Ha SIKER-NAP, akkor a póló sem maradhatott ki!

2015. február 23. 20:49

Az MVM rendezvényén – amelyen Arnold Schwarzenegger volt a sztárvendég – az élet különböző területéről érkeztek a sikeremberek, akik a népes számú, hatezres publikum előtt beszéltek a Papp László Arénában a titokról. Közöttük sportágunk két kimagasló alakja, dr. Kemény Dénes és dr. Kiss Gergely.

Fotó: RC News

Az MVM SIKER-NAP színpadán az élet különböző területéről érkeztek előadók, hogy sikereik titkát megosszák a közönséggel. A rendezvényen természetesen fókuszba került a vízilabda is – mondani sem kell, hogy miért.

Kemény Dénes, a Magyar Vízilabda Szövetség elnöke, a magyar férfiválogatottat szövetségi kapitányként három olimpiai bajnoki aranyéremig, világ- és Európa-bajnoki címig vezető sikerembere nagysikerű előadása után röviden összefoglalta a lényeget: „Ez a csapat nem ismerte a vereséget, hála a játékosok tehetségének, tudásának, akaratának, vagányságának. No, meg a juniorválogatott edzőnek, hiszen ezek a fiúk mindig nyertek, nem ismerték a vereséget, és ettől óriási önbizalmuk volt.”

Az említett fiúk között volt dr. Kiss Gerely is, aki az utánpótlás-diadalok után a felnőttek között is aktív részt vállalt a győzelmek kivívásában. Góljainak egész sorát idézhetnénk – van, aki felejti például minden idők egyik legfantasztikusabb, legizgalmasabb, legszínvonalasabb olimpiai fináléjában, az athéni döntőben lőtt utolsónegyedes gólját?

A jelenleg is aktív, a Honvédban játszó balkezes kiválóság így fogalmazott a keresett titokkal kapcsolatban: „Volt bennem valami megfogalmazhatatlan, őrült vágy arra, hogy még jobb legyek. Ha edzés után éreztem magamban energiát, akkor elkezdtem otthon fekvőtámaszozni, vagy még régen videokazettákat nézni nagy meccsekről, és tanulni a legjobbaktól. Volt, hogy azon vettem észre magam, hogy izzadok este tizenegykor, amikor már aludni kellene, mert csináltam száz fekvőtámaszt. Nem éreztem extrának, hogy mekkora áldozatot hozok, inkább úgy véltem, ez kell. Hogy várhatják el tőlem a legjobb teljesítményt, ha én nem teszek meg mindent. Ez hajtott előre. Majd egyszer csak azt vettem észre, kint vagyok az olimpián…”

Fotó: Gulyás Zoltán

A rendezvény sztárvendége Arnold Schwarzenegger volt. Az osztrák származású amerikai színész, Kalifornia állam volt kormányzója saját sikereinek titkáról tartott előadást. A Terminátorból, a Ragadozóból és az Ovizsaruból is ismert színész előbb a kérdésekre válaszolt az előadása végén, majd valóra váltotta egy súlyosan beteg magyar fiú álmát.

„Minden területen a legjobb akartam lenni, és ehhez sok meló és egó kellett. Az embernek ki kell tűznie egy célt, amit el akar érni. Életem egyik meghatározó élménye volt, amikor épp iskolába mentem Grazban, útközben egy kisboltban megláttam egy újságot, aminek a címlapján Mr. Universum feszített. Eldöntöttem, hogy én is testépítő akarok lenni. Ezért napi négy-öt órára beköltöztem a konditerembe” – mondta. Az eredmény ismert: 20 évesen elérte célját, ő lett a legfiatalabb Mr. Universum.



BENU Férfi Magyar Kupa

Genesys OSC Újbuda - EPS-Honvéd

2022. dec. 09. 18:00

BENU Férfi Magyar Kupa

-

2022. dec. 10. 18:45

BENU Női Magyar Kupa

FTC-Telekom - Tigra-Zf-Eger

2022. dec. 16. 18:30

BENU Női Magyar Kupa

III.Ker.Tve - UVSE

2022. dec. 16. 20:00

BENU Női Magyar Kupa

-

2022. dec. 17. 19:00

A tenerifei Világliga-döntőre készül női válogatottunk
Split, Eb: a férfidöntő és az éremátadás képei (Fotók: Kovács Anikó)
Közreműködők, egyesületek
Bizottságok