BL: nagy a bizalom a budapesti rendezés iránt

2015. március 10. 16:27

Kemény Dénes az InfoRádióban mondta el véleményét a LEN hétvégi döntéséről.

Fotó: Szaka József

Ahogyan arról írtunk, a vizes sportágak európai szervezete, a LEN vezető testülete, a Büró Glasgow-ban úgy döntött, hogy a magyar pályázatot támogatja a 2016-os és 2017-es férfi Bajnokok Ligája döntőjének megrendezésére.

A Final Sixért Isztambul pályázott még nagy erőkkel, de a török várost sikerült "legyőzni" a döntéshozatalnál. Kemény Dénes az InfoRádiónak adott interjút a témával kapcsolatban, és azt mondta, Gyárfás Tamással, az Európai Úszó Szövetség gazdasági vezetőjével és Paolo Barellivel, a LEN elnökével is egyeztetett, ezek alapján a tavaly nyári budapesti Eb hatására és az óriási közönségsiker meg nézettségi adatok alapján is nagy a bizalom a budapesti rendezés iránt. 

"Az eredeti tervek szerint Isztambul vagy Athén jött volna szóba, de biztos voltam abban, hogy Tamás hatékony sportdiplomáciai tevékenysége és Paolo Barelli bizalmának köszönhetően megkapjuk a lehetőséget. Ahhoz, hogy szerződjünk, még szükséges a kormánygarancia, de szerintem a héten ez tisztázódik. A szerződés feltételei nagyon szigorúak és kemények, de az Eb-n is azok voltak, és tudtuk teljesíteni. Két nagyon szép élmény lesz, az első még a Margitszigeten, ahol az Eb óriási sikert hozott, a második pedig már a Dagály strand mellett felépülő új nemzeti létesítményben lesz, ahol szintén legalább 5000 néző foglalhat majd helyet" - hangsúlyozta a Magyar Vízilabda Szövetség elnöke.

"Az ország ebből sokat profitálhat, egyfelől a reklámok miatt, ráadásul a figyelem középpontjába kerülünk, hiszen nagyon sok ország átveszi majd a mérkőzéseket. Az adóbevétel sem elhanyagolható, hiszen sok szurkoló és szakember utazik majd ide. A mérkőzések ugyan három napon keresztül zajlanak, de ők már előbb megjönnek, és később is utaznak el. A szövetség nagyon boldog lesz, ha nem lesz veszteséges, tekintettel a nagyon kemény feltételekre, de a szerződés részleteiről nem beszélhetek. Természetesen nagyon fontos, hogy a kormány a rendezvények mellé álljon" - fűzte hozzá Kemény Dénes.

Még egy fontos dologról szólt: "Mindenki megnyugodhat: a LEN lebonyolítási szabályzata szerint a rendező nemzet szabadkártyás csapata, jelen esetben az Eger, bármilyen eredményt is ér el a selejtező csoportban, automatikusan része a végjátéknak. Ahogy az erőviszonyokat látom, akár 2016-ban, akár 2017-ben, jó esély van arra, hogy legalább két magyar csapat játsszon a hatos döntőben, ami a magas nézőszámot garantálná".



E.ON Női OB I.

Tigra-Zf-Eger - UVSE

2022. dec. 03. 15:30

BENU Férfi Magyar Kupa

Genesys OSC Újbuda - EPS-Honvéd

2022. dec. 09. 18:00

BENU Férfi Magyar Kupa

-

2022. dec. 10. 18:45

BENU Női Magyar Kupa

FTC-Telekom - Tigra-Zf-Eger

2022. dec. 16. 18:30

BENU Női Magyar Kupa

III.Ker.Tve - UVSE

2022. dec. 16. 20:00

BENU Női Magyar Kupa

-

2022. dec. 17. 19:00

A tenerifei Világliga-döntőre készül női válogatottunk
Split, Eb: a férfidöntő és az éremátadás képei (Fotók: Kovács Anikó)
Közreműködők, egyesületek
Bizottságok