A kapitány elégedett, a játékosoknak akad hiányérzetük

2015. február 13. 22:37

Maximalisták a magyar válogatott tagjai. Ez derült ki a játékosok rövid értékeléséből, melyeket az amerikaiak elleni 21-11-es siker után adtak a Volvo-kupán.

Fotó: Dobos Sándor

Ahogyan arról írtunk, Magyarország 21-11-re győzte le a Volvo-kupa péntek esti mérkőzésén az Egyesült Államokat. A legeredményesebb gólszerző az 5 gólos Salamon Ferenc volt. Őt, a kétgólos, ismét ejtésgóllal is jelentkező Manhercz Krisztiánt, valamint Bátori Bencét kérdeztük a meccs végén.

Előbb lássuk, mit mondott a két kapitány és Madaras Norbert a sajtótájékoztatón, aztán alább a videó.

Benedek Tibor, a magyar válogatott kapitánya: "A 21 gólra azt tudnám mondani, mi lenne, ha a támadásokra koncentrálnánk... Nagyon jó mérkőzést játszottunk, sokkal jobb volt, mint amennyire vártam. A csapat viszonylag kevesebb időt volt így együtt. Jól védekeztünk az első negyedben, nagyon agresszíven. Semmi bajom az utolsó negyedbeli kapott gólokkal, akkor már nagyon vezettünk. Viszonylag könnyű gólokat kaptunk, hármat is, de egyáltalán nem tulajdonítom hibának ezt, inkább csak kiengedésnek, kicsit gondolva a holnapi nehéz mérkőzésre. Kíváncsi vagyok, mi voltunk ennyire jók, vagy ők voltak gyengébbek, ez a horvátok elleni meccsen derül ki. Nem tudom, melyik ujjamba harapjak, mert ha szeretném, hogy agresszív legyen a védekezés és a szoros emberfogás, akkor ebbe belecsúszik néhány mezőnybeli szabálytalanság és kiállítás. Nem feltétlenül csak a bekkjeinkre fújtak sokat, gyakoroltuk legalább a hátrányt. Még mindig tanuljuk a kispályát, alakul a játékunk. Meg vagyok elégedve a mai teljesítménnyel, szeretném, ha ezt a koncentráltságot és lelkesedést át tudnánk vinni a holnapi mérkőzésre."

Dejan Udovicsics, az amerikai válogatott kapitánya: "A magyar csapat jobb, mint a miénk. Mi annyit tudtunk ma kihozni magunkból, amennyit a magyar válogatott engedett. A mérkőzés egyes szakaszaiban sokat hibáztunk, nem tudtunk kibontakozni. De nem vagyok elégedetlen, vagy dühös a játékunk miatt, hiszen most először játszottunk kispályán. Számunkra ez egy különös meccs volt, meg kell próbáljuk a játékunkat erre a körülményre adaptálni. Ez egy teljesen más vízilabda, teljesen más játék. Biztos vagyok benne, hogy ha többször és többször játszunk így, egyre jobbak leszünk. Ma még a nagycsapatok mögött vagyunk. Nem vagyok ellene a kisebb pályának, de őszintén szólva minket, amerikaiakat a hivatalos szervezetek meg sem kérdeztek arról, mit gondolunk erről. Most úgy látom, hogy a kisebb pálya az erőre építő válogatottaknak kedvez, így Szerbiának, Horvátországnak vagy épp Montenegrónak. Azok a csapatok, amelyek kreatív játékra képesek, kicsit messzebbről kell kezdjék a tanulást."
 
Madaras Norbert, a magyar válogatott csapatkapitánya: "Jó nekünk a kispálya, nagyon sok akció van. Nagyon sok helyzetet ki tudunk dolgozni, persze azokat még be is kell lőni. Még mindig azt mondom, nagyon sokat lehet ebben még fejlődni. Volt 4-6 olyan támadásunk, amikor elkapkodtuk a lehetőséget. A holnapi egy teljesen más meccs lesz, amit egyáltalán nem lehet ezzel összehasonlítani. Nem számít a lőtt gólok száma sem igazán, a lényeg a győzelem."
 
-dobos-

Galéria

A többi képért kattintson a képre!



19. FINA Világbajnokság, záró sajtótájékoztató (Fotók: Kovács Anikó)
19. FINA Világbajnokság: HUN-MNE 8-6 (Fotók: Derencsényi István)
Közreműködők, egyesületek
Bizottságok