Veretlenül lett első a Szolnok!

2015. április 03. 17:06

Az E.ON magyar férfibajnokság alapszakaszának utolsó fordulójában a második helyezett az elsőt fogadta a Nyéki Imre Uszodában: az OSC ugyan mindent megtett, ám Cseh Sándor BL-ben is vitézkedő csapata 11-9-re megnyerte az összecsapást.

Rangadóval zárul az alapszakasz. Még akkor is, ha ez a rangadó egy nappal megelőzi az utolsó meccsnapot, hiszen pénteken rendezik a Nyéki Imre Uszodában ezt a mérkőzést. Az alapszakaszt már megnyerő Szolnok a tabella másodikját, a már szintén elődöntős OSC-t próbálja legyőzni. Ez már sikerült nekik egy alkalommal ebben a szezonban, méghozzá a Bajnokok Ligája selejtezőjében, de akkor is csak Szolnokon, a Nyéki Imre Uszodában döntetlen lett az első meccs. Ennek köszönhetik a szolnokiak, hogy ott voltak a főtáblán, hogy aztán ott remekeljenek, és már kvalifikálják magukat a hatos döntőre három fordulóval a csoportmeccsek vége előtt.

Kevin Graham
nem lesz ott a meccsen, ő a kaliforniai világliga interkontinentális selejtezőn érdekelt. Nagy bánatára nem úgy, ahogyan tervezte, tekintve, hogy Kanada csütörtökön nagy meglepetésre kikapott Kínától, így lemarad a bergamói szuperdöntőről.

Vincze Balázs, az OSC edzője még az UVSE elleni bajnoki után elmondta, a lehető legjobb teljesítményre törekednek majd a Szolnok ellen, méghozzá a presztízs miatt. Bátori Bence 200. bajnoki mérkőzése lesz a pénteki, ő tehát jubilálni fog a Kondorosi úton. A találkozó jótékonysági célokat is szolgál, a teljes jegybevételt a Semmelweis Egyetem 1. számú Szülészeti és Nőgyógyászati Klinika kapja majd, ők az összegből egy ultrahangos diagnosztikai készüléket vásárolnának.

A szolnokiak Cseh Sándor irányításával egyébként már a szerdai belgrádi, Partizan elleni Bajnokok Ligája-találkozóra is hangolnak ezzel a feladattal.

A mérkőzést Horváth Csaba és dr. Molnár Tamás vezeti.
 
ÉLŐ SZÖVEGES TUDÓSÍTÁSUNK:

1. NEGYED:
 
A hazaiaknál Bisztritsányi Dávid, a vendégeknél Decker Attila a kapuban. Előbbi védéssel kezd, Varga Dénes lövését hatástalanítja. Decker sem tétlenkedik, Bundschuh Erik kísérletét fogja. A hazai kapus aztán másodszor is védi Varga Dénes bombáját. Az első fórt az OSC kapja, az ünnepelt Bátori Bence keze pedig "elsül", a bajnokságban a 60. gólját szerzi egy remek pattintással - 1-0.

Bisztritsányi újra véd, átellenben Hegedűs Gábor lő kapufát, majd kontrát fújnak. Cseh Sándor időt kér. Madaras Norbert éles szögből leadott lövését védi az OSC kapusa. Juhász Zsolt pedig Decker Attilát teszteli - a kapus állja a sarat. Varga Dániel sem tud túljárni Bisztritsányi eszén, aki eddig szenzációsan véd. Decker Ádám ellen kontrát fújnak. Mezei Tamásról kiküldik Gór-Nagy Miklóst, Madaras kapáslövését azonban kiüti az OSC kapusa - újabb nagy védés!

Varga Dániel töri meg a jeget: az olimpiai bajnok Kovács Gábor kiállítását bünteti góllal a bal oldalról - 1-1.

Josep Kayes megcsinálja a helyzetet, de nem jár sikerrel, majd Bundschuh szerez labdát. Vincze Balázs időt kér. Kontra Decker Ádám ellen. Stefan Mitrovics azok után, hogy előbb nagyot véd Bisztritsányi, három másodperccel a vége előtt fórból lő gólt - 1-2.

Vége a negyednek.

2. NEGYED:

Az első szolnoki támadást hatástalanítja az OSC védelme. Átellenben Kovács Gábor középről lő nagy gólt - 2-2.

A soros Varga Dénes-Bisztritsányi Dávid párharcot újra a kapus nyeri, majd odaát Salamon Ferenc találja telibe a kapufát. Tóth Mártonról kiküldik Kayest, de a fórmegjátszás rossz. Visszaveszi a vezetést az OSC: Drasko Brguljan lövése megpattan Milan Alekszics kezén, Decker nem védheti - 3-2.

Mitrovics lövését védi a kapus, de a labda marad a Szolnoknál. Vámos Márton szabaddobása pontos és erős - 3-3.

Fórban az OSC, Kayes szállítja: Gór-Nagy Miklós nem vacakol, dinamikusan, gyorsan lő a rendezetlen védelem ellen - 4-3.

A Szolnok elrontja fórját, kiesik a labda Varga Dániel kezéből, majd kiállítják. Vincze Balázs időt kér, de aztán Kovács Gábor lövését blokkolja Vámos. Kontra a Szolnok ellen, majd kiküldik Alekszicset: Salamon Ferenc középről lő gólt, de a bírók szabálytalanságot látnak, így nem adják meg. Milan Alekszics átellenben ravasz gólt lő - 4-4.  Az OSC-pad reklamál, a másodedző Becsey Péter piros lapot kap.

Kayes beforgatja Jansik Dávidot, de Madaras ellopja a labdát - a másik kapunál Salamon szerel. Decker Attila véd egy nagyot, majd a Szolnok ezúttal sem jár sikerrel. Az utolsó percben Brguljan lő, Decker megint véd - Cseh Sándor időt kér. Fórba kerül a vendégcsapat, de nem jár sikerrel, más kérdés, hat a hat ellen Zsivko Gocsics négy másodperccel a dudaszó előtt lő nagy gólt - 4-5.
Vége a negyednek.

3. NEGYED:

Egy-egy elrontott támadás után Varga Dániel lő szabaddobásgólt - 4-6.

Fórt ront az OSC: Decker Ádám kerül két méteren belülre. A Szolnok ront, majd Kayes lő kapufát. Varga Dénes ezúttal pontos - lefordulás után afféle pörgetett ejtéssel villan - 4-7.

Újabb OSC-fór, ezúttal is kimarad, mert Bátori lövését blokkolják. Gocsics ellen kontra, sőt kiállítás - a lefordulás után Bundschuh Erik kerül ziccerbe, be is lövi - 5-7.

Mezei Tamás
ellen kontra, majd Varga Dénest kiküldik, Vincze Balázs pedig időt kér. Közben Cseh Sándor kap sárga lapot. Gór-Nagy lövését fára üti Decker Attila, majd a kipattanó után testvére, Ádám lövését is fogja, nagy bravúr. Kiállítás, Cseh Sándor időt kér. Varga Dénes középről pattint remekül - 5-8.

Jansikot kiállítják, Bátori Bence két lóba után lő nagy gólt - 6-8.

Szolnoki hiba után támad az OSC, újabb kiállítás, Kayes a falból húz kapura, de Decker Attila a helyén! Odaát Mitrovics lő mellé, majd az OSC adja el a labdát. A negyed utolsó percében szolnoki fór, Mitrovics lő - Bisztritsányi véd. A másik kapunál Salamon harcol ki ötméterest Mitrovics ellen - Juhász Zsolt értékesíti, 7-8.

Tizenkét másodperce maradt a Szolnoknak, Vámost blokkolják, vége ennek a nyolc percnek is.

4. NEGYED:

Az OSC hozza el a labdát - és egyenlít! Juhász Zsolt lő nagy akciógólt - 8-8.

Mezeit szerelik a védők, Kayes ellen odaát kontra. A nagy fel-le úszás után Vámos Márton kerül nagy helyzetbe, nem hibázza el - 8-9.

Bátori lövését blokkolja Vámos, Mezei fórt szerez (Decker Ádám megy ki), Milan Alekszics pedig bevágja - 8-10.

Gór-Nagy lövését Decker fölé üti, sarokdobás. A kimozduló Decker Attila ellen ötméterest fújnak, Bátori Bence azonban kihagyta azt. 

Milan Alekszics parádés: hatalmas gólt lő messziről - 8-11.

Bátori lövését hatalmas bravúrral védi Decker Attila. A sarokdobás után az OSC eladja, pontosabban Varga Dániel megszerzi a labdát, majd kontra Mezei ellen. Kayes lő - mellé... Gór-Nagy kiállítva, Cseh Sándor kikéri az idejét. Varga Dániel lövése nem jó. Hegedűs lő, Decker megint véd. Kontra Varga Dénes ellen, majd Alekszicset állítják ki - ezúttal Vincze Balázs kér időt. A megbeszéltek szerint Juhász a jobb szélről feladja a labdát Bundschuh Eriknek, aki behúzza - 9-11.

1.31 van vissza.

A Szolnok végigjátsza, gólig nem jut. Bundschuh lő, Decker véd. Szolnoki kapufa, tíz másodperc még, az OSC-nek nem elég semmire, vége a meccsnek. A Szolnok veretlenül nyeri meg így az alapszakaszt!

Decker Attila: „Reggel is edzettünk, nem igazán készültünk erre a mérkőzésre, hiszen nekünk szerdán lesz fontos BL-találkozónk. Ettől függetlenül természetesen fontos rangadó volt számunkra számomra, bebizonyíthattam, jó játékos vagyok – és nyilván így voltak ezzel a többiek is. Nem véletlen, hogy bepörgött a mérkőzés, amelynek a végére kijött az erőfölényünk. Soha nem vertek meg bennünket a szezonban, négyszer mi nyertünk, egyszer döntetlen lett – ha mondjuk találkozunk velük a döntőben, ez lelkileg sokat számíthat. Veretlenül nyertük meg az alapszakaszt, ez nagyon nagy dolog!”
 
Eredmény – E.ON férfi ob I-es bajnokság, 26. forduló:

A-Híd-OSC-Újbuda–Szolnoki Dózsa-Közgép 9–11 (1–2, 3–3, 3–3, 2–3)
Gólszerzők:
Bátori 2, Juhász 2, Bundschuh 2, Kovács G., Gór-Nagy, Brguljan, ill. Alekszics 3, Vámos 2, Varga Dániel 2, Varga Dénes 2, Gocsics, Mitrovics




19. FINA Világbajnokság, záró sajtótájékoztató (Fotók: Kovács Anikó)
19. FINA Világbajnokság: HUN-MNE 8-6 (Fotók: Derencsényi István)
Közreműködők, egyesületek
Bizottságok