"Tovább öregbítettük a magyar vízilabda hírnevét"

2013. július 17. 16:08

Dr. Beck György, a Magyar Vízilabda Szövetség társelnöke értékelte az Universiadét.

"Maximális elismerés jár mind a két csapatnak" - kezdett bele Dr. Beck György az Universiade élménybeszámolójába.

"A lányok minden mérkőzésükön jól játszottak, egyedül a franciák elleni döntetlen csúszott be. Na meg a döntőbeli vereség. De az a mérkőzés teljesen irreális volt, az oroszok a komplett válogatottal álltak ki, ez az együttes a felnőtt válogatottunknak is nagy falat, mert a világ élvonalához tartozik. Mindezek ellenére is megállták a lányok a helyüket és kihozták magukból a maximumot" - értékelte a női válogatott ezüstérmes teljesítményét a Magyar Vízilabda Szövetség társelnöke.

A fiúk még a lányok produkcióját is meg tudták fejelni, ugyanis egy kevés gólt, ám annál nagyobb küzdelmet hozó fináléban győzték le a hazai együttest 5-4-re, elhódítva ezzel az egyetemista és főiskolai sportolók számára rendezett világesemény aranyérmét.

"Heroikusan küzdöttek a fiúk az egész torna alatt. Szépen, éretten vízilabdáztak végig és igazából már a csoportmeccs során is megszorongatták az oroszokat. Már akkor érződött, hogy a mi csapatunkban vannak még tartalékok. Fantasztikus ez a csapat, amely mérkőzésről mérkőzésre jobban játszott, a lépés pedig most, a döntőben jött ki igazán" - mondta Beck György, aki kicsit részletesebben is beszámolt a fináléról.

Fotó: Monoki Kálmán

"Nem volt könnyű dolgunk, eleve már csak kevés magyar sportoló maradt itt kint, úgyhogy az uszoda mintegy 95 százaléka szurkolt az oroszoknak, ráadásul kaptak egy kis hátszelet is, 11-3 volt a kiállítási arány és nem nekünk. Ehhez képest a végére mégis elcsendesedett a lelátó és csak a magyarokat lehetett hallani. Bisztritsányi Dávid kiemelkedően játszott, de az egész csapatot dicséret illeti. Mint ahogy Vincze Balázst és a szakmai stábot is, nagyon jól összerakták a csapatot és jó taktikával játszottunk végig."

A magyar mérleg tehát egy-egy arany- és ezüstérem, amire méltán büszke lehet a sportág.

"Sikerült ismét tovább öregbítenünk a magyar vízilabda hírnevét."

Galéria
Fotó: Monoki Kálmán

A többi képért kattintson a képre!



E.ON Férfi OB I.

Honvéd - Tigra-Zf-Eger

2022. nov. 05. 16:30

E.ON Férfi OB I.

BVSC-Zugló - Genesys OSC Újbuda

2022. nov. 19. 19:15

Split, Eb: a férfidöntő és az éremátadás képei (Fotók: Kovács Anikó)
Split, Eb: a döntő előtti utolsó átmozgató edzés (Fotók: Dobos Sándor)
Közreműködők, egyesületek
Bizottságok