Fölényes szentesi siker

2015. február 07. 17:59

Tóth László csapata egy 8–0-s szériával, 2–3 után állva hagyta a hitehagyottá váló BVSC-t, nem véletlenül tartott a mérkőzés után Petrovics Mátyás vezetőedző hosszasabb megbeszélést tanítványainak. Győzött az UVSE és a Dunaújváros is, ez a két csapat hibátlan eddig a középszakaszban.

Fotó: Csonka Tamás

Petrovics Mátyás, a BVSC-Wáberer Hungária-Zugló szakvezetője a mérkőzést követően hosszas ideig a Laky Károly Uszoda új medencéjénél értekezett csapatával. Úgy érezte, szükség van ezúttal a szokásosnál hosszabb megbeszélésre.

Hogy miért?

Nem feltétlen az eredmény (6–13 a Hungerit-Szentesi VK ellen), sokkal inkább a tekintetek miatt.

Történt, hogy a sérült Kisteleki Dórát természetesen még mindig nélkülöző hazaiak remekül kezdtek a bajnok ellen. A védekezés rendben volt, a kapusteljesítmény rendben volt, a támadások ültek. Igaz ugyan, hogy csupán két gólig jutott az első negyedben a társaság (Farkas Kata ejtése és Gyöngyössy Anikó átlövése akadt be), de ez sokkal inkább volt köszönhető Bolonyai Flórának, a szentesiek kapusának, aki speciel Leimeter Dóra ötméteresét is hárította.

A második negyedben azonban valamiért megtörtek a zuglóiak. 3–2-es vezetést követően a Bujka Barbara nélkül felálló vendégek („Sajnos egy hónapot kénytelen vagyok kihagyni, a probléma a szokásos, muszáj pihentetni, hogy teljesen megszűnjön a gyulladás” – mesélte a válogatott centere, akinek a pihenés orvostól orvoshoz jártást jelent amúgy…) állva hagyták ellenfelüket. Szellemes, gyors játékuk totálisan görcsössé tették a BVSC pólósait. Ebben a periódusban a holland van der Sloot lőtt négy gólt (két ötös, egy fór, egy akció), majd a harmadik etapban Kövér-Kiss Réka jeleskedett három találatával (három átlövés, egy kiharcolt ötös), így lett ordító a különbség. A zsinórban lőtt szentesi gól lévén izgalmakról nem nagyon beszélhettünk.

Tóth László csapata hátul is stabilnak bizonyult, esélye sem volt a szorosabb eredményre az egyre hitehagyottabban játszó házigazdának.

„Hogy mit mondtam a lányoknak? Hogy szedjék össze magukat!
– árulta el Petrovics Mátyás. – A vereség után sem kell kétségbe esni, nincs miért szégyenkezni, emelt fővel kell hazaindulni. Bevallom, az zavart különösen, hogy láttam az arcokon, hogy egyre inkább elveszítik a játékosok a hitüket, kvázi jelet adtak az ellenfélnek, hogy ezen a meccsen bizony nekünk keresnivalónk sincs. Ezt nem szabad! A Szentes rendkívül jó csapat, kíméletlenül használta ezt ki. Jól kezdtünk, aztán magam sem tudom, mi történt, mintha megijedtünk volna attól, hogy elgyőzhetjük a Szentest. Jöttek a hibák, fiatalság, bolondság, dőltünk mint a dominó, előfordul az ilyen. De a hitet nem szabad soha elveszíteni! Ez ennek a mérkőzésnek a tanúsága”.

Kollégája, Tóth László értelemszerűen boldogabban nyilatkozott: „Az UVSE elleni vereséget követően éreztem a csapaton, hogy nagyon bizonyítani akar. Vehemensek voltunk, kellőren agresszívek, az elejét leszámítva ezúttal szinte hiba nélkül játszottunk, egy amúgy nagyon jó BVSC-t győztünk le.”
 

A másik két mérkőzésen érvényesült a papírforma, nyert a Dunaújvárosi Főiskola és az UVSE-Central is - a két csapat egyartánt 9-9 ponttal vezeti a középszakaszt.

- a.z. -
 
Eredmény – női ob I., középszakasz, felsőház, 3. forduló


BVSC-Wáberer Hungária-Zugló–Hungerit-Szentesi VK 6–13 (2–1, 1–6, 1–4, 2–2)
Laky Károly Uszoda, 150 néző. Vezette: Fodor, Tordai


BVSC: Horváth A. – Farkas K. 1, Takács O., Illés 2, Leimeter, Kele, Gyöngyössy 2. Csere: Varga V., Tamás, Dauda-Board, Máté 1, Doroszlai (kapus). Vezetőedző: Petrovics Mátyás

SZENTES: Bolonyai – Hevesi, van der Sloot 5, Miskolczi 2, Kövér-Kiss 3, Pengő, Gémes 1. Csere: Győri, Farkas T., Pócsi, Kádár, Rácz 1, Mihály, Gundl (kapus). Vezetőedző: Tóth László

Gól – emberelőnyből: 0/3, ill. 1/7
Gól – ötméteresből: 0/1, ill. 4/4
 
További eredmények:

Dunaújvárosi Fóiskola-Zf-Eger-EKF 15-8 (4-2, 4-1, 4-2, 3-3)

Gólszerzők: Gurisatti 5, Horváth B. 3, Slagter 2, Garda, Brávik, Vályi F., Vályi V., Szilágyi, ill. Parkes 3, Czigány 2, Takács V., Zajácz, Ráski
 
UVSE-Central-Szegedi Vízmű Taylor&Nash Szegedi Egyetem 21-3 (5-1, 4-1, 6-0, 6-1)
Gólszerzők: Keszthelyi 5, Kisteleki H. 4, Kuna 3, Szűcs G. 2, Korényi 2, Bicskei 2, Kiss A., Tóth I., Csabai, ill. Somhegyi, Lengyel Dominika, Dalmády Sz.



19. FINA Világbajnokság, záró sajtótájékoztató (Fotók: Kovács Anikó)
19. FINA Világbajnokság: HUN-MNE 8-6 (Fotók: Derencsényi István)
Közreműködők, egyesületek
Bizottságok