapuzott, semmit sem bízott a véletlenre. Tegnap utazott Imperiába, ahol este már edzett is egyet – a helyszín kimondottan ismerős lehet Hevesi Anitának (is), aki néhány társához (Bolonyai Flóra, Miskolczi Kitti) a válogatottal két hete lépett fel ugyanitt a világligában.

„Reméljük, most sikeresebbek leszünk – fogalmazott a csapatkapitány, akitől megtudtuk, az utazás előtt Budapesten zajlott afféle csapatépítő „tréning”, amely során egy kávézóban, valamint Kásás Tamás pizzériájában mulatta az időt a társaság. – A hangulat jó, teljes a keret, mindannyian izgatottan várjuk az esti mérkőzést. A hazai kétkapuzások jót tettek, sokat tesztelhettünk, az Impierát is alaposan kielemeztük, sokat videóztunk, a felkészülésünk tökéletesnek mondható.”

Anita szavait megerősítette a vezetőedző is – Tóth László a konkrét esélyekről így nyilatkozott: „Az olaszok hazai pályán játszanak, ez önmagában sokat jelent számukra, de közben nagyon erősek is, azaz fel kell kötnünk azt a bizonyost. Azt hiszem, nem túlzok, ha azt mondom, csupán közel százszázalékos teljesítménnyel sikerülhet legyőzni őket. Viszont látva a lányokat, látva a felkészülést, képesnek tartom erre a csapatot!”

Az Imperia erejét mi sem bizonyítja jobban, hogy esztendeje részvevője volt az Euroliga négyes döntőnek, és hetekkel ezelőtt a spanyolok csúcscsapata, a Sabadell a negyeddöntőben alaposan megszenvedett vele – Itáliában speciel 8–8-ra végeztek a felek.

„Sajnáltuk, hogy nem sikerült továbbjutni az Euroligában, de a LEN-kupa négyes döntőjében kárpótolhatjuk magunkat, arról nem is beszélve, hogy a hazai pálya kötelez. Jól ismerjük a Szentest, mondanom sem kell, kiváló csapat, egy percig sem becsüljük le, nagy meccsre számítunk” – mondta még a válogatott parti előtt Stieber Mercédesz, az Imperia légiósa.

Szavai alátámasztják azt, hogy a mieinknek respektje van, ez a Szentes már nem az a Szentes, amelyet az előző idényben bucira vertek a nemzetközi porondon. „És ez a legfontosabb! – vágta is rá Tóth László. – Sokat fejlődtünk egy év alatt, az bebizonyosodott, az Euroliga fináléjától még messze vagyunk, de az, hogy orosz és spanyol csapatot vertünk a selejtezőben, jól mutatja, már nem vagyunk óvodások. Hogy a LEN-kupa négyes döntőjében, ebben az erős mezőnyben mire leszünk képesek, őszintén megmondom, jómagam is kíváncsian várom.”
 
A tervek szerint a LEN oldalán stream segítségével lehet majd követni a mérkőzéseket. IDE KATTINTVA.

Női LEN-kupa, négyes döntő, Imperia
A program
Elődöntő – péntek

Padova (olasz)–Vuliagmeni (görög) 19.30
Hungerit-Szentes–Imperia (olasz) 21.00

Helyosztók – szombat
A 3. helyért – 19.30
Döntő – 21.00

– a.z. –




E.ON Férfi OB I.

BVSC-Zugló - Genesys OSC Újbuda

2022. nov. 19. 19:15

E.ON Női OB I.

Tigra-Zf-Eger - UVSE

2022. dec. 03. 15:30

BENU Női Magyar Kupa

FTC-Telekom - Tigra-Zf-Eger

2022. dec. 16. 18:30

BENU Női Magyar Kupa

III.Ker.Tve - UVSE

2022. dec. 16. 20:00

A tenerifei Világliga-döntőre készül női válogatottunk
Split, Eb: a férfidöntő és az éremátadás képei (Fotók: Kovács Anikó)
Közreműködők, egyesületek
Bizottságok