Kikapott az Eger Szerbiában

2015. február 11. 17:41

A Bajnokok Ligája 4. fordulójában a ZF-Eger a szerb Kragujevác otthonában 12-11-es vereséget szenvedett, de maradt a csoport második helyén, hiszen az Olympiakosz otthon vérzett el a Barceloneta ellen.

Fotó: Eger/Fehér Kálmán

A Bajnokok Ligája 4. fordulójában a ZF-.Eger a szerb Kragujevác otthonában ugrik medencébe.

Az egriek előzetesét itt lehet elérni.

 
Hamarosan kezdődik a mérkőzés, amelyet a LEN honlapján, a Digi Sport 2-en, és itt, a waterpolo.hu oldalon is lehet ÉLŐBEN követni.
 
ÉLŐ KÖZVETÍTÉSÜNK:
 
1. NEGYED:

A ráúszás előtt egy jó hír: a rendező jogán biztos résztvevő Barceloneta 9-7-re győzött az Olympiakosz otthonában!
 
Az Egeré az első támadás: kontrát fújtak a bírók Hárai Balázs ellen. A szerbek fórt kaptak rögvest, de kapufára húzták.

Akciógól! Hosnyánszky Norbert közérpől talált be Radics kapujába! (0-1)

Braniszlav Mitrovics védett, de maradt a labda a hazaiaknál, akik közül Petkovics lőtt fölé. Uros Csucskovics átellenben szintén nem járt sikerrel, ami után Dedovics zúdított be egy szabaddobást. (1-1)
 
Borisz Vapenkszi eladta a labdát, a túloldalt Milos Csuk blokkolt, majd Hosnyánszky lőtt fölé. Úsztak az urak rendesen, nem jártak sikerrel sem itt, sem ott az akciók, teltek a percek. Kettő és fél volt vissza, amikor Milos Csuk (a tesvére, Marko a hazaiaknál játszik) középről lőtt bombagólt! (1-2)
 
A játékvezetők az első negyedben nem díjazták a centerek szenvedéseit, így továbbra is elhaltak a bejátszások. Ezért akciógól kellett - lőttek sajnos egyet: Marko Csuk helyezett egy lövőcsel után a hosszúba. (2-2)
 
Az Eger támadása nem járt sikerrel, de az újabb szerb akció igen: Basara a rövidről verte át védőjét és a kapust is, először vezetett a Kragujevác. (3-2). Dabrowski Norbert időt kért. Jól tette, hiszen csapata gólig jutott: Erdélyi Balázs mozdult be, jött a labda Csucskovicstól, a válogatott játékos pedig gyönyörűen lőtt a kapuba. (3-3)
 
A negyed legvégén előnyt kaptak a hazaiak, de Basara lövését védte Mitrovics.
 
2. NEGYED:
 
Ezúttal a Kragujevác hozta el a labdát, de hiába, mert Mitrovics újra lövést védett. Hárai végre kapott egy fórt, majd a megjátszott figura után ő maga fejezte be pontosan a támadást. (3-4)
 
Mindkét csapat hibázott a soros támadásánál, a hazaiak aztán újra eladták a labdát, igaz aztán meg kontrát ítéltek az egriek ellen. A Kragujevác emberelőnybe került, Bedő Krisztiánt küldték ki. Az időkérés után Petkovics célzott pontosan a kapás oldalról. (4-4)

Fórba került a magyar együttes is, amely már lejárt, amikor olimpiai bajnokunk, Hosnyánszky villant ismét: rafináltan lőtt a kapuba. (4-5)
Sajnos nem tartott sokág az előny: Marko Csuk vált le a védőjéről, majd a kapott labdával nem adott esélyt a kapusnak (5-5)
 
Egy újabb betörés és gól, de nem adták meg az egri gólt, majd Mitrovics védett nagyot a másik oldalon. Az Eger támadásánál emberelőnybe került, jött az időkérés. Ezúttal sajnos nem hozott siker, mert Milos Csuk lövését kiütötte Radics. De jött újra Hosnyánszky! Ismét középről, ismét távolról, ismét egy bombagól! (5-6)
 
De újra hamar egyenlítettek a hazaiak, Dedovics lövése ellen volt tehetetlen Mitrovics. (6-6)
 
Jött, ki más, Hosnyánszky: ezúttal a jobb oldalról tüzelt pontosan - ihletett formában pólózik. (6-7)
 
Egy-egy támadást vezetett még a két csapat, de egyik sem járt sikerrel, így egy gólos egri előnnyel mentek a nagyszünetre.
 
3. NEGYED:
 
A Kragujevác kapust cserélt: Zivojinovics állt be Radics helyére. Hárai érthetetlenül nem kapott ítéletet a beforgatás után, majd a szerbek érdekes módon egy kipattantó után ötös kaptak, amelyet Dedovics értékesített. (7-7)

Vapenszki fölé pattintott, a vezetésért támadott a Radnicski, de Mitrovics védett. Hárai ellen aztán kontrát fújtak (hm), Vukszanovics pedig élt a lehetőséggel, kihasznált egy egri hibát, és Csukról leválva lőtt akciógólt (8-7)

Bedő megcsinálta ugyanazt, amit két támadásnál korábban Hárai, (azaz beforgatta a védőjét) - ő megkapta a jogos büntetőt, amelyet Biros Péter lőtt be. (8-8)
 
A görög bíró fórt fújt a szerbeknek, Basara kontragyanús mozdulattal átvette, majd belőtte a labdát - újra vezetettek a hazaiak. (9-8)
 
Hárai próbálkozását védte a kapus, majd Mitrovics is labdát fogott. Szivós lövését blokkolták, Marko Csuk aztán távolról bepattintotta - Mitrovics rajta volt, de elnézte. (10-8)
 
Az egriektől elvették a labdát szabálytalan szabaddobás miatt, majd jött egy kontra a szerb együttes ellen. Majd egy másik az Eger ellen - kezdődött az "őrület"... Előnybe kerültek a hazaiak, időt is kértek gyorsan. Sajnos Marko Csuk ismét tökéletesen lőtt, hárommal vezetett a szerb csapat. (11-8)
 
A centerbe betett labda nem járt sikerrel, elvitte a besegítő védő, még szerencse, hogy az utolsó kragujeváci támadás nem járt sikerrel... 27 másodperccel a dudaszó előtt Dabrowski Norbert kikérte idejét. Hárai fórt kapott, de nem élt ezzel az Eger, Szivós Márton lövését védte a cserekapus. A háromgólos hátrány soknak tűnik az utolsó negyedre.

4. NEGYED:

Kontra a szerb együttes ellen, majd egy kiállítás: Vapenszki azonban a jobb szélről nem járt sikerrel, Zivojinovics védett. Nagy le-fel úszás, elhibázott támadások után Szivós lőtt akciógólt, csuklóból pattintott pontosan. (11-9)
 
Emberlőnybe került a Radnicski, Angyal Dánielt küldték ki a centerről. Dedovics pedig ismét védhetetlenül lőtt. (12-9)
 
Négy és fél perccel a vége előtt Erdélyi lövését hárította a kapus, lefordultak a szerbek, de nem jártak sikerrel (Mitrovics védett), a rekontra bezzeg igen: Hárai lőtt ziccerből gólt (12-10)
 
A hazaiak támadása elhalt, a mínusz egyért ment előre az Eger, de a húzás azonban nem jött össze középről. Két perccel a vége előtt már az idővel is játszott a Kragujevác. Az Eger nem járt sikerrel elöl, így őrizte előnyét a házigazda. A végén egy időkérés után Szivós lőtt be egy szabaddobást, így egy góllal veszített a magyar együttes. (12-11)
 
A csoportban veresége ellenére is a második helyen áll az Eger.
 
Dabrowski Norbert, az Eger edzője egy órával a lefújás után így értékelt honlapunknak: „Azért vagyok különösen szomorú, mert nem csak én, hanem a játékosok is úgy érzik, hogy nyerhető meccset veszítettünk. Látszott, hogy amikor elkezdtünk hibázgatni, akkor ők lendületet kaptak. Addig nyugodtan mondhatom, kézben tartottuk a meccset. A harmadik negyedben volt egy kritikus rész, amikor Hárai Balázs nem kapta meg a jogos ötméterest, ők pedig egy kipattanó után kaptak büntetőt, így lett iksz helyett mínusz kettő, és onnantól futhattunk az eredmény után. Az akarattal nem volt gond, mentünk előre, de a koncentráció ezúttal nem volt tökéletes, a szezon leggyengébb védekezését mutattuk. Még nem tartunk ott, hogy ilyen erőltetett menetben minden meccsen végig koncentrálva védekezzünk. Baj nincs, főleg az Olympaikosz veresége után mondom ezt – más kérdés, ezért is szomorúak lehetünk, hiszen megléphettünk volna a riválisoktól. A csoport továbbra is kiegyensúlyozott, bízunk benne, a Barceloneta, amely csapattal a legvégén játszunk, másoktól is lop majd pontokat. Ha valaki a kezdés előtt azt mondja, négy forduló után a második helyen állunk, nyilván aláírjuk. Szóval nem rossz azért a helyzet. Most egy darabig nem tudunk együtt edzeni, a játékosok egy része megy a válogatotthoz, ami azt mondom, még jó is, mert más impulzusok érik őket. Utána megyünk tovább a megkezdett úton.”

Eredmény - Bajnokok Ligája, A-csoport, 5. forduló

Radnicski Kragujevác (szerb)–ZF-Eger 12–11 (3–3, 3–4, 5–1, 1–3)
Gólszerzők:
Marko Csuk 4, Dedovics 4, Basara 2, Vukszanovics, Petkovics, ill. Hosnyánszky 4, Hárai 2, Szivós 2, Biros, Milos Csuk, Erdélyi

Olympiakosz (görög)–Barceloneta (spanyol) 7–9 (1–2, 0–3, 3–3, 3–1)
Gólszerzők:
Vlahopulosz 2, Coszkasz 2, Mallarach 2, Gunasz, ill. Espanyol 3, Perrone, Oneto, Minguell, Echenique, Ubovic, Lopez

Pro Recco (olasz)–Brescia (olasz) 8-5 (2-2, 2-1, 2-1, 2-1)
Gólszerzők: Filipovics 2, Giacoppo 2, Di Fulvio, Jokovics, Aicardi, Gitto, ill. Presciutti, Pagani, Molina, Rizzo, Fiorentini

Állás

1. Pro Recco 15pont
2. Eger 7 pont
3. Radnicski 6 pont
4. Brescia 5 pont
5. Barceloneta 5 pont
6. Olympiakosz 4 pont



19. FINA Világbajnokság, záró sajtótájékoztató (Fotók: Kovács Anikó)
19. FINA Világbajnokság: HUN-MNE 8-6 (Fotók: Derencsényi István)
Közreműködők, egyesületek
Bizottságok