Négy Manhercz Krisztián-góllal 8-8 a Szeged-Fradi

2015. február 21. 19:18

Döntetlent hozott a 18. forduló első rangadója a férfibajnokságban. A Szolnok, a Honvéd, a Vasas és a BVSC is magabiztosan hozta hazai mérkőzését.

A válogatott szünet után folytatódott a férfibajnokság. A 18. kör nyitómérkőzését Szolnokon rendezték. Betegségek miatt több ifjúsági korú játékossal állt ki a Kaposvár a listavezető ellen. Ennek ellenére viszonylag későn, csak a 4. percben született meg az első szolnoki gól, Jansik Dávid szerezte. Decker Attila védte a hazaiak kapuját, ugyanakkor a meccs végére Józsa Ottó is szerepet kapott. Hangay Zoltán két gólt szerzett még az első negyedben, amely 3-0-val zárult. Ugyanúgy csak a 4. percben nőtt aztán az előny a második negyedben, akkor Madaras Norbert talált be.

A kanadai válogatottal a Volvo-kupán is szereplő Oliver Vikalo szerezte az első kaposvári gólt, és végül úgy alakult, hogy az egész találkozón ő talált be egyedül a vendégek részéről, összesen háromszor. A Szolnok végül 14-ig jutott, így magabiztos sikerrel jelentkezett. (Képek a mérkőzésről a galériában.)

A BVSC azt a KSI-t fogadta, amely nemrég töltött el egy hetet Egyiptomban, ott edzőtáboroztak. Általában a középcsapatok ellen szoros meccseket játszik a KSI, most azonban ez elmaradt, a BVSC uralta a játékot. A bajnokságban remek formát mutató Miklós Levente még szépített az első negyedben (2-1), azután viszont fokozatosan húzott el a zuglói csapat. Igaz, azért olyan nagyon nem sikerült, a harmadik negyed végére 6-3-ra alakult az állás. A záró szakaszban aztán majdnem annyit lőtt a BVSC, mint addig, 5-öt, ezzel fölényesre alakította a végeredményt.

Fotó: Keresztes Noémi

A Kőér utcában a Honvéd a Pécset fogadta. A következő fordulóban dr. Steinmetz Barnabás jubilálni fog, 550. bajnokiját játssza majd, a Honvéd előrehozta az olimpiai bajnok üdvözlését, mi is emeljük kalapunkat ezúttal is. Nos, a hazaiak alaposan bekezdtek a Kaposvár elleni hétközi pótolt bajnokit elbukó PVSK ellen, hiszen az első negyedet 6-2-re nyerte Vad Lajos csapata, a másodikban pedig nem kapott gólt a Honvéd (2-0). Ez a félidőre 8-2-es előnyt eredményezett. Talán természetes, ha ebbe egy kicsit belekényelmesedik egy csapat, ők is így tettek, hiszen a harmadik negyedben kozmetikázott a Pécs. Nem sokat, csak egyetlen gólt hozott, tekintve, hogy két büntetőt is kaptak a hazaiak, mindkettőt értékesítette Kiss Gergely (10-5). A záró nyolcpercben aztán még két góllal megtoldotta előnyét a Honvéd, és biztosan szerezte meg a három pontot.

A Honvédhoz hasonlóan a Vasas is remekül nyitotta a saját meccsét, a Szentes volt ennek szenvedőalanya. Az egész mérkőzésen remekül célzott Bóbis Máté, aki a harmadik negyed végén már 5 gólnál járt, ráadásul mindegyik lövése utat talált, azaz 5-ször próbálkozott addig. Jól ment Steinmetz Ádámnak is, aki kezdőként kapott szerepet Földi Lászlótól, így biztosan haladt a győzelem felé a Vasas, a harmadik negyed végére 13-8-at mutatott az eredményjelző.

A védekezéssel nem biztos, hogy elégedett lesz a Vasas mestere, ugyanis a negyedik negyedben is kapott hármat a Vasas, ezzel együtt 15-11-re nyert, így hozta a fontos mérkőzést és a három pontot.

A forduló egyik legérdekesebb mérkőzését Szegeden játszották, ahová a Ferencváros látogatott. Kiss Csaba góljával a Szeged szerzett vezetést, amelyet a tavaly éppen náluk játszó Jansik Szilárd egyenlített ki a 4. percben. Aztán jött Manhercz Krisztián, aki emberelőnyből talált be, ezt megelőzte Nyéki Balázs két kapufája a másik oldalon. Meixner Marcell remekelt a hazai kapuban, azonban ő is tehetetlen volt Regős Áron emberelőnyös pöccintésénél, 2-2 volt az első negyed vége.

Manhercz Krisztián pimasz góllal juttatta ismét előnyhöz csapatát (pattintott lövés a bal szélen), aztán egy újabb lövésénél a két játékvezető nem ítélt gólt, a szegediek már bent látták a lövést. Varga II Zsolt ráadásul kihagyott az 5. percben egy büntetőt, kapufára lőtte. Manhercz  aztán belőtte a következő ötméterest, amelyet Kunac harcolt ki, 4-2-re ment el a Szeged. A félidőre jött két centergól a Fraditól, Regős és Swift, 4-4.

A harmadik negyedet is Manhercz-gól nyitotta, a 2. percben büntetőből volt eredményes, az volt negyedik gólja a válogatott tehetségnek. Marnitz Gergő is 5-ös lőhetett, és itt valami átszakadt a Fradinál, ugyanis jött még két zöld-fehér gól, előbb Marnitz, majd Nyéki talált be, 2-vel ment el a Ferencváros a harmadik negyed derekára. A negyed 6. percében Manhercz Ádám emberelőnyből szépített (6-7), innen következett a negyedik szakasz.

Aljosa Kunac rögtön egyenlített (7-7), majd Sánta Dániel másolta le csapattársa gólját, ismét a szegediek vezettek. A 4. percben Ernyey Márk lőtt messziről, 8-8. Benne voltunk a 6. percben, amikor Nyéki Balázst és Manhercz Krisztiánt cserével végleg kiállították a játékvezetők. A végén óriási védekezést mutatott be mindkét csapat, a játékvezetők nem próbáltak közbeavatkozni kétes ítéletekkel, így maradt a 8-8-as döntetlen.
 
Kiss Csaba nyilatkozata a szegediek Facebook-oldalának.

Az Eger-OSC mérkőzést később rendezik, külön szólunk majd róla.

Eredmények - E.ON férfi ob I.-es bajnokság, 18. forduló:

Szolnoki Dózsa-Közgép-Kaposvári VK 14-3 (3-0, 4-1, 3-1, 4-1)
Gólszerzők:
Varga Dénes 3, Mitrovics 2, Madaras 2, Hangay 2, Tóth M. 2, Jansik D., Varga Dániel, Alekszics, illetve Vikalo 3

BVSC-Wáberer Hungária-Zugló-KSI 11-5 (2-1, 3-1, 1-1, 5-2)
Gólszerzők:
Török 2, Létay 2, Pásztor 2, Tatár, Szabó Bence, Borsós, Kovács P., Kotsidis, illetve Bicskei, Miklós, dr. Hangody Gy., Kalanovics, Szabó B.

Tiszavirág-Szeged-Diapolo-Ferencváros 8-8 (2-2, 2-2, 2-3, 2-1)
Gólszerzők:
Manhercz K. 4, Manhercz Á., Kunac, Kiss Cs., Sánta, illetve Regős 2, Marnitz G. 2, Swift, Ernyey, Jansik Sz., Nyéki

VasasPlaket-Valdor-Szentes 15-11 (5-2, 4-3, 4-3, 2-3)
Gólszerzők:
Bóbis 5, Steinmetz 2, Várnai 2, Sedlmayer 2, Gyárfás 2, Goreta 2, illetve Komlósi 2, Weszelovszky 2, Dőry, Pellei F., Vörös, Nagy M., Popovic, Boros, Rakonjac

RacioNet-Honvéd-PVSK-Mecsek-Füszért 13-6 (6-2, 2-0, 2-3, 3-1)
Gólszerzők:
Takei 3, Stojcsics 3, Szőke 2, Kiss G. 2, Kiss B., Shimizu, Illés, illetve Müller 2, De Blasio 2, Cribella, Francsics
 
-dobos-

Galéria

A többi képért kattintson a képre!



19. FINA Világbajnokság, záró sajtótájékoztató (Fotók: Kovács Anikó)
19. FINA Világbajnokság: HUN-MNE 8-6 (Fotók: Derencsényi István)
Közreműködők, egyesületek
Bizottságok