Beindult a Szentes, menetel az UVSE

2015. február 11. 21:17

Tóth László együttese a BVSC után a Dunaújvárost is magabiztosan győzte le, miközben Áts Bertalan csapata továbbra is hibátlan.

Fotó: MVLSZ/archív

A BVSC után újabb riválisát győzte le a Hungerit-Szentesi VK!

A középszakaszban eddig hibátlan Dunaújvárosi Főiskola látogatott a Kurca-partjára, mondani sem kell, a győzelem reményében. A továbbra is a sérült Bujka Barbarát pihentető hazaiak azonban van der Sloot vezérletével (a holland a Szőnyi úton ötöt, most hármat vágott) kézben tartották a találkozót, 0–1-ről 5–1-re léptek el. A jó védekezés mellett ki kell emelni Bolonyai Flórát, aki a meccsen a kapujára tartó 18 lövésből 12-t megfogott, 67%-kal védett. Kasó Orsolya mutatója 47 százalék volt (7/15), ez is szerepet játszott a különbségben, más kérdés, a vendégek kapusát a védők is kevésbé segítették.

„Rendkívül elégedett vagyok, magabiztos siker volt annak ellenére, hogy a végén volt egy kisebb riadalom, amikor feljött az ellenfél két gólra - kezdte étékelését honlapunknak Tóth László, a Szentes szakvezetője. – Fantasztikusan védekezett a csapatom, a blokkok a helyén voltak, a koncentráció végig rendben volt, és emellé jött az extra kapusteljesítmény. A harmadik negyed második felétől a támadásainkban nem volt meg a kellő türelem, ezt is látni kell, de a védekezéssel ezt is kompenzáltuk. A Dunaújváros az egyik legjobb kondijú csapat, és nemhogy bírtuk velük erővel, hanem talán ezúttal rájuk is vertünk. Nagyon kíváncsi vagyok, hogy a jövő héten ez a szinte mire lesz elég a nemzetközi porondon az Olympiakosz ellen.”

Kollégája, Mihók Attila, a Dunaújváros edzője ezt nyilatkozta weblapunknak: „Nem játszottunk jól, és akkor még finom voltam… Támadójátékunk az első negyedtől kezdve akadozott, nem sikerült megtalálnunk a megfelelő megoldásokat, a helyzetbefejezések elkapkodottak voltak, a fórmegjátszás átgondolatlan, rossz ritmusú. Ebből adódóan aztán teljesen elbizonytalanodtunk, és a hátrányvédekezésünk sem működött jól. A második félidőben váltottunk, ami nem a saját játékunk, de meg kellett próbálni. Sikerült bizonyos szinten gyorsítani, de a fórmegjátszás továbbra is szokatlanul gyenge volt, így nem lehetett esélyünk, hiába zárkóztunk fel, s rohantunk a veszett fejsze nyele után, a Szentes van annyira jó csapat, hogy ne engedje ki a kezéből az ilyen találkozót. Ezen a mérkőzésen tisztán látszott, hiányzik még a rutin, ami a gól és a nem gól közötti különbséget jelenti. Úgy érzem, kicsit pszichésen estünk szét a meccsen, megrémültünk attól, hogy nem sikerülnek a dolgaink, és ezt nem úgy dolgoztunk fel, hogy ettől precízebbek lettünk volna, hanem ellenkezőleg, görcsösek, és még pontatlanabbak lettünk. Remélem, ez a rossz játék csak egy botlás volt, és megyünk tovább a saját utunkon.”

A Hajós Alfréd Sportuszodában rögtön a mérkőzés első negyedében kiderült, hogy az UVSE-Centrál semmit sem bíz a véletlenre, és élni kíván azzal a "lehetőséggel", amely Kisteleki Dóra hiánya okán adódott számára. Sportemberek lévén nyilván ők is azt szeretnék, ha a rangadókat minden együttes teljes kerettel játssza, most azonban a sérüléssel bajlódó Kisteleki nem volt ott a BVSC keretében.

A testvérpárharc is elmaradt így 3–0-ra és 8–2-re is vezetett Áts Bertalan csapata, ez volt a félidei állás is. A harmadik negyedben megdicsérhette játékosait Petrovics Mátyás, aki a Dunaújváros elleni hazai vereség után hosszasan elbeszélgetett csapata tagjaival. A negyedik negyedben aztán még hatot rámolt be az UVSE, ez pedig nyolcgólos győzelmet eredményezett.

Szegeden kemény, szoros, erőt próbáló meccset nyert meg a BVSC-t nemrég majdnem megcsípő Eger. Látszik, hogy fejlődik Kelemen Attila csapata. A hazaiaknál a Lengyel-nővérek mellett az éppen Egerből odaigazoló Somhegyi Noémi volt vezér, három gólig jutott.


Eredmények - női bajnokság, középszakasz, 4. forduló:

Dunaújvárosi Főiskola–Hungerit-Szentesi VK 8–6 2–1, 4–2, 1–1, 1–2)
Gólszerzők:
van der Sloot 3, Pócsi, Gémes, Kövér-Kiss, Rácz, Farkas, ill. Slagter 2, Garda, Menczinger, Ziegler, Brávik

UVSE-Centrál-BVSC-Wáberer Hungária-Zugló 15-7 (3-0, 5-2, 1-2, 6-3)
Gólszerzők:
Csabai 4, Tóth I. 3, Szücs 3, Keszthelyi 2, Kövesdi, Kisteleki H., Kiss A. E., illetve Takács 4, Gyöngyössy, Leimeter, Varga V.

Szegedi Vízmű Taylor&Nash Universitas - ZF-Eger-EKF 11-13 (5-4, 1-4, 1-2, 4-3)
Gólszerzők:
Somhegyi 3, Lengyel Dominika 3, Lengyel Anett 2, Árkosy, Lengyel Dorottya, Dalmády P., illetve Parkes 5, Ráski 3, Takács 2, Zajácz 2, Czigány



19. FINA Világbajnokság, záró sajtótájékoztató (Fotók: Kovács Anikó)
19. FINA Világbajnokság: HUN-MNE 8-6 (Fotók: Derencsényi István)
Közreműködők, egyesületek
Bizottságok