Az OSC a 2., a Pécs a 12. helyre ugrott

2015. február 12. 20:49

Két mérkőzést rendeznek az E.ON férfi ob I.-es bajnokságban csütörtökön. Pótolt találkozók voltak ezek, mindkét győztes többnek örülhet, mint csak a három pontnak.

Fotó: Csonka Tamás

Már csak egy Pécs-Kaposvár találkozó hiányzik, és akkor ismét kitisztul a bajnoki tabella a férfiaknál, mindenki - rajtuk kívül - túlvan 17 mérkőzésen. A csütörtöki két találkozón mind az OSC, mind a Pécs nagyot nyert úgymond, hiszen egy helyet előreléptek.

Vincze Balázs csapatának kötelező volt nyernie a BVSC ellen, holott a zuglóiak elég jó formában vannak. Csakhogy az egriek két pontvesztését (az UVSE és a Szolnok ellen) csak akkor tudja kihasználni az újbudai csapat, ha ezeket a mérkőzéseket is rendre hozza. Jól kezdett az OSC, annak ellenére, hogy Joseph Kayes korai gólja után nagy csend következett, és Pásztor Mátyás egyenlített is büntetőből. Kovács Gábor és Salamon Ferenc gólja kétgólos előnyhöz juttatta a hazaiakat az első szünetre.

Aztán némi meglepetésre a nagyszünetben csökkent az OSC előnye. 3-3 után ugyanis három fontos előnyt is elhibáztak Brguljanék, aztán éppen a montenegrói lőtte csapata egyetlen gólját a második negyedben, az utolsó másodpercben, fórból!

A harmadik negyedben aztán eldöntötte a meccset a hazai együttes, a holnaptól már a válogatottal készülő és a Volvo-kupán szereplő Bátori Bence két gólt is lőtt ebben a szakaszban. Megy a kupára Salamon Ferenc, Gór-Nagy Miklós és Decker Ádám is, mindannyian játszottak csütörtökön. A vége 5 gólos hazai siker. 

Ami a másik meccset illeti: megszerezte első győzelmét Lukács Gergely a pécsi csapattal. A Pécs edzőt váltott a napokban, Bereczki Miklós távozott a csapattól a gyenge eredmények okán. Nos, a PVSK most lehet, hogy elindította nagy hajráját, a Debrecen legyőzése fontos volt több szempontból is. Amolyan hatpontos bajnoki volt ez, és a pécsi sikerrel látótávolságba került a DVSE az ő számukra is.

Francsics Dániel 5 gólt szerzett a Debrecen ellen, ezzel az egyik fő letéteményese volt a sikernek, amellyel a Pécs a 12. helyre lépett, megelőzve az UVSE-t.
 
Eredmény - E.ON férfi ob I.-es bajnokság, pótol mérkőzések:

A-Híd-OSC-Újbuda - BVSC-Wáberer Hungária-Zugló 13-8 (3-1, 1-2, 5-2, 4-3)
Gólszerzők:
Kovács Gábor 3, Bátori 2, Hegedüs 2, Salamon 2, Kayes 2, Graham, Brguljan, illetve Kotsidis 2, Ambrus 2, Pásztor 2, Kovács P.

PVSK-Mecsek Füszért-Debrecen 10-8 (4-1, 1-3, 2-1, 3-3)
Gólszerzők:
Francsics 5, Müller 2, Csacsovszky A., Lajkó, Cribella, illetve Szabó B. 3, Soltész, Kincses, Varga T., Kállay, Pataki



E.ON Női OB I.

Tigra-Zf-Eger - UVSE

2022. dec. 03. 15:30

BENU Férfi Magyar Kupa

Genesys OSC Újbuda - EPS-Honvéd

2022. dec. 09. 18:00

BENU Férfi Magyar Kupa

-

2022. dec. 10. 18:45

BENU Női Magyar Kupa

FTC-Telekom - Tigra-Zf-Eger

2022. dec. 16. 18:30

BENU Női Magyar Kupa

III.Ker.Tve - UVSE

2022. dec. 16. 20:00

BENU Női Magyar Kupa

-

2022. dec. 17. 19:00

A tenerifei Világliga-döntőre készül női válogatottunk
Split, Eb: a férfidöntő és az éremátadás képei (Fotók: Kovács Anikó)
Közreműködők, egyesületek
Bizottságok