Dr. Kemény Dénes: „Optimisták lehetünk!”

2015. április 07. 13:01

A 2017-es vizes világbajnokság nagyszabású sajtótájékoztatóján Gyárfás Tamás nyomatékosította, a több szakággal közös rendezvényéről van szó. Az MVLSZ elnöke a tavalyi póló-Eb sikerét említette, mint jó óment.

A margitszigeti Thermal Hotelben nagyszabású sajtótájékoztatót tartottak, a téma a 2017-es magyarországi vizes világbajnokság volt. Az esemény rangját emelte, hogy az MTVA élőben jelentkezett be, illetve a szervezők, a sportágai szövetségek vezetői, kapitányai mellett kiváló sportolók, bajnok tették tiszteletüket.

Kósa Lajos, a VB Szervezőbizottságának elnöke szólalt fel először, aki összefoglaló beszéde végén kifejtette, hogy a 2017-es világbajnokság óriási lökést adhat a vizes sportágak magyar képviselőinek, arról nem beszélve, hogy „Egy sikeres rendezvény az egyik legjobb ajánlóleve lehet az esetleges olimpiarendezésnek is.”

Az új, felépítendő uszodával kapcsolatban elmondta, a kivitelezést és tervezést egy fázisban képzelik, a szükséges törvénymódosításokat végrehajtották, illetve a beruházásnál nem közbeszerzési pályázatot írnak ki, hanem meghívásos pályázat keretein belül választják ki a kivitelezőt.

A sajtótájékoztatón külön hangsúlyt kapott az egészségügyi háttér biztosítása – Prof. Dr. Merkely Béla klinikai igazgató így fogalmazott: „Valamennyi helyszínen biztosítani kell az orvosi ellátást a legmagasabb szinten, ez nem kis feladat”.

A szerződést aláírták, ami jelentős fejezetet képvisel a vb-felkészülésben.

Gyárfás Tamás, a Magyar Úszó Szövetség elnöke, a FINA alelnöke nyomatékosította, a 2017-es vizes világbajnokság közös vb, az úszók, a vízilabdázók, a nyíltvízi úszók, a műugrók és a szinkronúszók reményeink szerint sikeres rendezvénye.

A Magyar Vízilabda Szövetség elnöke, dr. Kemény Dénes is felszólalt: „Lehet, hogy unalmas leszek, de mindenképpen ismét ezzel kell kezdenem: gratulálok a sportdiplomáciához, a belpolitikai munkához, hogy sikerült elnyernünk a 2017-es rendezést. A 2021-es is óriási lett volna, de a négy évvel korábbi rendezés még üdvözítőbb, hiszen egyfelől az új uszoda megépítését még biztosabb lábakra helyezi, másfelől mégiscsak beláthatóbb időszak. A tavalyi Európa-bajnokság, a felejthetetlen esték emlékei mindenképpen optimizmusra adnak okot. A szakmai oldalt nézve is jó a helyzet, mert ugyan 2021-es is jó esélye lett volna két válogatottunknak az érmes szereplésre, de a 2017-es dátum tekintettel az elmúlt két esztendő erőviszonyaira, erős garanciát ad arra, hogy nem csupán megrendezzük az eseményt, nem csak tele lesz az uszoda és szép lesz, hanem a férfi- és a női vízilabda-válogatott jó eredménnyel örömet is okoz.”

Benedek Tibor, férfiválogatottunk szövetségi kapitánya Dubaiban egy konferencián tart előadást, így ő nem lehetett ott a Margitszigeten – Merész András, női csapatunk kapitánya azonban ott volt, és így fogalmazott: „A női vízilabdában eddig négy olimpiát rendeztek, és érdekesség, hogy a játékokat követően világbajnokságon egyetlen olimpiai bajnok sem tudott aranyérmet szerezni. Nos, mi azon leszünk, azon dolgozunk, hogy mi legyünk az első ilyen csapat. A tavalyi Európa-bajnokságon négy-ötezer szurkoló előtt játszhattunk, megtapasztalhattuk, milyen érzés ez – mondanom sem kell, milyen élményt adott. A 2017-es világbajnokság leglényegesebb eleme az lehet számunkra, hogy még ismertebb szakága lehet a női vízilabda a vizes sportoknak.”

A sajtótájékoztatón a pólósokat Steinmetz Ádám olimpiai bajnok, a Vasas játékosa, utánpótlás szakágvezetője, illetve Gangl Edina, női válogatottunk Eb-bronzérmes kapusa képviselte.



Galéria

A többi képért kattintson a képre!



19. FINA Világbajnokság, záró sajtótájékoztató (Fotók: Kovács Anikó)
19. FINA Világbajnokság: HUN-MNE 8-6 (Fotók: Derencsényi István)
Közreműködők, egyesületek
Bizottságok