Remek lesz a Volvo-kupa!

2015. február 12. 17:24

Az ellenfelek szövetségi kapitánya is kiemelten fontos eseménynek nevezik a magyarországi tornát, avagy a magyar, horvát, amerikai, kanadai négyes remek küzdelemsorozatot ígér a hétvégére.

Sorrendben Egyesült Államok, Horvátország, Kanada. Ezek a válogatottak lesznek a mieink ellenfelei a holnap kezdődő IX. Volvo-kupán. A mezőny rangos, a riválisok erősek, nem véletlenül emelte ki Benedek Tibor szövetségi kapitány, hogy a torna kiváló alkalom lesz csapatunk számára a teszteléshez.

Így vannak ezzel a vendégek kapitánya is. Dejan Udovicsics mestert jól ismerjük: Szerbia szakvezetőjeként ült/állt a másik oldalon, sok nagy csatát élt már eddig is meg a magyar válogatott ellen. Most az Egyesült Államok irányítójaként tervez nagy durranást – nem titkoltan érmet a riói olimpián. Az amerikaiak ezt az évet egyértelműen az ötkarikás játékok szemüvegén keresztül nézik, legalább is ezt támasztják alá Udovicsics szavai: „A 2015-ös esztendőben tovább kell gyűjteni a tapasztalatokat, minden meccsünkön építeni magunkat, minden meccsen készülni a későbbi, nagyobb feladatokra. A cél ugyanis az olimpia!”

A szerb edző a Volvo-kupával kapcsolatban így fogalmazott: „Az a fontos, hogy erős csapatok ellen mérettessünk meg, ezért például nagyon hasznos torna lesz számunkra a magyarországi torna is. Hasznos információkat gyűjthetünk, egyúttal azt várom a csapatomtól, hogy lépjen egyet előre a játékban, és minél több találkozót nyerjen meg.”

Hasonlóképpen nyilatkozott Ivica Tucak, az olimpiai bajnoki Horvátország mestere: „Örömmel jövünk, nagyon fontos számunkra ez a három nap! Remek felkészülési állomás, a játékosok együtt tölthetnek kis időt, lehetőségünk van arra, hogy három egymást követő napon éles mérkőzéseken, jó ellenfelekkel szemben gyakoroljuk a magunk játékát, ha kell, javítsunk rajta, hogy jobbak és jobbak legyünk az év kiemelt világversenyeire.”

Ha megnézzük az aktuális Világligát, láthatjuk, hogy a horvátok a mieinkhez hasonlóan százszázalékos teljesítménnyel vezetik az európai selejtező csoportjukat, avagy bivalyerős csapatról beszélhetünk. A török és a franciák ellen úgymond bemelegítettek a két nehéz partira, ezt követően 14 –8-ra legyalulták Montenegrót, majd Torinóban nyertek az olaszok ellen 8–7-re. Az olimpia utáni gyengélkedés a jelek szerint a múlté, amelyben minden bizonnyal szerepet játszik az a tény is, hogy reaktiválták az ötkarikás játékok után a válogatottól visszavonult két klasszisukat, Damir Buricsot és anno a Vasasból jól megismert Miho Boskovicsot. Hogy ezzel mennyit dobtak a csapatukon, jól jelzi az a tény is, hogy az említett idegenbeli olaszverés alkalmával ketten együtt négy gólt, azaz a lőtt nyolc felét szerezték…

A kanadaiak számára azért duplán fontos a háromnapos magyarországi torna, mert játékosai közül többen is Európában játszanak, és nehéz, szinte lehetetlen menet közben összetrombitálni a keretet. „Hét játékosunk szerepel Európában, nem tudunk így sajnos annyit együtt lenni, amennyit szeretnénk. Éppen ezért a magyarországi Volvo-kupa is azon események közé tartozik, amely kiemelten fontos számunkra. Ez egy első osztályú, kiváló torna, amelyen erős csapatok ellen próbálhatjuk ki magunkat. Az efféle közös napok során kell egységbe gyúrni az erőnket, leginkább ez a feladatunk, ezen dolgozunk” – nyilatkozta Alex Beslin szövetségi kapitány.

Tekintettel arra, hogy minden résztvevő kiemelten fontosnak véli a IX. Volvo-kupát, egy biztos: remek meccsek várnak ránk.

Jegyinformációkkal kapcsolatosan itt olvashat!

– a.z. –


A Volvo-kupa magyar kerete

Kapusok


Decker Attila, Nagy Viktor (Szolnoki Dózsa-Közgép)

Mezőnyjátékosok

Bátori Bence, Decker Ádám, Gór-Nagy Miklós, Salamon Ferenc (A-Híd-OSC-Újbuda), Angyal Dániel, Bedő Krisztián, Erdélyi Balázs, Szivós Márton (ZF-Eger), Madaras Norbert, Mezei Tamás, Vámos Márton, Varga Dénes (Szolnoki Dózsa-Közgép), Német Toni (VasasPlaket), Manhercz Krisztián (Tiszavirág-Szeged-Diapolo)

IX. Volvo-kupa nemzetközi férfitorna. Budapest, Laky Károly Uszoda
A program


2015. február 13., péntek

Horvátország–Kanada 16.30
Magyarország–Egyesült Államok 18.30

2015. február 14., szombat
Egyesült Államok–Kanada 17.15
Magyarország–Horvátország 19.00

2015. február 15., vasárnap

Horvátország–Egyesült Államok 10.30
Magyarország–Kanada 12.30





19. FINA Világbajnokság, záró sajtótájékoztató (Fotók: Kovács Anikó)
19. FINA Világbajnokság: HUN-MNE 8-6 (Fotók: Derencsényi István)
Közreműködők, egyesületek
Bizottságok