Hektikus mérkőzés után harmadik hely a Vodafone-kupán

2013. július 14. 15:10

Egy kifejezetten jó második negyed, egy relatíve jó harmadik, halovány nyitány és rémes befejezés mellett – így festett a görögök ellen végül 10-9-re elveszített vasárnapi mérkőzés a Margitszigeten.

Benedek Tibor hovatovább azt fontolgatja, saját kézbe veszi a csapat bemelegítését, mert nem először fordul elő, hogy igencsak alacsony fordulatszámon kezdi a soros találkozót válogatottunk. „Profi játékosok ők persze, azért remélem, amikor igazán fontos lesz, a világbajnokságon, ott tudni fogják, hogy teljes gőzzel kell játszani rögtön az elejétől” – jegyezte meg a téma kapcsán a kapitány, ami annak kapcsán került elő, hogy az első nyolc percet 0-2-vel tudtuk le a hellének ellen.

Fotó: Szaka József

Az első rész voltaképpen az emberelőnyökön múlt: mi mindkettőt kihagytuk, ők mindkettőt belőtték (bár egy ötméterest elbaltáztak), így mentek el kettővel. A második rész már jóval pofásabbra sikeredett, előbb Vámos Marci fantasztikus átlövése akadt be, majd Bátori Bence némi mázlival szerzett gólt, utána Hosnyánszky Norbert értékesített gyönyörűen egy hat a négyes fórt, majd Hárai Balázs remek centergólja következett. Eközben Decker Attilával az élen tökéletesen szűrt a védelem, az átlövések nem okoztak gondot, de a hátrányok kivédekezése is elsőrangúan ment, ekkor a blokkok is látványosan a helyükön voltak – így söpörtük be ezt a részt 4-0-lal. 

A gondok a harmadik rész elején kezdődtek. Egy görög átlövésgól közben Decker Attila lába megsérült meg, így sebtiben kellett érkeznie Nagy Viktornak. Ő ugyan jó védésekkel indított, ám többször tényleg peche volt: a hárítása után a görögökhöz pattant vissza a labda, amiből gólt lőttek, illetve többször is a kapufáról vágódott be a labdájuk Viktor mögé. Elöl ekkor még tartottuk magunkat, Hárai újabb zseniális svédcsavarjában gyönyörködhettünk, Vámos Marci ötösből és szabaddobásból is eredményes volt, majd Hosnyánszky szép gólt szerzett fórból (bár ez nem megjátszott előny volt, hanem az egyéni képességek gyümölcse). Mégis, a 4-4-es állás mutatta, hogy hullámzóvá vált a csapat játéka.

A zárórészben pedig lejtőre került. A görögök úgy is ki tudtak egyenlíteni két átlövéssel, hogy közben kihagytak egy újabb ötméterest, míg mi nem igazán tudtuk átütni a zónájukat. Ezután még visszaszereztük a vezetést – egy kihagyott fórunkat egy kissé nehezen, Madaras jóvoltából belőtt előny követett –, ám az utolsó két görög hátrány nagyon simán ment be, egyik a falból, másik rossz kéz szélről, ekkor már a védekezésünk sem volt annyira éles, mint korábban. Az utolsó fórnál pedig ismét a kapufás embert erőltettük, ám a meccsen negyedszerre sem sikerült úgy megjátszani, hogy gól legyen belőle: így esett, hogy a negyedik rész 1-4-gyel ballagott el, s vele a meccs is.

Maradt a harmadik hely, ami nem túl szívderítő – ám jelen helyzetben látni kell: ennek az új csapatnak még időre van szüksége ahhoz, hogy teljesen összeérjen.

Jegyzőkönyv
Magyarország–Görögország 9-10 (0-2, 4-0, 4-4, 1-4)
Margitsziget, 1000 néző
Játékvezetők: Teixido (spanyol), Kokagarac (török)

Magyarország: Decker A. – Varga Dénes, Szivós, Gór-Nagy, Hárai 2, Hosnyánszky 2, Madaras 1. Cserék: Bátori 1, Bedő, Vámos 3 (1), Decker Á., Jansik D., Nagy V. (kapus)

Görögország: Calkanisz – Milonakisz 1, Funtulisz 1, Afrudakisz 1, Murikisz 1, Delakasz 2, Vlahopulosz 3. Cserék: Guvisz, Pontikeasz, Kolomvosz 1, Gunasz, Galanidisz (kapus).

Emberelőnyök: 10/2, ill. 10/5
Kettős emberelőny: 1/1, ill. –
Ötméteresek: 1/1, ill. 2/0
 

Galéria

A többi képért kattintson a képre!



19. FINA Világbajnokság, záró sajtótájékoztató (Fotók: Kovács Anikó)
19. FINA Világbajnokság: HUN-MNE 8-6 (Fotók: Derencsényi István)
Közreműködők, egyesületek
Bizottságok