Magyar-orosz: az biztos, hogy nem lesz unalmas

2015. február 23. 22:14

Mind Merész András, mind a női válogatott tagjai kellemes izgalommal várják az Oroszország elleni keddi világliga-selejtezőt. Van tétje is a kecskeméti mérkőzésnek, ugyanis még van a magyar válogatottnak esélye továbbjutni a csoportból.

Azt már egy ideje tudjuk, a mieinknek csak akkor van sansza kijutni Kínába, a szuperdöntőre, ha minden további mérkőzését megnyerik. Azaz Kecskeméten, Imperiában és majd Nizzában is - hogy az utolsó találkozónak lesz-e tétje, Olaszországban dől el.

Az kétségtelen, hogy a magyar csapat megbonyolította a saját helyzetét azzal, hogy kikapott Szentesen az olaszoktól, és az első körben Oroszországban is alulmaradt, igaz, ott csak büntetőkkel. Már akkor mondta Merész András, hogy az olaszok nagyon megszenvednek majd az oroszoknál, és olyannyira így lett, hogy 11-8-ra ki is kaptak. Ez ad esélyt a mieinknek a folytatásra.

Szombaton érkeztek Kecskemétre a lányok, és a Kecskeméti Fürdőtől nem messze található elegáns szálloda vendégszeretetét élvezik, természetesen az edzések előtt és után. Az uszoda nem ismeretlen számunkra, hiszen 2013-ban itt rendezték a férfiak Volvo-kupáját, amelyet akkor meg is nyert a magyar válogatott. A lányok azonban még nem játszottak a város egyik - viszonylag friss - ékszerdobozában.

Ahogyan azt már az utóbbi időkben megszokhattuk, a szálloda-uszoda duón túl is látott a női válogatott, hétfőn délelőtt ellátogatott a szövetség egyik vezető támogatója, az Univer egyik üzemébe. Az erről szóló beszámolónkat itt lehet megnézni. A kis kirándulás után ebédelt a csapat a Fürdő éttermében, és hogy mennyire a meccs és a játék körül forog a lányok agya, a paradicsomos csirkemell utolsó falatai után már a különböző játékelemekről beszélgettek. A szakmai csevejt folytatták a kávézás alatt is, persze, aki egy kis pihenésre vágyott, visszasétált a szállodába. 

Az esti edzés 5 órakor kezdődött aztán, melynek utolsó szakaszát már megleste az orosz válogatott is. Ahogyan a lányok és a kapitány mondta nyilatkozatában - ezeket alább lehet majd meghallgatni -, olyan túl sok újdonságot nem tud mutatni egymásnak a két csapat. Az elmúlt időszakban több világeseményen összefutott a két fél, és ez így lesz nyáron is, ugyanis egy csoportba került a magyar és az orosz válogatott a kazanyi világbajnokságon (ne feledjük, ez az ellenfélnek hazai torna lesz).

A világliga-selejtező kedden, 18 óra 30-kor kezdődik Kecskeméten, és közvetíti majd a Digi Sport 1-es csatornája. A csoport másik mérkőzését Lille-ben rendezik, oda látogatnak majd az olaszok.

A mérkőzésre jegyek még kaphatók a Kecskeméti Fürdő jegypénztárában. A felnőttjegyek ára 1 500 forint, a gyermekjegyeké pedig 1000 forint (14 éves korig). A 6 éves kor alatti gyermekek ingyen tekinthetik meg a mérkőzést.

A női válogatott kerete:

Bolonyai
Flóra (Hungerit-Szentes), Kasó Orsolya (Dunaújvárosi Főiskola) - kapusok

Keszthelyi Rita, Csabai Dóra, Kisteleki Hanna, Szücs Gabriella, Tóth Ildikó (mind UVSE-Centrál), Máté Zsuzsanna, Takács Orsolya (mindketten BVSC-Wáberer Hungária-Zugló), Gurisatti Gréta, Menczinger Kata (mindketten Dunaújvárosi Főiskola), Czigány Dóra (ZF-Eger-EKF), Miskolczi Kitti (Hungerit-Szentes) - mezőnyjátékosok
 
A csoport állása:

1. Oroszország 8 pont
2. Olaszország 6 pont
3. Magyarország 4 pont
4. Franciaország 0 pont
 
A másik európai csoport állása:

1. Hollandia 9 pont
2. Görögország 6 pont
3. Spanyolország 3 pont
4. Németország 0 pont
 
-dobos-


Galéria

A többi képért kattintson a képre!



19. FINA Világbajnokság, záró sajtótájékoztató (Fotók: Kovács Anikó)
19. FINA Világbajnokság: HUN-MNE 8-6 (Fotók: Derencsényi István)
Közreműködők, egyesületek
Bizottságok