Vincze Balázs a férfi Universiade-csapat edzője, itt az első keret

2015. február 13. 09:37

Dél-Koreában, Kvangdzsuban rendezik az egyetemisták és főiskolások "miniolimpiáját" július 3-tól 14-ig. A magyar férfiválogatott címvédőként érkezik a nyári tornára.

Két éve volt ok az ünneplésre

Hétfőn, február 16-án megtartja első edzését Vincze Balázs, az Universiade-csapat szövetségi edzője. A Magyar Vízilabda Szövetség elnöksége a Szakmai Testület javaslata alapján egyhangúlag támogatta az OSC-ben dolgozó, a 2013-as kazanyi Universiadén a válogatottal aranyérmet szerző szakember kinevezését.
 
"Miután kiderült, hogy a szövetség az én személyemet javasolta a csapat élére, elkezdtem a gondolataimat rendezni, és kértem, hogy legyen lehetőségünk februárban és márciusban két napot együtt tölteni. Február 16-át és március 16-át jelöltem ki, mindkét alkalommal délelőtt és délután edzünk, húsz fővel. Az ezeken az edzéseken, valamint a bajnoki mérkőzéseken nyújtott teljesítmények alapján állhat össze bennem az a kép, amely alapján el tudjuk majd kezdeni a felkészülést május végén, június elején. Hogy mikor, az nagyban függ majd a rájátszás alakulásától" - mondta Vincze Balázs, és hozzátette, az OSC-ben felmerülő akkori feladatai (reményei szerint minél tovább tartanak) nem befolyásolják a munkát az Universiade-válogatottban. 

"Legfeljebb a bajnokság után nekem kevesebb lesz a pihenőm, de az ember örömmel pihen kevesebbet, ha egy ilyen feladatot kap. Szeretnénk ebben az évben is érmes helyezést elérni a tornán" - utalt a célokra.

Kérdés, hogy állt össze az első keret, amelynek névsorát az alábbiakban lehet olvasni.

"Megkerestem a csapatok, klubok vezetőit, hogy tájékoztassanak, kik azok, akik főiskolai, egyetemi jogviszonnyal rendelkeznek, és akik beleesnek az Universiade szabályainak megfelelő korosztályba, ez az 1987 és 1996 között születetteket jelenti. A játékosok teljesítményével és a korosztályokkal tisztában vagyok, de nem tudom mindenkiről, a tanulmányait hogyan végzi. Az első keret azokból állt össze, akiknek a nevét javasolták, megküldték a klubok. Nem mindegyik csapat válaszolt, így szinte egészen biztosan változik még ez a névsor a második edzésre."

A keretben több olyan játékos is ott van, akik 2013-ban győztek a kazanyi Universiadén: Bisztritsányi Dávid, Szentesi Ádám, Halek Márton, Kovács Gábor.

"Természetesen számolok velük. Vannak aztán olyanok, akik a két évvel ezelőtti keretből kiöregedtek, mások esetleg a felnőtt válogatottban szerepelhetnek jó eséllyel a nyáron. Folyamatos egyeztetésre lesz majd szükség a csapatokkal. Beszéltem Horkai Györggyel is, egyeztettünk. A junior világbajnokság szeptember elején lesz, az Universiade július elején, közepén, így a két esemény között másfél hónap van, ez elvben esélyt ad arra, hogy egy játékos adott esetben mindkét világeseményen részt vegyen. De hogy konkrétan ez kiket érinthet, arra térjünk vissza május elején, ez további egyeztetések kérdése" - mondta Vincze Balázs.
 
Bizonyosan visszatérünk mi is a témára, figyelemmel követjük majd a meghívottak teljesítményét, akiknek itt az idő, hogy bizonyítsák, ott a helyük a majdani keretben.

Az első edzés: február 16., Hajós Alfréd Uszoda
Találkozó: 10 óra 30 perckor (!!)  az előcsarnokban (tehát az eredeti időpont helyett egy órával később)

A meghívottak névsora:

György Dávid (Honvéd) 
Simon Roland (Honvéd) 
Illés Sándor (Honvéd)  
Fazekas Tibor (Honvéd) 
Bisztritsányi Dávid (OSC) 
Szentesi Ádám (OSC) 
Kovács Gábor (OSC) 
Kalanovics Balázs (KSI) 
Miklós Levente (KSI)
Marnitz Márk (KSI)
Szabó Bendegúz (BVSC) 
Mészáros Csaba (BVSC) 
Halek Márton (Debrecen)
Hoppál Gergely (Debrecen)
Kincses Attila (Debrecen)
Jansik Szilárd (Ferencváros)
Ernyey Márk (Ferencváros)
Csapó Miklós (Ferencváros)
Dőry Farkas (Szentes)
Boros Tamás (Szentes)
 
-dobos-



E.ON Férfi OB I.

Honvéd - Tigra-Zf-Eger

2022. nov. 05. 16:30

E.ON Férfi OB I.

BVSC-Zugló - Genesys OSC Újbuda

2022. nov. 19. 19:15

A tenerifei Világliga-döntőre készül női válogatottunk
Split, Eb: a férfidöntő és az éremátadás képei (Fotók: Kovács Anikó)
Közreműködők, egyesületek
Bizottságok