Kisteleki Dóra hetesével elődöntős a BVSC

2015. április 02. 17:57

A keddi, hazai siker után Egerben is győzni tudott a BVSC (14-10), így Petrovics Mátyás csapata 2-0-ra nyerte meg a két győzelemig tartó párharcot, és bekerült az elődöntőbe, ahol az UVSE ellen játszhat majd.

A Bitskey-uszodában ma 18.30-tól az Eger az életben maradásért, a BVSC a páarharc megnyeréséért ugrik vízbe. Az első, keddi összecsapáson a fővárosiak 14-8-ra nyertek.
Emlékeztető:
BVSC-Wáberer Hungária-Zugló-ZF-Eger-EKF 14-8 (4-3, 3-1, 3-3, 4-1)
Gólszerzők:
Kisteleki 4, Gyöngyössy 3, Takács O. 3, Illés H. 2, Farkas 2, illetve Zajácz 5, Czigány, Szeredi, Parkes

A mai találkozót Birri Gabriella és Marnitz Miklós vezeti.
 
ÉLŐ SZÖVEGES TUDÓSÍTÁSUNK:

1. NEGYED:

Az Eger kapujában az új-zélandi Olivia Murphy, a BVSC kapujában Doroszlai Vanda kezd. Az első támadását mindkét csapat elrontja. Doroszlai védi Miklós Réka lövését, majd Ráski Lilla lő mellé. Odaát Takács Orsolya két méteren belül kapja a labdát. Takács Viven kap labdát, majd egy ötméterest - Czigány Dóra értékesíti - 1-0.

Gyöngyössy Anikó (aki ellen a büntetőt ítélték) ellen ezúttal kontrát fújnak. Az első fór a hazaiaké, de elrontják. Kistelek Dóra beadta a labdát, Gyöngyössy kiharcolta, majd Kisteleki belőtte az ötméterest - 1-1.

A BVSC labdát szerez, Kisteleki megúszik, de az ejtése nem jó. Rebeca Parkes kiállítást brusztol ki centerben, Kelemen Attila időt kér. Zajácz Hanna eladja a labdát aztán előnyben. Illés Henrietta nem talál kaput, az Eger aztán újra eladja a labdát, rossz a bejátszás. Gyöngyössy beforgatja Takács Vivient, Kisteleki Dóra ezt az ötméterest is belövi - 1-2.

Parkes előnyt szerez, Takács Vivien annak lejárta után lö középről gólt - 2-2.

Takács Orsolya ellen fújnak kontrát. Doroszlai könnyen szed le egy ejtést, Petrovics Mátyás időt kér. Játékosai elrontják a támadást, Doroszlai védi Ráski Lilla távoliját - vége a negyednek.

2. NEGYED:

Fórral és góllal nyit az Eger: Takács Vivien a szerzője - 3-2.

Itt a BVSC első emberelőnye: Leimeter Dóra akkor lövi be, amikor már jön vissza a kiállított játékos - 3-3.

Kontra Parkes ellen, majd egy kiállítás visszaúszás közben, majd még egy egrit kiküldenek - Kisteleki Dóra a bal oldalról szerez gólt - 3-4.

Ráski Lilla a támadóidő végén mindegy-mindegy alapon lő messziről - Doroszlai elnézi, 4-4.

Kele Nikolett középről a bal felsőbe bombáz - 4-5.

Fórban az Eger (Kele megy ki), majd kettős a fór: Ráski Lilla magabiztos, 5-5.

Takács Orsolya ötöst harcol ki, Kisteleki Dóra ezt is bevágja - 5-6.

Fórban hibázik az Eger. Gyöngyössy megcsinálja a helyzetet centerben, de fölé lő. Újabb egri előny, és időkérés. A fór aztán lejár, de Takács Vivien ismét pontosan céloz középről - 6-6.

Potyognak a gólok: Tamás Viktória bátor lövése beakad - 6-7.

Kontra Parkes ellen. Átellenben Takács Orsolya szabaddobásból eredményes - 6-8.

Miklós Réka lövését Doroszlai fogja, majd a BVSC támadást hibáz, sőt előnybe kerül az Eger, de Czigány lövését bravúrral védi Doroszlai. Petrovics Mátyás időt kér. Gyöngyössy "hozta" a fórt, Farkas Kata azonban kapufát lő.
Vége a negyednek.
 
3. NEGYED:

Parkes fórt szerez centerben, majd ugyanő a fára lő. A másik oldalt Gyöngyössy harcol ki fórt, Leimeter Dóra lő pontosan - 6-9.

Újabb egri előny Leimeter blokkol egy lövést. Fáradni látszik az Eger, Czigány Dórát jól őrzik a vendégek. Kisteleki Dóra, ötvenszázalékos állapot ide vagy oda a sérülés után, gyönyörűen ejt középről, az ötödik gólját szerzi - 6-10.

Egy-egy elrontott támadás után egri előny, de a hazaiak rontanak, két méteren belül Virág Priscilla ellen fújnak. Hiba itt, hiba ott, majd Ráski Lilla kap labdát a jobb szélen, megtöri a hazai gólcsendet - 7-10.

Pároskiállítás - Szívós Palóma és Gyöngyössy Anikó megy ki. Takács Orsolya elől elhozzák a labdát a hazaiak, akiknek az edzője időt kér. Kontrát fújnak a bírók, majd a másik kapunál Murphy véd egy lövést. Takács Orsolyát kiküldik visszaúszás közben, Czigány Dóra pedig ezúttal tud egyet lőni, be is vágja - 8-10.

BVSC-fór és időkérés (Szívós a kiállított). Az Eger kivédekezi, aztán Parkes ellen kontát fújnak. Czigány blokkol egyet, majd véget ér a negyed.

4. NEGYED:

Leimeter lő - kapufa. Rebeca Parkes remekül fordul le Leimeterről centerben, majd belövi - 9-10.

Tamás Viktória távolról ismét bátran és eredményesen lő - 9-11.

Czigány Dóra kiharcol egy fórt, majd bevágja - 10-11.

Kettős BVSC-fór: Kisteleki Dóra értékesíti - 10-12.

Miklós Réka szorongatva lő fölé. Visszaúszás közben Ráskit kiküldik, de a BVSC ront. Czigány a támadóidő végén messziről lő, de a blokk jó előtte. Máté Zsuzsanna is "szól": középről pattint jól - 10-13.

Még négy perc van vissza. Előnyben a hazaiak, de elkapkodják. A BVSC is fórba kerül, Petrovics Mátyás időt kér. Kiegészül az Eger, de aztán Máté Zsuzsanna ötöst harc ki a kipontozódó Zajácz ellen: Kisteleki Dóra negyedszer is pontos - 10-14.

Fórban az Eger, Miklós Réka mellé lő. Pontatlanok a csapatok, az idő megy, a jelek szerint már mindenki beletörődött az eredménybe. A nézőtérről egy dudát dob valaki a vízbe, de senkit nem talál el. Kelemen Attila kér még egy időt. A végén egy egri fór, majd kontra. A BVSC nem siet már, a végén belefér még egy távoli egri lövés, de Doroszlai véd - vége.
A BVSC 14-10-re nyeri meg a mérkőzést, így bekerül az elődöntőbe, ahol majd az UVSE-Centrál ellen játszhat.
 
Kelemen Attila: „Egész évben gondokkal küszködtünk, koncentrációs problémák jellemeztek bennünket. Most sem azt csináltuk, amit megbeszéltünk. Több volt ebben a mérkőzésben, akár nyerhettünk is volna, de nem tudtunk élni a lehetőségeinkkel. Gratulálok a BVSC-nek, megérdemelten nyert. Ezek után szeretnénk megszerezni az ötödik helyet, ami momentán a reális helyezésünk.”

Petrovics Mátyás: „Idén már az ötödik mérkőzést játszottuk az Eger ellen, és újra megismételtük azt, hogy nem létező helyzetetek teremtettünk ellenfelünknek. Miközben mi megszenvedtünk a góljainkért, mi könnyű gólokat adtunk nekik, és ez bosszantott. Úgy érzem, hamarabb el lehetett volna dönteni a mérkőzést. A végére aztán kisimultak a ráncok, a lányok jól reagáltak a történtekre. Új emberhátrányos védekezéssel készültünk, meg tudtuk ezzel lepni az Egert. Ezúttal is öt ifi korú játékosunk játszott, ők is sokat tettek hozzá a győzelemhez. Ez bíztató, mert továbbra is abban hiszek, hogy a saját nevelésű játékosaink a rutinosabbakkal közösen alkotnak egy nagyszerű csapatot. Kisteleki Dóra fizikálisan még továbbra is ötven százalék körül van, de fejben ezúttal is kétszázat hozott, a világ egyik legjobbja, félelmetes, mire képes. De a csapat együtt volt összességében jó, Doroszlai Vanda a hajrában egy-két bravúrral igazolta tehetségét, megvoltak a blokkok, azok az összefüggések, amelyektől egységes, jó csapat lehetünk. Az elődöntőben remélem a BL-győztessel játszhatunk – ezúton kívánok sok sikert az UVSE-nek a BL, a Szentesnek pedig a LEN-kupa négyes döntőjéhez –, készülünk ellenük, neki fogunk majd menni, nem lesz veszíteni valónk.”

Kisteleki Dóra: „Közel sem vagyok abban a formában, mint a sérülésem előtt – ha a gólok számát nézzük, akkor sem. Van még mit bepótolnom, lesz most rá egy hónapom. Le a kalappal a csapat előtt, nélkülem jutott idáig, remélem, ezután segíteni tudom. A harmadik negyed végére ezúttal is elfáradtunk, kapkodtunk, de szerencsére aztán észbe kaptunk és nyertünk. Papíron az UVSE esélyesebb lesz nálunk az elődöntőben, de remélem, meg tudjuk majd nehezíteni a dolgát.”

Női rájátszás, a négy közé jutásért, 2. mérkőzés
ZF-Eger-EKF–BVSC-Wáberer Hungária-Zugló 10–14 (2–2, 4–6, 2–2, 2–4)
Gólszerzők:
Takács V. 3, Ráski 3, Czigány 3, Parkes, ill. Kisteleki 7, Tamás V. 2, Leimeter 2, Takács O., Kele, Máté
A két győzelemi tartó párharc végeredménye: 2–0 a BVSC javára



19. FINA Világbajnokság, záró sajtótájékoztató (Fotók: Kovács Anikó)
19. FINA Világbajnokság: HUN-MNE 8-6 (Fotók: Derencsényi István)
Közreműködők, egyesületek
Bizottságok