Slágermeccsek: Fradi-Eger és BVSC-Szeged

2015. március 13. 15:35

Előbbin az alapszakasz 6. helye is eldőlhet, utóbbin Gerendás György személye fűszerezi meg a mérkőzés hangulatát. De lesznek még érdekes bajnokik a 23. fordulóban.

Fotó: Fradi Média

Menjünk sorjában, nézzük, mi lesz a szombati menü.

KSI-RacioNet-Honvéd (11 óra, Komjádi, játékvezető: Marosvári, Molnár P.)

Egy korai ebéddel nyitunk a Komjádi-uszodában, ahol a KSI akár meg is lepheti a Honvédot. Hogy miért gondoljuk ezt? Nos, Vad Lajos csapata nincs jó passzban. Már az UVSE elleni mérkőzést is nagy nehezen nyerte meg a Kőér utcában, és bár Szolnokon ki lehet kapni, az 1 lőtt gólra nem nagyon van mentség Nagy Viktoron kívül. S ezek után jött a Szeged elleni szerdai hazai vereség, amely a kétgólos különbség dacára elég sima volt.

A KSI ugyanakkor a Komjádiban rendre jobban fel tud pörögni, mint idegenben, ennek majdnem az OSC látta kárát, a közelmúltban még a negyed negyed elején is vezetett a tabella második helyezettje ellen a KSI, aztán végül alulmaradt. Mindenesetre, ha a Honvéd nem pörög fel a meccsre, szoros lehet a délelőtti parti.

Kaposvár-UVSE-Hunguest Hotels (16 óra, Kaposvár, jv.: Petik, Csizmadia)

A Debrecen legyőzése után az UVSE-t is megverné a Kaposvár. Ha így történne, nagy valószínűséggel megerősítené helyét a tízben. Jelenleg épp az UVSE az, amely veszélyt jelent számára ebben a tekintetben. Németh Zsolt csapata kettőt nyert zsinórban (előtte a Honvéd otthonában bizonyított, de végül ott vereséget szenvedett), azaz jó formában van. Háromesélyes tehát a meccs, kellemes uzsonna lehet a kilátogatók számára.

BVSC-Wáberer Hungária-Zugló-Tiszavirág-Szeged-Diapolo (17 óra, Szőnyi út, jv.: Horváth Cs., Mucskai)

A Szeged jelenleg a 6. helyen áll 37 ponttal, mögötte a BVSC 33 ponttal a hetedik. Azon túl, hogy a csapatok nevei alapján a "leghosszabb párosítás" lesz ez szombaton, természetesen sokkal komolyabb a helyzet, hiszen sorsdöntő bajnoki lesz ez a jobbik helyezés tekintetében. A szegediek - ahogyan fogalmaznak - összeálltak tavaszra, és március idusa meghozhatja számukra sorozatban negyedik győzelműket. Feltéve, ha ezt engedik a zuglóiak, akik bizonyára nem szeretnének 0-10-zel kezdeni, ahogyan azt tették az Eger ellen szerdán.

A Bitskeyben persze ki lehet kapni, adott esetben a Szőnyi úton is, de most nem ezt tervezi a BVSC. A hetedik hely nem forog veszélyben, hiszen a Vasas 11 ponttal lemaradva követi őket, de nem is a 7. hely a cél, hanem a hatodik. Kettős meccs lesz egyébként a Laky-uszodában, 15 óra 15 perctől a BVSC női csapata az UVSE-Centrál ellen vív rangadót, azt követi majd a férfiak találkozója. Kellemes csemege ez így együtt.

Debrecen-Valdor-Szentes (18 óra, Debrecen, jv.: Molnár T., Csanádi)

A debreceni uszoda karbantartása után ismét odahaza játszik a DVSE, amely kijavítaná a Kaposvár elleni vereséget. Nem lesz könnyű dolga, mert a masszív Szentes az OSC ellen 4-4-re állt a nagyszünetben és érezhetően javult a formája az őszhöz képest. Ezt a meccset sem adnák fix egyesre a pólót jól ismerők, persze azért valamennyire a hazaiak az esélyesebbek.

Ferencváros-ZF-Eger (18 óra, Népliget, jv.: Fodor, Rubos)

Meccset vezet a Fradinak Fodor Rajmund! Természetesen nem ez lesz a fő fűszer a népligeti estebéden (ez csupán érdekesség), hanem a Fradi és az Eger csapatát "összekötő" Gerendás György személye. A zöldek szakmai igazgatója sok-sok évet töltött Egerben, és bár az őszi meccsen simán nyertek az egriek, a bajnokot alighanem jobban megszorongatja majd odahaza a Fradi.

Az Eger Dabrowski Norbert szerint 80 százalékot adott ki magából a BVSC ellen, holott ő 100 százalékot kért, kíváncsiak várjuk, mekkora szám szerepel majd a százalékjel előtt szombat estére. Ha a Fradi nyerne, 6 pontra csökkenne a különbség a két csapat között, de a hátralévő három fordulóban aligha kap ki háromszor az Eger, hogy leszoruljon a harmadik helyről - ez csupán játék a számokkal.

A-Híd-OSC-Újbuda-VasasPlaket (19 óra, Kondorosi út, jv.: Marjay, Kovács Cs.)

A vacsora egy fővárosi randevúval indul, az OSC megszenvedett ősszel a Komjádiban, most ezt elkerülné Vincze Balázs csapata. A Vasasnak azért kellenének a pontok, mert még akár ki is csusszanhat a legjobb tízből, ha a többiek belehúznak, jelenleg 8. helyen állnak a piros-kékek. Drasko Brguljan személyében tavaly még a Vasasban játszó OSC-s is ott lesz a vízben.

A Szeged ellen simán kikapott Földi László együttese, az OSC Szentesen nyert rutinból, nagy meglepetés lenne, ha most szoros lenne a találkozó.

PVSK-Mecsek-Füszért-Szolnoki Dózsa-Közgép (19 óra, Pécs, jv.: Marnitz, Pásztor)

A forduló utolsó mérkőzése Ambrus Tamás gyógykezeléséről is szól majd, a pécsiek jótékonysági mérkőzésnek is tekintik a Szolnok elleni bajnokit. Nem kérdés, a vendégek a toronymagas esélyesek, győzelmükkel tovább javíthatják mutatójukat az alapszakaszban, amelybe eddig csak a Eger elleni hazai iksz "rondít bele".



19. FINA Világbajnokság, záró sajtótájékoztató (Fotók: Kovács Anikó)
19. FINA Világbajnokság: HUN-MNE 8-6 (Fotók: Derencsényi István)
Közreműködők, egyesületek
Bizottságok