Fradi, BVSC: fontos bajnoki győzelmek

2015. február 07. 19:13

Ahogyan a hétközi fordulóban, szombaton is 1 góllal nyerte soros bajnokiját a BVSC-Zugló. A Ferencváros Gárdonyi András vezérletével a Szentest verte, míg az OSC nagyon magabiztos volt Debrecenben, Bátori Bence 6 gólt lőtt.

Fotó: Fradi Média

Az OSC elleni több mint tisztes helytállás után kötelező volt a győzelem a Fradinak ahhoz, ha valóban el akarja érni a célját. Más kérdés, hogy a Szentes egyre jobban összeáll, a BVSC-t már majdnem megcsípték, így nem volt olyan könnyű Varga Zsolt csapatának dolga. Ehhez képest azonban 3-0-s rohammal kezdtek. Aidan Roach, Katonás Gergely és Regős Áron is betalált a negyed derekán.

Újra játszhatott Nyéki Balázs, az FTC csapatkapitánya az előző körben nem játszhatott betegsége miatt. Most végül két gólig jutott, csakúgy, mint Marko Avramovics. A Szentes még az első negyed végére szorossá tette a találkozó állását, Werner Richárd és Weszelovszky László góljával. Sőt, Boros Tamás egyenlített 3-3-nál, és kétszer is lőhetett a montenegrói Miljan Popovic a vezetésért, mindkét próbálkozást védte azonban Gárdonyi András.

Büntetett a Fradi, Jansik Szilárd, Nyéki és Ernyey Márk góljával 6-3-ra mentek el a nagyszünetre. A harmadik negyedben eldöntötte a mérkőzést a Ferencváros, hiszen már 8-3-ra is vezetett, s ezután hiába maradt szoros a számszerű eredmény, a vendégeknek folyamatos erőfeszítéseket jelentett futni a zöldek után. A vége 11-6 a Fradinak, Gárdonyi András 70 százalékos teljesítménnyel jelentkezett a kapuban.

Először szakadt ki Török Béla és Pásztor Mátyás gólzsákja egyszerre, éppen ezért szerződtették őket a zuglóiak. Ketten 7 gólt lőttek a BVSC-ben a Vasasnak, a piros-kékeket végül egyetlen góllal sikerült legyőzniük. Ezen a héten ez a menő, ugyanis Szentesen is éppen egy góllal nyertek. Két borzasztóan fontos bajnokit húzott tehát be a csapat (más kérdés, hogy a Szentes megóvta a találkozót, mivel szerintük a mérkőzésen a három hibával rendelkező Létay Krisztián beúszott a pályára).

Nagy meccs volt a szombati, vagy az egyik, vagy a másik csapat ment el egy góllal, egyszer sem fordult elő, hogy valamelyikük kettővel vezetett volna. Négy perc 10 másodperc volt hátra a találkozóból, amikorra már kialakult a végeredmény (11-10). Ezt persze akkor még senki sem tudhatta. De mi történt az utolsó 4 percben? Előbb A Vasas hagyott ki egy emberelőnyt, aztán a BVSC hibázott kettős emberelőnyben, és a Vasas még egyszer megkapta a fórt, de Sedlmayer nem célzott pontosan 1 perc 4 másodperccel a vége előtt. A találkozó végén Kotsidis Nikolaost és Gyárfás Tamást cserével végleg kiállították.

Földi László, a Vasas vezetőedzője a meccs után: "Küzdelmes mérkőzésen vereséget szevedtünk."

Märcz Tamás, a BVSC vezetőedzője a mérkőzést követően: "Az év egyik legjobb mérkőzését játszottuk, amely színvonalában is kiemelkedő volt. Nüanszok döntöttek, talán egy kicsit több szívet tudtunk beletenni a végén a meccsbe. Fontos volt számunkra, hogy a Komjádi uszodában megszerzett három pontot úgymond ne nullázzuk le a Vasassal szemben egy esetleges vereséggel, ezért is fontos ennyire ez a győzelem."

Az OSC csak egy negyedik izzadt meg Debrecenben, ezúttal elsöprő sikert aratott, szemben a Fradi elleni kínkeserves győzelemmel szerdán. Bátori Bence 6 gólt lőtt, ezzel szezoncsúcsot ért el saját maga szempontjából. Korábban a Szentes és az UVSE ellen talált be 5 alkalommal.

Véget ért tehát a forduló. Az izgalmak a középmezőnyben és az alsóházban zajlanak.
 
-dobos-

Eredmények - E.ON férfi ob I.-es bajnokság:

Ferencváros-Valdor-Szentes 11-6 (3-2, 3-1, 3-2, 2-1)
Gólszerzők
: Nyéki 2, Regős 2, Avramovics 2, Jansik, Ernyey, Katonás, Roach, Swift, illetve Weszelovszky 2, Boros, Werner, Rakonjac, Popovic

BVSC-Wáberer Hungária-Zugló - Vasas-Plaket 11-10 (2-3, 3-2, 4-4, 2-1)
Gólszerzők:
Török 4, Pásztor 3, Szabó Bendegúz 2, Borsós, Szabó Bence, illetve Sedlmayer 4, Gyárfás 2, Bóbis, Kiss Kristóf, Steinmetz Á., Takács

Debreceni VSE - A-Híd-OSC-Újbuda 4-16 (2-2, 1-5, 1-4, 0-5)
Gólszerzők:
Hoppál 2, Tóth P., Szabó Botond, illetve Bátori 6, Kovács G. 2, Graham 2, Decker, Hegedüs, Jávor, Juhász Zs., Vincze M., Brguljan

 
A délelőtti KSI-UVSE (10-10) és Szeged-Szolnok (7-16) bajnokiról itt lehet bővebben olvasni.
 
A pénteki Honvéd-Eger (8-10) találkozó történéseit itt foglaltuk össze.
 
A Kaposvár és a Pécs mérkőzését elhalasztották a 17. fordulóból.

Galéria

A többi képért kattintson a képre!



19. FINA Világbajnokság, záró sajtótájékoztató (Fotók: Kovács Anikó)
19. FINA Világbajnokság: HUN-MNE 8-6 (Fotók: Derencsényi István)
Közreműködők, egyesületek
Bizottságok