4. Vodafone-kupa Magyarország-Montenegró ÉLŐ

2013. július 13. 08:51

Élő online mérkőzés tudósítás 19:00-tól

2013. július 13.
Ez a vége: az öt gól kevés. Több kell - a nyilatkozatokból megtudjuk, mi hiányzott.
A spanyol bíró fúj egy kontrát, így biztos jobban fog aludni.
A montenegróiak az idővel játszanak, a mi lövésünk viszont a kapusnál köt ki. Még egy gólért megyünk az utolsó fél percben, időkérés után.
Egy centerszerelés után Szivós meglódul, mondjuk úgy, sokat ígérően, de aztán Brguljan a fejével együtt elviszi a labdát, a spanyol bíró szerint ez belefér.
Na jó, csak vicceltem.
Kontra ellenük, majd Hárai csavart egy zseniális gólt centerből - ez viszont gyönyörű volt. Még 2:16. Ha minden támadásból gólt lövünk, akkor iksz is lehet.
Sajnos, a fórjaink nem ülnek, Most sem a legjobb helyről lőtte el Bátori, de mi tagadás, ők is elég jól ugráltak.
Az olasz bíró a dudaszóra befújja a kiállítást - véleményes, de mindegy. Időkérés náluk, de a védelem becsülettel helytáll, nincs újabb gól.
Hosnyánsziy tesztelte a bírók figyelmét, egy szabaddobás után még lóbált, aztán belőtte, a spanyol meg is adta, de az olasz észnél volt, nem érvényes a gól.
Bedő nem tudta lebirkózni a montenegrói bekket, átellenben fórt kaptak, és Draskovics kihasználta - négy közte, és 4:27 még. Nem úgy fest, hogy ma nyerünk ellenük...
Eszméletlen, Varga Dénes mit melózik... Sajnos, elöl nem kap labdát, hiába tör be rendületlenül, hátul viszont ő ért oda a lóbáló montenegórira.
Hosnyánszky próbálkozik hét méterről, de félmagas a labda, Radicsnak ez könnyű zsákmány.
Egy reklámtáblákon landoló montenegrói lövés után Vámosnak nem fújtak, és az ellentámadásnál Mladen Janovics nem hibázott - visszaállt a közte három... 4-7.
Kaptunk egy fórt, de egy rossz passzon elment... Ezeket az esélyeket sokkal jobban meg kellene becsülni.
Bátori elhozta a labdát, pedig a montenegrói félméterrel előbb indult.
Eggyel közelebb loptuk magunkat nyolc perc alatt, ám még mindig kettővel vezetnek. A védekezés rendben, a támadásoknál vannak problémák.
A végén még Drasko Brugljan kínálja meg Nagy Viktort, de kapusunknak ez nem okoz gondot.
Jó, most Gór-Nagy lövésénél is hozzánk pattant a labda. És ebből Bátori gólt lő! Egyéni akció, a széléről, a labda valahogy befért Radics keze és a kapufa között. 4-6 és 10 másodperc még.
Mákjuk van, a kapufáról hozzájuk pattan a labda, de aztán kontrát fújnak a centerük ellen.
Aztán montenegrói előny, de kivédekezzük szépen. Szivós próbálkozott lövéssel, de Radics ott állt, nem ment át a kezén.
Kezd keményedni a meccs, Hárairól állítják ki az őt brutalizáló védőt, ám a kapufás megjátszás megint nem jött be, marad a közte három, és még 2:27.
Montenegrói kapufa, aztán Madarasnak nem fújnak egy egyéni akciónál.
Bedőt szerelték, majd kontra következett, utána nálunk emberelőny, de Bátori beívelését Bedő nem tudta megpaskolni, a labda megállt a gólvonalon.
Érdekes volt... Már szereltük a centert, amikor a spanyol bíró kiküldte Deckert, most nem volt adogatás, Paskovics bepattintotta jobb szélről, 3-6.
Bedő nagyon él, újabb fórt szállít, Vámos Marci pedig négy lóba után szépen bevarrja - alapvetően egyszerű játék ez a vízilabda. 3-5.
A mi támadásunk észrevétlenül ment el, ők újabb fórt kaptak, ám Nagy újra óriási bravúrral védeztt, ezúttal Klikovac kétméteres húzását!
Ez kellett. A végletekig kijátszották, de a végén Nagy Viktor kezéről a lécre, majd onnan vissza a fejére, és végül a vízre pattant a labda.
Sajnos, a Vasas-belharcot Drasko Brugljan nyerte Vámos Marcival szemben, időkérés után a 6-2-es vezetésért adogatnak a vendégek.
Az utolsó passzba hiba csúszott, belenyúltak a labdába, elment a fór - a másik oldalon két másodperccel a vége előtt kiküldik Decker Ádámot, a ráúszásnál dől el, lesz-e emberelőnyük.
Most egy kis segítség: kontra a montenegróiak ellen, majd visszaúszás közben kiállítás - időkérés, 27 másodperc még a szünetig.
A támadásunk kissé zavart volt, a végén Jansik Szilárd labdáját blokkolták.
Némi vita, de 2-5 - Draskovics dudánál ejtett, a spanyol bíró megadta.
Na jó, már kettő. Bedő kap szabaddobást ötméteren, és bebombázza - ez igen: 2-4, és két perc még.
Időarányosan nem gáz a négy gól - az egy a kevés.
Montenegrói fór, és ezt már nem hibázzák el, nem tudjuk őket megzavarni, Petrovics pedig nem kegyelmez a szélről: 1-4.
Mi is kapunk egy előnyt, de Bátori lóbák után a blokkba lő.
Bedő harcolt nagyot centerben, de szerelték. Átellenben Gór-Nagyot küldik ki, Misic azonban a kissé hosszú passzt mellérakja.
A montenegróiak rendületlenül tüzelnek, most megint Nagy védett.
Nem volt rossz kombináció, de Bátori kissé későn kapta a labdát, túl közel volt a kapushoz, miközben betört a védők közé, és a kapus elvitte a labdát.
A harmadik már bemegy: a szöglet után Uros Csucskovics meglehetősen szép gólt simít a hosszú felsőbe, egy jobban sikerült adogatás után 1-3, és 5:16 még.
Drasko Brugljan is elsüti az ágyút - a félpályáig pattan vissza a labda a lécről, aztán a család másik tagja, Darko is betölt, de Nagy odaér erre is.
Paskovics próbálja meglepni Nagy Viktort, de kapusunk levadássza a labdát. Aztán Hosnyánszky lopja magát közel, de fölébikázza.
Átellenben Hárait nyomják el, de az ilyet mindig elengedik.
Hosnyánszky szédületes lábtempóval jön ki és üti el a center elől a labdát. Ez igen.
Kicsit koncentráltabban kellene szőni a támadásokat, és nem lenne semmi baj. A kihagyott ötösért kár, de több veszélyesebb helyzet kellene még, eddig ugyanis nemigen teszteltük a második számú montenegrói kapust.
Az újabb támadásunk eredménytelen, a maradék 18 másodperc elég arra, hogy végül üresre játsszák magukat a montenegróiak, de az idő szorításában végül a lécre megy a lövés - ez mondjuk mák volt.
Kár érte. Bedő akkora ötöst csinált, hogy a két bíró egyszerre fújta be - három védőt forgatott be -, de Hosnyánszky büntetőjét szögletre tolta Radics.
Most is megszólalt a duda, csak éppen a montenegrói gól pillanatában, azaz élt: a center ki tudta tenni a labdát Paskovicsnak, aki úgy lőtte be, hogy a kapufáról vágódott a labda a hálóba: 1-2.
A centerjátékot akarjuk erőltetni, ám addig várunk, míg letelik a támadóidőnk.
Megtört Viktor mágiája, Predrag Jokics átlövése becsusszan a keze alatt: 1-1, és 2 perc még a negyedből.
Most úszóverseny van bírói segédlettel, kontra itt is, ott is.
Montenegrói emberelőny, de ismét Nagy a végállomás, most Paskovics lövésére ért oda.
Cserébe blokkolt egy egszségeset hátul.
Radics védett egy lövést, majd a montenegróiak ellen fújtak kontrát, sőt, Hárairól kiküldték Paskovicsot, sajnos, a labda kicsit magas volt, Pufi fölé lőtte a bejátszást.
Újabb Nagy-bravúr, most egy kapáslövésre ér oda. Aztán újabb kontra Bedő ellen, plusz még ki is szórják.A montenegróiak rongyosra passzolják a fórt, de a blokkoló kezek odaérnek nálunk - óriási védekezés volt!
Bedő belerázódott: előnyt harcol ki, Varga Dumi pedig úgy dönt, ha már nem mennek rá, akkor ellövi azonnal. Jól teszi, 1-0.
Erre egy labdanélküli kiállítás, de Nagy Viktór parádésan véd hátrányban!
Az első támadás a montenegróiaké, Mladen Janovics labdája a kapufáról vágódott vissza. A túloldalon kontra Bedő ellen.
Igen illusztris társaság gyűlt össze a VIP-páholyban a nagy meccsre: megérkezett Kövér László, az Országgyűlés elnöke, Gyárfás Tamás, az úszók elnöke, az európai és a világszövetség elnökségének tagja, valamint hál\' Istennek kijött a kórházból és jól van Gyarmati Dezső, olimpiai bajnok legendánk is, aki régi kedvenc játékosa, Sudár Attila társaságában érkezett.
A válogatott tagjai kis sárga labdákat dobálnak a közönségnek. Fél órával korábban még egymást célozgatták ezekkel a tornateremben...
Nagy kérdés, mennyire sikerül újfent kikapcsolni az ászaikat, a két Janovicsot és Ivovicsot.
Aztán elárulta, hogy míg Cseljabinszkban például a Brguljan-unokatestvérek voltak a húzóemberek, és ennek megfelelő energiával és koncentrációval játszottak ellenünk, addig Lamiában az ászok dolga lett volna a góllövés, ám rájuk figyeltünk, és éppen a két rokont hagytuk lőni - ők viszont teljesen más lelkiállapotban tüzeltek, mint két héttel korábban, hiszen nem tőlük várták a megváltást. Meg tán ők sem maguktól...
Amikor a válogatott oroszlánbarlangjának (tornaterem) bejáratánál álldogáló Benedek Tibortól azt kérdeztük, mitől volt annyira sima a görögországi meccsünk a három kulcsemberével kiegészült montenegróiak ellen, a kapitány először is közölte: \"Hát, ez most nem lesz sima.\"
Üdvözlet mindenkinek. Mindjárt kezdünk - immáron Hárai Balázzsal sorainkban, ez jó hír.



19. FINA Világbajnokság, záró sajtótájékoztató (Fotók: Kovács Anikó)
19. FINA Világbajnokság: HUN-MNE 8-6 (Fotók: Derencsényi István)
Közreműködők, egyesületek
Bizottságok