Az UVSE-Centrál nyerte a nagy rangadót

2015. február 14. 19:23

A két kapus volt a főszereplő Dunaújvárosban, ahol 6-5-re nyert az UVSE. A Szentes és a BVSC is három pontot szerzett.

Fotó: Madar Dávid

A bajnok Szentes Egerbe volt hivatalos, és alaposan megizzadt. Az egriek már a BVSC ellen is bizonyították, hogy jó úton haladnak, később Szegeden is győzni tudtak. Ugyan egyszer sem vezettek Tóth László csapata ellen, de 2-2 után 4-4-nél is egyenlítettek, sőt. 8-4-es szentesi vezetést is képesek voltak ledolgozni, Czigány Dóra és Miklós Dóra 2-2 góljával 9-9-nél újra egyenlő volt az állás, a harmadik negyed harmadik percében.

A hetek óta nagyszerű formában pólózó Kövér-Kiss Réka vezérletével (6 gólig jutott) azonban a bajnok nem engedte, hogy nagy bajba kerüljön a végére. Annak ellenére, hogy hárman is kipontozódtak a vendégektől, 4-1-re hozták a zárónegyedet, így a meccset végül 5 góllal nyerték.

A BVSC eggyel megfejelte a szentesieket, már ami a lőtt gólok számát illeti: 17-et vágtak a szegedieknek, Takács Orsolya 5 góllal járult hozzá a nagy arányú sikerhez.

Ami a forduló csúcsmeccsét illeti: a Dunaújváros és az UVSE nagyon gólszegény meccset játszott. Csak néhány lövési mutató, aminek a következménye volt a mindössze 11 gól: Gurisatti Gréta 0/4, Carolina Slagter 0/5, Garda Krisztina 0/5, Szilágyi Dorottya 1/5, míg a másik oldalon Kisteleki Hanna 1/5, Keszthelyi Rita 0/5, Sikter Dia 1/4.

Ha már ezeket a mutatókat feljegyeztük, szóljunk a két kapusról: Kasó Orsolya 10 lövést megfogott a 16-ból (63%), míg Gangl Edina 13-at a 18-ból, ez 72 százalékos teljesítmény. Mellesleg az UVSE már 5-2-re is vezetett a harmadik negyed 5. percében, innen egyenlített a Dunaújváros 2 perccel a meccs vége előtt. A mérkőzést Csabai Dóra döntötte el egykori csapata ellen, 36 másodperccel a vége előtt, akciógóljával.
 
Mihók Attila: - Az utolsó pillanatig nyílt volt a találkozó, mindenféleképpen benne volt a pontszerzésünk, de nagyon szomorú vagyok, hogy nem tudok úgy a csapat elé állni, hogy teljesítményünknek adminisztratív eredménye is van a bajnoki tabellán. Ettől független nyilván azt kell erősíteni magunkban, ami ebben a meccsben jó volt. Aztán meg kell nézni, hogy mik azok az apróságok amivel esetleg egy ilyen erős ellenféllel szemben ez az együttes győzni is tud majd egyszer. Amikor 1-4-re vezetett az Újpest, akkor a védekezésünk, s elsősorban a visszazárásaink jobbak lettek, illetve dobtunk gólokat, Menczinger és Ziegler átlövésből is betalált, ami addig nem ment. Ezért az Újpest is picit jobban a védekezésre kellett koncentráljon, s kevésbé dinamikus akciókat tudott vezetni. Egy ilyen játéknak alapfeltétele, hogy gólókat lőjünk, onnantól kezdve amikor ez sikerült, visszajöttünk a meccsbe. A védekezés tőlünk is nagy áldozatokat kívánt, így a támadásokra kevesebb idő maradt, többször kényszermegoldásokat kellett alkalmazni, de erre készültünk is. Talán az volt megint a baj, hogy az elején elkapkodtuk a támadásokat és ennek következtében könnyebben kaptuk a gólokat.

Áts Bertalan: - Hasonló volt a meccs, mint a Magyar Kupa döntője, mindkét együttes a védelemre helyezte a hangsúlyt, de a döntő szituációkban mi használtuk ki jobban a helyzeteinket. Gratulálok a csapatomnak, de a Dunaújvárosnak is, hiszen tudtuk, hogy nagyon jó játékerőt képviselnek, főleg hazai pályán. Rengeteg szurkoló volt, élő koncerttel fokozták a hangulatot, egyszóval megadták a módját a rangadónak, de nem is számítottam könnyű meccsre. Ezúttal a helyzetkihasználásunk nem volt olyan stabil, mint szokott, ezért is szereztük csak hat találatot, a nézők most nem egy gólzáporos meccset láttak, hanem két kiváló kapusteljesítményt, valamint nagyon jó blokkokat és mozgásokat emberhátrányban, illetve hat a hat elleni védekezésben.

Eredmények – női ob I.-es bajnokság:


BVSC-Wáberer Hungária-Zugló – Szegedi Vízmű Taylor&Nash Universitas 17-8 (1-1, 6-3, 7-2, 3-2)
Gólszerzők:
Takács O. 5, Varga V. 4, Leimeter 3, Kele 2, Gyöngyössy, Farkas, Illés H., illetve Dalmády Sz. 4, Somhegyi 2, Lengyel A., Lengyel Dominika

Dunaújvárosi Főiskola-UVSE-Centrál 5-6 (1-2, 0-1, 3-2, 1-1)
Gólszerzők:
Menczinger 2, Ziegler 2, Szilágyi D., illetve Szücs 2, Tóth, Csabai, Sikter, Kisteleki H.

ZF-Eger-EKF – Hungerit-Szentes 11-16 (4-4, 2-5, 4-3, 1-4)
Gólszerzők:
Czigány 4, Miklós R. 3, Ráski 2, Parkes 2, illetve Kövér-Kiss 6, van der Sloot 4, Gémes 2, Győri 2, Hevesi, Kádár
 
dobos



19. FINA Világbajnokság, záró sajtótájékoztató (Fotók: Kovács Anikó)
19. FINA Világbajnokság: HUN-MNE 8-6 (Fotók: Derencsényi István)
Közreműködők, egyesületek
Bizottságok