Vámos Marci: Még kellene egy kis plusz

2013. július 14. 15:02

Harmadik lett a magyar válogatott a 4. Vodafone-kupán, miután a görögök egy góllal jobbak voltak vasárnap délelőtt. Reakciók.

A Montenegró elleni meccs után mindenképp javult a Benedek-csapat játéka, nagyobb volt a vállalkozó kedv támadásban, így 0-2-ről 4-2-re fordítottunk, és a negyedik negyed végéig előnyben voltunk Görögország ellen. Ennek egyik fő letéteményese a háromgólos Vámos Marci volt.

- Jobban játszottunk, a negyedik negyed végéig kezünkben tartottuk a meccset, nem úgy, mint tegnap. Ennek ellenére a végén kellett volna valami plusz, ami nem volt meg. Ha a hátralévő másfél hét alatt ezt a pluszt megszerezzük, akkor az ilyen egygólos meccseket meg tudjuk nyerni.

Fotó: Szaka József

Volt két váratlan megoldásod, amelyekből gól született, és amelyek mondjuk, ilyen pluszt jelenthetnek a későbbiekben is. A kapitány szabad kezet ad nektek, hogy egy támadásvariációt adott esetben másként fejezzetek be?

Abszolút megadja, a magyar vízilabda egyébként is az improvizatív. Elég ránézni Varga Dumira, ő is gyakran váratlan megoldásokat választ. Vállalkozhatunk bátran.

Gór Nagy-Miklós nincs elkeseredve, szerinte nem történt tragédia az újabb vereséggel:

- Valóban több biztató elem volt a játékunkban, mint tegnap, de az látható, hogy ez még mindig kevés. Hiába vannak jó periódusok, jobb megmozdulások, működőképes elemek, nem tudja ellensúlyozni a hiányosságokat, amik még megvannak. A hátralévő napok feladata ezek orvoslása.

Mit mondott nektek a kapitány a Montenegró elleni vereséget követően?

Annyit, hogy a görögök ellen is nagyon nehéz meccsünk lesz, mert még nem vagyunk csúcsformában, de ezt a meccset ki kell rakkolni, végig kell hajtani, küzdelemből meg kell nyerni. Ezt nem teljesítettük, de tiszta erőből azon voltunk.

Mit kell leginkább gyakorolni?

A lövőerőt, a támadásvariációkat, arra, hogyan figyeljünk egymásra. Túl sok idő nincs hátra, csodákat nem tudunk tenni, a fő, hogy felpörögjünk a vb-re.

Varga Dániel nem játszhatott a Vodafone-kupán, de utazik a vb-re. Így értékelte a görögök elleni meccset:

- Nem játszottunk rosszul, de vannak hiányosságaink, amelyek közül az emberelőnyös helyzeteket tudom kiemelni. Láthatóan megzavarja a csapatot. Aránylag magabiztosak vagyunk hátul, stabil a védelmünk, de muszáj feljavulnunk elöl. Hozzátartozik a mai formánkhoz, hogy július 3. óta edzünk, készülünk, fizikálisan nagyon megerőltető volt ez az időszak. Ma délután és hétfőn is pihenünk, ez nagyon fontos lesz, hogy a hét hátralévő részében a fent említett hiányosságokat pótoljuk.

Hogy van a kezed?

Jól vagyok, úgy, ahogyan most lennem kell. Csütörtökön veszik ki a drótokat, alig várom.



E.ON Női OB I.

Tigra-Zf-Eger - UVSE

2022. dec. 03. 15:30

BENU Férfi Magyar Kupa

Genesys OSC Újbuda - EPS-Honvéd

2022. dec. 09. 18:00

BENU Férfi Magyar Kupa

-

2022. dec. 10. 18:45

BENU Női Magyar Kupa

FTC-Telekom - Tigra-Zf-Eger

2022. dec. 16. 18:30

BENU Női Magyar Kupa

III.Ker.Tve - UVSE

2022. dec. 16. 20:00

BENU Női Magyar Kupa

-

2022. dec. 17. 19:00

A tenerifei Világliga-döntőre készül női válogatottunk
Split, Eb: a férfidöntő és az éremátadás képei (Fotók: Kovács Anikó)
Közreműködők, egyesületek
Bizottságok