Szolnok: 0-4 után parádé Belgrádban

2015. április 08. 19:06

Fontos csoportmeccset nyert meg a Szolnoki Dózsa-Közgép a Partizan ellen, így továbbra is vezeti a B jelű hatost.

Fotó. Illyés Csaba

A szolnokiak az előző körben a Jug Dubrovnik ellen, egy egészen különleges meccset nyertek meg, tekintve, hogy a remek kezdés után (4-0) a horvátok visszajöttek a meccsbe, és döntetlenre mentették – volna. Csakhogy Ante Viskovic 7 másodperccel a meccs vége előtt eldobta a labdát egy szabaddobás előtt, emiatt 5 méterest kapott a Szolnok, amit Milan Alekszics értékesített, 8-7-re nyert a Szolnok.

A győzelem után még inkább elérhető közelségbe került a csoportelsőség, amihez nyerni kellett a Partizan otthonában is. A fiatal szerbek az „odavágón” sokáig remekül tartották magukat, de aztán csak behúzta a meccset Cseh Sándor csapata.

A szerdai, belgrádi meccs előtt az atomszférára hívta fel a figyelmet a magyar együttes mestere, mondván, az felbátoríthatja a fiatal hazai játékosokat, ezt kell jól kezelni.

Ehhez képest az elején nagyon nem sikerült jól kezelni, a Partizan 4-0-ra húzott el a 6. perc elejére – a mieink tehát megtapasztalták azt, amit korábban a Jug, a szolnoki arénában! Subotics gólja után Dusan Mandics duplázott, majd Varga Dénes hibája után büntetőből Nikola Jaksics lőtt gólt, borzasztóan indult tehát a mérkőzés a szolnokiak szemszögéből. Mandics klasszisát emelte ki Decker Attila az OSC elleni alapszakasz-zárómeccs után, igaza volt, más kérdés, hogy nem tudta volna megakadályozni a játékos remek szerdai kezdését, tekintve, hogy Nagy Viktor kezdett a kapuban.

Emberelőnyből sikerült szépíteni, Varga Dániel gólja után még bő két perc volt hátra az első negyedből. 8 másodperccel a vége előtt sikerült még Zsivko Gocics révén közeledni, 4-2 volt az első negyed végén az állás.

Meg kell hagyni, a veterán Slobosan Soro remekül védett a Partizanban az első nyolc percben. A második szakasz elején azonban Vámos Márton lövésénél kihagyott, már csak egy volt a különbség (4-3). Sőt, a magyar bajnokság alapszakaszának a pontértékek alapján legértékesebb játékosa, Madaras Norbert már egalizált a 3. percben, 4-4, meg lehetett nyugodni.

Alekszics gólja után kifejezetten, Tanaskovics kiállítása után időt kért Cseh Sándor, majd a szerb klasszis befejezte a támadást, 4-5. Dusan Mandics nem hagyta magát, igazolta klasszisát, harmadik góljával ismét egyenlő volt.

Jó hír volt azonban, hogy a szolnokiak közül a legjobb lövők mindegyikének volt kedve lőni, Varga Dénes emberelőnyből lőtte a hatodikat, egy perccel a nagyszünet előtt. Sőt, Vámos is kihasznált egy fórt, 4 másodperccel a vége előtt, kétgólos előnnyel záródott az első félidő, 5-7.

Nagyon jól ment az emberelőnyös helyzetek kihasználása a Szolnoknak, hiszen Varga Dénes lövésével már 8-5 volt a magyar előny. Nem panaszkodhatott a Dózsa a játékvezetőkre sem, Varga Dénes büntetőjével 9-5-re módosult az állás.

Szerencsére a Partizan képtelen volt az emberelőnyeit pontosan befejezni, így nem fenyegette veszély a szolnokiak előnyét, sőt, Madaras Norbert találatával már néggyel vezetett a magyar csapat (6-10). Elég rövid ideig, Jaksics köszönt be, de a negyed végén megint gondja akadt a hazaiaknak a létszámfölénnyel, háromgólos előnyről ment neki az utolsó szakasznak a Szolnok.
 
Amit aztán kiválóan kezdett, Varga Dénes után Stefan Mitrovics is gólt lőtt, majd még az is "belefért", hogy Alekszics kihagyjon egy büntetőt. Már csak azért is fért bele, mert a belgrádiak továbbra sem sáfárkodtak jól az előnyeikkel. Aztán két perccel a vége előtt Varga Dénes ötödik góljával jelezte, hogy a győzelem egyik fő letéteményese volt ezen a szerdai kora estén.
 
Győzött a Szolnok és jó esélye van a csoportgyőzelemre.

Eredmény – Bajnokok Ligája:

Partizan Belgrád-Szolnoki Dózsa-Közgép 7-13 (4-2, 1-5, 2-3, 0-3)
Gólszerzők:
Mandics 3, Jaksic 3, Subotics, illetve Varga Dénes 5, Vámos 2, Madaras 2, Mitrovics, Alekszics, Varga Dániel, Gocics
 
További eredmények:
 
Spandau-Primorje Rijeka 5-15 (1-5, 3-4, 0-4)
Gólszerzők:
Famera, Mateo Csuk, Jüngling, Restovics, Donner, illetve Radu 4, Setka 3, Buljubasic 2, Muslim 2, Garcia 2, Buric, Elez

Galatasaray-Jug Dubrovnik 12-12 (2-3, 5-3, 2-2, 3-4)
Gólszerzők:
Paskovic 3, Vukcevic 3, Aksentijevic 2, Janovic, Ozbek, Gulenc, Biyik, illetve Ivankovic 3, Boskovic 2, Viskovic 2, Younger, Markovics, Buslje, Constantin-Bicari, Obradovic

A csoport állása:

1. Szolnoki Dózsa-Közgép 21 pont
2. Primorje 18 pont
3. Jug 16 pont
4. Partizan 6 pont
5. Spandau 6 pont
6. Galatasaray 4 pont



19. FINA Világbajnokság, záró sajtótájékoztató (Fotók: Kovács Anikó)
19. FINA Világbajnokság: HUN-MNE 8-6 (Fotók: Derencsényi István)
Közreműködők, egyesületek
Bizottságok