4. Vodafone-kupa Magyarország-Görögország 9-10

2013. július 13. 22:18

Élő online mérkőzés tudósítás 12:00-tól

2013. július 14.
Az utolsó negyed 1-4-es eredménye fájó - hátul szétestünk kissé, elöl pedig szintén esetlegessé vált a játék. Maradt nagyjából egy hét a hullámzás kiszűrésére.
Az emberelőny megvolt, de a fal megint nem sikerült... Ez elment, sajnos - marad a harmadik hely.
Némi óramizériát követően Milonakisz elég gyorsan megoldja a fórt... Már vezetnek, és 80 másodperc sincs vissza...
Bedőt szerelik, aztán ráfog a védőre - görög előny lesz az időkérés után...
A görögök gond nélkül szereznek gólt a fórjukból... Delakasz húzza be a falból, nekik ez megy, sajnos... 9-9, és két perc még.
Na, ez már megvan. Madaras Norbert lövése pattan be a görög kezéről - a vendégek reklamálnak, hogy Gór-Nagy takarított Madaras előtt, de ahogy mondani szokták, ott oda-vissza ment a bruszt. 9-8
Megpróbálhatjuk még egyszer: egy jó szerelés után Hárai szállítja a kiállítást, most a sapkaigazítás alatt találhatjuk ki, mit szeretnénk.
Megint a falat erőltetjük, de Háraira visszaérnek, és kapus leszedi az eléhulló labdát.
Bedő harcol ki előnyt - időkérés után játsszuk meg. Fontos lesz, 8-8-nál, 4:11-gyel a vége előtt.
Vlahoplusz javít sajnos - Varga Dumi blokkja mellett pattintja el a rövid felsőbe.
Hárait nem tudjuk megjátszani, időnél Madaras küldi rá, de védi a kapus.
Újabb kapufás gól... Most Afrudakisz lőtte el, és megint bepattant...
Zóna ellen próbálkozunk lövéssel, Bátori Bence labdája azonban mellécsusszan. Emitt újabb Nagy-védés, szöglet következik.
Görög előnnyel indul, kapufa a vége - de náluk marad a labda, és összeverbliznek egy ötöst centerben. Speciel ez sem megy be, Vlahopulosz labdáját Nagy Viktor tolja kapufára!
A görög edzőnek sok volt ez a négyes, beküldi a cserekapust a zárórészre. Ha leszúrná, nem kell keresztnevet cserélnie, Calkaniszt és Galanidiszt is Konsztantinosznak hívják ugyanis...
Góldús negyed volt, 4-4 - ahhoz képest, hogy 4-2 volt a félidő... Az emberelőnyünk még picit köhög, ha azt rendbetesszük, akkor nem lesz gond.
Hanem a válasz! Vámos Marci harcol ki szabaddobást, aztán két göröggel a nyakán kijön, és zutty... Bődületes gól, 8-6 - sok másra már nincs is idő.
Sajnos, ezt nagyon eltalálta Vlahopulosz: időnél lőtt kapufás gólt.
Varga Dénes szerez fórt egy beindulással, Hosnyánszkyra pedig nem lépnek ki, miközben szemben áll a kapuval. Inenntől ez Norbinak ujjgyakorlat: 7-5.
Görög fór - de Nagy Viktor feje a végállomás. Ez sem volt kis védés!
Ez a támadás kissé esetleges volt, a végén Varga Dénes próbálkozott kilenc méterről, de fölément a labda.
A centermegjátszás nem a legjobb nálunk, elviszik a labdát Bedő elől. Nagy Viktor viszont remek beugró, megint védi az átlövést.
A görögök viszont jól játsszák meg a falat, Murikisz beteszi két méterről emberelőnyben. 7-4 helyett 6-5...
Kicsit jobb volt az előnymegjátszás, de még nem az igazi, Decker Ádám labdájára odaér a kapus.
Nagy Viktor újabb remek védése, most egy átlövésre ért oda.
Hárait viszont nem tudják tartani. Most úgy bontják le, hogy az ötöst ér - Vámos Marci beveri, megint közte kettő.
Ez pech volt. Emberhátrányban Nagy Viktor pazar védéssel indít, de a kipattanót visszajuttatják a falban lévő emberhez, erre is odaér Viktor, de átvánszorog a kezén a labda.
Hárai Pufi viszont ott folytatja, ahol abbahagyja, akkora gólt csavar centerből, hogy feldől a kapu!
Sajnos, Gunasz - időnél - eltalálja a hosszú sarkot, a kapufáról pattan be a labda. Decker Attilának görcsöt kap a lába közben, nem engednek három perces ápolást, érkezik Nagy Viktor.
Szivós Marci próbálkozott, emberrel a nyakában, de a görög kapus kezén halt el a negyed első lövése.
Ez már jobban tetszett: 4-0-lal raktuk el a negyedet. Bár két fór kimaradt, a görögök előnyeit is kivédtük, három akciógól, plusz egy kettős fórból szerzett találat a mérleg, kezd hasonlítani arra, amit a magyar válogatottól vár az ember.
Szépen szétpréseljük a görögök akcióját, hogy aztán Hárai Balázs zseniáls gólt szerezzen centerből, 5 másodperccel a duda előtt!
Aztán a spanyol bíró segíti ki a törököt, igaz, belejön, hiszen kiküld két görögöt is, Hosnyánszky becsuklózza a szélről, már vezetünk: 3-2.
Afrudakisz próbálkozott egy csavarral, de Decker Ádám fejét találta telibe.
Hosnyánszky próbálta megjátszani Bedőt, de centerünket túlságosan lekötötte a közelharc.
Bedő talált be, de ellene fújnak, aztán előny a görögörknél, de Decker Ádám zseniáls blokkal segíti öccsét a kapuban.
Decker Attila szerel a kapujából kirontva, majd a visszaúszás közben kiállítás, de 7 másodperc marad, mire felállunk, Bedőnek rossz a bejátszás.
Megint nem megy az előnyünk, bár Decker Ádám kezét mintha megrángatták volna... Viszont Fortuna kárpótol, a labda ugyanis nálunk marad, és Bátori lövése saccra három kézen megpattanva köt ki a hálóban: 2-2 és 4:20 még.
Viszont végre mi is kibekkelünk egy előnyt, a falból hozzák rá, de Decker odaér a lövésre!
Kontra a görögök ellen, majd kiállítás, de nem jár úgy a labda, hogy igazán jó helyzet alakuljon ki, Madarast le is blokkolják a végén.
Ez viszont már bent van! Az első normális lövés, Vámos Marci pattintása hét méterről - szédületesen vágódik a pipába: 1-2.
Jansik Dávidnál fejjel együtt veszik el a labdát büntetlenül, majd elszáll egy görög lövés.
Elöl ismét akadozunk, az első negyed történetét voltaképpen elmeséli az emberelőny-statisztika: 2/0, illetve 2/2.
Bedőt próbáljuk megjátszani újra, de betemetik a védők - ez az utolsó értékelhető momentum az első nyolc percben.
Bedő túl hamar túnik el a védő alatt, nem fújnak semmit - és ugyanez történik a másik oldalon is.
Görög fór, Funtulisz hátulról beteszi a jobb sarokba - 0-2.
Madaras vállalkozik lövésre, a kapufáról kipattanó Bedő elé kerül, de rátehénkednek - a spanyol bíró elengedi.
Megjáratják, aztán Kolomvosz a falból visszalépve ellövi, Decker Attila belenyúl, de becsorog a kezéről, 0-1, két és fél perc van még az első negyedből.
Kicsit figyelmetlen az adogatás, Gór-Nagytól el is veszik a labdát, majd őt küldik ki a centerről - sapkaigazítás után jön a görög fór, 2:47 van még.
Emberelőnybe kerülünk, de Varga Dénes kezéből kicsusszan a labda. Átellenben Decker Attila újabb remek védést mutat be, jöhetünk.
Centerszerelés itt is, ott is, majd Murikisz, a görögök új centergéniusza harcol ki ötméterest, de Funtulisz a felső lécet vágja telibe.
Kontra a görög center ellen, mi fórba kerülünk, de Hosnyánszky lövésébe belekap a kapus, a kipattanót Gór-Nagy próbálja visszatenni, sikertelenül.
A szöglet után újabb görög lövés, de ez a műugró-medencében landol. Gór-Nagy Miki is rátűzi, de visszavágódik a lécről, hozzájuk.
Az első támadásnál rögtön bekerült Háraihoz a labda, de túl sokat várt, és rázuhant egy másik védő. Nálunk Decker Attila rögtön egy jó védéssel nyit.
A görögök speciálisan oldják meg a csatakiáltást: a parton hajolnak össze. Mi maradunk az eredeti, medencés változatnál.
Montenegró 10-3-ra győzött a németek ellen az első meccsen, azaz már megnyerte a tornát. Mi a második helyért meccselünk a görögökkel.
A bemutatásnál legalábbis feltűnő, hogy Bátori, Vámos, Hosnyánszky és Decker Ádám mezítláb vonul fel. Azbesztből lehet a talpuk, hogy bírják a forró dobogón.
Ma Decker Attila véd - talán jobb is, mert Nagy Viktortól tudjuk, hogy a gyerek 5.50-kor \"kukorékolt\" reggel, úgyhogy a papa azóta fent van. A pici ugyan kikísérte a szigetre a mamával, kapott néhány Vodafone-os ajándékot, de aztán a meccs időpontjában már haza lett zsuppolva, mert muszáj aludnia.
Benedek TIbor mosolygós volt a meccs előtt, mint mindig, ígérete szerint javulni fogunk tegnaphoz, no meg a lamiai meccshez képest - utóbbin ugyanis kikaptunk a görögöktől két hete.
Napfényes délelőttöt mindenkinek - jó ebédhez szól a póló, vagy az árnyékos esti meccsek után most a verőfényben játszunk. Reméljük, megverjük a görögöket.



19. FINA Világbajnokság, záró sajtótájékoztató (Fotók: Kovács Anikó)
19. FINA Világbajnokság: HUN-MNE 8-6 (Fotók: Derencsényi István)
Közreműködők, egyesületek
Bizottságok