Az UVSE nyerte a szegedi utánpótlástornát

2015. február 16. 08:54

Veretlenül lett első az UVSE Szegeden, a VII. Napfényfürdő Aquapolis – Hunguest Hotels Challenge Cup ifjúsági vízilabda tornán. A négy országból érkezett hat csapat közül a Hannoverből, több klubcsapat játékosaiból álló Team Nord-Ost végzett a második helyen, a Pécs ért a dobogó alsó fokára.

Fotó: Szántó György

Színvonalas, nem kevésbé küzdelmes meccsekkel és körbeveréseket hozó versenynappal kezdődött a torna. Az első napon két győzelmet is arató pécsi PSN Zrt. egy góllal alulmaradt a német Team Nord-Ost elleni mérkőzésén, a szerb VK Vojvodina pedig a hannoveri és a pécsi csapat után a szerb Partizan ellen elszenvedte a harmadik vereségét is. Az UVSE két győzelmet ért el: a Team Nord-Ost ellen 15-12-re, a görög Vouliagmeni Nautical ellen 21-7-re nyert. Ekkor a tabella elején négy csapat állt hat ponttal, és szinte megjósolhatatlan volt, hogy az UVSE, a PSN Zrt., a WC Partizan Raiffeisen és a Team Nord-Ost közül melyik csapat lehet a torna győztese.

Vasárnap délelőtt a pécsi PSN Zrt. után az UVSE is győzött a WC Partizan Raiffeisen csapata ellen. A csapatok a szerb és a magyar vízilabda sajátosságainak és szépségének minden elemét felvonultatták. Végig nagy fizikai küzdelmet vívtak az utolsó pillanatig ki-ki mérkőzésen, amely 11-10-es eredménnyel zárult. A délelőtt másik mérkőzésén kis híján meglepetés eredmény született: a görög Vouliagmeni Nautical az utolsó negyedig esélyes volt arra, hogy megszerezze az első győzelmét a tornán, ám a német Team Nord-Ost fizikailag felülmúlta ellenfelét, így 14-10-es gólkülönbséggel nyert. A görög csapat végül kiharcolta az egyetlen, 14-10-es gólkülönbségű győzelmét a VK Vojvodina ellen.

Vadovics Viktor remekelt a Partizan ellen (Fotó: Szántó György)

A torna utolsó mérkőzésén, az UVSE-PSN Zrt. között dőlt el a vándorkupa sorsa. Az UVSE akár döntetlen esetén is kupagyőztes lehetett volna, míg a pécsiek csak akkor lehettek volna elsők, ha a rendes játékidőben nyernek az UVSE ellen. A két csapat mindent eldöntő mérkőzésének volt más tétje is. Ennek a meccsnek az eredményétől függően a német Team Nord-Ost és a szerb WC Partizan Raiffeisen egyaránt esélyes lehetett a harmadik, akár a második helyre, míg a pécsiek aranyesélyesek voltak, ám végezhettek akár a negyedik helyen is. Az UVSE 16-7-es győzelmével veretlenül, 15 ponttal elhódította a kupát. A 9-9 pontot szerzett csapatok holtversenyében az e három csapat egymásnak lőtt több gólja döntött, ami a Team Nord-Ost-nak kedvezett 24 góllal, a dobogó 3. fokára a PSN Zrt. léphetett fel 22 lőtt góljával. A WC Partizan Raiffeisen meg kellett, hogy elégedjen a negyedik hellyel 21 lőtt góllal. A UVSE csapatából Macsi Patrik és Szatmári Kristóf 13-13 lőtt góllal segítette csapatát a kupagyőzelemhez.

A mezőny (Fotó: Szántó György)

Hülvely István, a torna főszponzora, a Hunguest Hotels Zrt. vezérigazgatója elmondta: „örömmel tölt el, hogy ilyen erős mezőnyt sikerült vendégül látnunk a Hunguest Hotel Forrás szállodában, amely közvetlen, fedett folyosós kapcsolatával a Napfényfürdő Aquapolis Szeged uszodájával, kiváló körülményeket biztosított ennek a magas színvonalú tornának. Bízom benne, hogy ezzel a lehetőséggel segíteni tudtuk aközvetlen felnőtt korosztály előtt álló magyar vízilabda utánpótlás két kiemelkedő egyesületét." 

Benczur Márton az UVSE szakmai elnökhelyettese és edzője szerint - a tavalyihoz hasonlóan - ez a legerősebb klubtorna, amelyen szakmailag nagyon magas színvonalúak voltak a mérkőzések. "Köszönjük a szervezőknek a minden igényt kielégítő körülményeket. Úgy érzem, hogy minden csapat büszke lehet arra, hogy részt vehetett ezen a tornán." 

A díjakat Hülvely István társaságában dr. Molnár Tamás háromszoros olimpiai vízilabdázónk adta át, aki játékvezetőként közreműködött a tornán.
 
A II. Napfényfürdő Aquapolis Kupa, Szeged, a magyar csapatok eredményei:

Team Nord-Ost (német)-UVSE 12-15 (4-2, 2-6, 3-4, 3-3)
Gólszerzők:
Struss 4, Reinhard 3, Moog 2, Küppers 2, Tadin, illetve Vadovics Viktor 6, Macsi 3, Szatmári 2, Hertzka 2, Sélley Rauscher, Knézy

Pécs-Vojvodina (szerb) 12-4 (4-2, 2-1, 4-0, 2-1)
Gólszerzők:
Barta 4, Csaba 3, Lajkó 2, Vörös 2, Provender, illetve Petkovics 2, Popovics 2

Pécs-Team Nord-Ost (német) 13-14 (2-3, 7-6, 1-3, 3-2)
Gólszerzők:
Csaba 4, Barta 3, Lajkó 3, Vörös 2, Opacau, illetve Moog 5, Struss 3, Reinhard 2, Korbel 2, Küppers, Tadin

UVSE-Vouliagmeni (görög) 21-7 (2-0, 8-2, 5-2, 6-3)
Gólszerzők:
Macsi 4, Szatmári 4, Szentesi 3, Csicsáky 3, Hertzka O. 2, Sélley Rauscher, Knézy, Tóth K., Korbács, Szpenátyi, illetve Papageorgiou 2, Kalis 2, Dimou 2,
Vithoulkas

Pécs-Vouliagmeni (görög) 11-9 (3-2, 2-2, 4-1, 2-4)
Gólszerzők:
Csaba 8, Lajkó, Vörös, Opacau, illetve Delagrammatikas 3, Pateros 2, Boygiouris, Kalis, Dimou, Robopoulos

UVSE-Vojvodina (szerb) 16-3 (2-1, 5-2, 4-0, 5-0)
Gólszerzők:
Sélley Rauscher 4, Hertzka 4, Csicsáky 3, Szatmári 2, Macsi, Korbács, Vadovics Ákos, illetve Scepanovics 2, Markovics

UVSE-Partizan Belgrád (szerb) 11-10 (3-4, 3-2, 3-1, 2-3)
Gólszerzők:
Vadovics Viktor 4, Macsi 3, Szatmári 2, Sélley Rauscher, Csicsáky, illetve Jankovic 4, Janosevic 2, Kasum 2, Japundzic, Lukic

UVSE-Pécs 16-7 (4-1, 3-2, 5-3, 4-1)
Gólszerzők:
Hertzka O. 4, Szatmári 3, Macsi 2, Tóth K. 2, Vadovics Viktor 2, Csicsáky, Vadovics Ákos, Szpenátyi, illetve Lajkó 3, Csaba 2, Barta, Csapliczky

Az első napon a Pécs legyőzte a Partizant.



19. FINA Világbajnokság, záró sajtótájékoztató (Fotók: Kovács Anikó)
19. FINA Világbajnokság: HUN-MNE 8-6 (Fotók: Derencsényi István)
Közreműködők, egyesületek
Bizottságok