Varga Dániel: harc az idővel

2013. július 17. 21:31

A csapatorvos szerint Varga Dániel készen áll majd a világbajnokság kezdetére.

Még júniusban, a Világliga cseljabinszki Szuperdöntőjének utolsó mérkőzésén sérült meg a férfiválogatott csapatkapitánya. A szerbek ellen 12-7-re elveszített fináléban úgynevezett szakításos törést szenvedett a jobb keze középső ujján, egy darabig úgy tűnt, nem is tud ott lenni a csapattal a barcelonai világbajnokságon.

Varga Dánielt azóta megműtötték, Benedek Tibor szövetségi kapitány pedig július elején őt is jelölte a végleges, 13 fős csapatba. Adódik a kérdés, hogy napokkal a vb előtt milyen állapotban van a csapatkapitány:

"Dani épp a vízben van és úszik" - mondta el még kedden dr. Gábor Antal, a válogatott csapatorvosa. "Még van a kezén egy speciális kötés, így labdát nem foghat. Csütörtökön szedik ki a drótokat, aztán utána gyógytornáztatni kell. Ha százszázalékos nem is lesz a kezdésre, de a játékra készen áll majd."

Szerda kora délután a válogatott a női csapattal tartott rövid bemutatóedzést, majd a két válogatott szövetségi kapitánya és csapatkapitányai tartottak helyzetjelentést.

Varga Dani és Benedek Tibor

Varga Dani szerint üdvözlendő, hogy a mi csapatunk képes megverni a világ élvonalába tartozó csapat mindegyikét, a cél az, hogy a közvetlen élvonal mögötti csapatokkal szemben már magabiztosan lépjünk fel.

„Tóth doktor csütörtökön veszi majd ki az ujjamból a három drótot, utána elkezdhetem a speciális gyógytornát. Napról napra gyors javulást remélek. Január óta azt várom, hogy elkezdődjön a vb. A Vodafone-kupán, a Montenegró elleni meccs után beszélgettünk a srácokkal, és tegnap is volt egy közös beszélgetés a pszichológusnál. Nem lesz gond a motivációnkkal.”

A válogatott hétfőn, Kína ellen kezdi meg szereplését a barcelonai vb C csoportjában. 24-én, szerdán jön a szerbek elleni csoportrangadó, majd 26-án, pénteken az ausztrálok elleni randevú.

A kvartettekből mind a négy csapat továbbjut, ezt követi a nyolcaddöntő, ahol mi majd egy D csoportból érkező ellenfelet kapunk. Azt a négyest a világbajnok olaszok mellett Németország, Románia és Kazahsztán válogatottjai alkotják.

A világbajnokságon szereplő magyar válogatott:

Kapusok: Nagy Viktor, Decker Attila

Mezőnyjátékosok: Decker Ádám, Gór-Nagy Miklós, Hárai Balázs, Bedő Krisztián, Vámos Márton, Madaras Norbert, Hosnyánszky Norbert, Szivós Márton, Varga Dániel, Varga Dénes, Bátori Bence



E.ON Női OB I.

Tigra-Zf-Eger - UVSE

2022. dec. 03. 15:30

BENU Férfi Magyar Kupa

Genesys OSC Újbuda - EPS-Honvéd

2022. dec. 09. 18:00

BENU Férfi Magyar Kupa

-

2022. dec. 10. 18:45

BENU Női Magyar Kupa

FTC-Telekom - Tigra-Zf-Eger

2022. dec. 16. 18:30

BENU Női Magyar Kupa

III.Ker.Tve - UVSE

2022. dec. 16. 20:00

BENU Női Magyar Kupa

-

2022. dec. 17. 19:00

A tenerifei Világliga-döntőre készül női válogatottunk
Split, Eb: a férfidöntő és az éremátadás képei (Fotók: Kovács Anikó)
Közreműködők, egyesületek
Bizottságok