10-10 a Komjádiban, biztos szolnoki siker Szegeden

2015. február 07. 11:51

A 17. forduló szombat délelőtti mérkőzésén fővárosi presztízsrangadót rendeztek a Komjádi-uszodában. Nagy volt a harc, a vége egy-egy pont a két csapatnak. A listavezető magabiztosan nyert Szegeden.

Jobb előjelekkel várhatja a KSI a mérkőzést, ugyanis az előző körben némi meglepetésre Kaposváron tudott győzni, míg az UVSE odahaza kapott ki a Szegedtől. Sőt, a két csapat őszi mérkőzésén is a KSI volt a jobb, méghozzá a Hajós-uszodában.

A sportiskolások győzelmük esetén a Kaposvárt és a Debrecent is megelőznék ideiglenesen a tabellán, és a 9. helyre jönnének fel. Az UVSE-nek létkérdés a győzelem.

1. NEGYED:
 
1. PERC: 1-0 - Rögtön kiállítást harcolt ki a KSI, a fór megjátszása végén Szabó Balázs gyönyörűen húzta a kapuba a labdát. A másik oldalon Kovács Róbert kínálta meg Kardos Gergelyt, biztosan védett a hazaiak kapusa.
 
2. PERC: 2-0 - Miklós Levente akciógóljával már kettő a KSI előnye, Miklós Kaposváron három gólig jutott, remek formában van.
 
2. PERC: 2-1 - Gyorsan válaszolt az UVSE, Tóth Zoltán talált be centerből.
 
3. PERC: Két UVSE-akciót is a KSI blokkja hatástalanított, majd Tóth Zoltán kapott kiállítás (Miklós harcolta ki), amely után Horváth János időt kért.
 
4. PERC: 3-1 - A végletekig kijátszotta a KSI a fórt, a legvégén Hangody László kapta, már úszott vissza a kiállított, amikor kilőtte a hosszút.
 
4. PERC: 3-2 - Kovács Róbert emberelőnyből hozta közelebb a lilákat.
 
6. PERC: 4-2 - Hosszasan támadhatott a KSI, emberelőnyben, a közeli lövés kimaradt. Azonban a játékvezetők visszaadták a labdát a KSI-nek, mert Dávid Zoltán megütötte Fejős Róbertet. A fór végén Kovács Gergő lőtt szép gólt. A másik oldalon Sélley-Rauscher lövését védte bravúrral Kardos.
 
8. PERC: Előbb Hangody György ért bele Sélley-Rauscher bepasszába, még maradt egy kis ideje a KSI-nek egy támadásra, de az végül egy rossz lövéssel zárult.
 
2. NEGYED:
 
1. NEGYED: Az UVSE kicsit tovább maradt a kisszünetben, volt mit megbeszélniük. Ahogyan az 1. negyed, úgy a második is egy Tiba-kiállítással indult, Fejős nem tudta góllal zárni a fórt, Laboncz József a helyén volt.
 
2. PERC: 4-3 - Hangody László távoli lövése után maradt a labda a KSI-nél, de aztán elvették, ráadásul kiállították Marnitz Márkot. Az emberelőnyt Tóth Zoltán gólja zárta.
 
EGY VÉGEREDMÉNY SZEGEDRŐL: Tiszavirág Szeged Diapolo-Szolnok 7-16 (4-7, 0-3, 2-1, 1-5). Gólszerzők: Manhercz K. 3, Varga II Zs. 2, Kunac, Sánta, illetve Varga Dénes 2, Gocsics 2, Madaras 2, Kis G. 2, Hangay 2, Mitrovics, Tóth M., Alekszics, Mezei, Vámos, Varga Dániel
 
3. PERC: 4-4 - Egyenlített az UVSE. Dávid Zoltán lőtt akciógólt.
 
4. PERC: 4-5 - Előbb kimaradt egy KSI-emberelőny, Miklós lőtte rá, majd a túloldalon Szatmári Kristóf próbálkozása volt sikertelen. Maradt a labda az UVSE-nél és Szatmári végül nagy góllal szerzett vezetést a vendégeknek.
 
6. PERC: Vadovics Viktor kétszer is lőtt az UVSE két akciójánál, mindkétszer Kardos Gergely volt a végállomás.
 
6. PERC: 5-5 - Szabó Balázs bombagólt szerzett, kapufás dörgős-villámlós gól volt, egyenlített a KSI.
 
8. PERC: Előbb lábbal szerzett labdát a KSI, majd eladták a labdát fontos szituációban. 31 másodperccel a vége előtt időt kért Németh Zsolt.
 
8. PERC: Kovács Róbert a kapufára bombázott, majd még aztán kapott egy kiállítást, de a KSI nem tudott vele élni időhiányában.
 
NAGYSZÜNET.


3. NEGYED:
 
1. PERC: 5-6 - Miklós Leventét állították ki, az emberelőnyt Dávid Zoltán fejezte be egy távoli lövéssel. 
 
2. PERC: 6-6 - Dávid aztán védekezésben kicsit lemaradt a bal szélen tisztán a labdát megkapó Kalanovics Balázstól, ez pedig gólt eredményezett.
 
3. PERC: 7-6 - Egy vendég-, majd egy hazai támadás ideje járt le, aztán megkapta a labdát a KSI és Hangody László góljával megfordította az állást. Gyorsan reagált a játékvezetői téletre a hazai csapat, míg a vendégek kicsit komótosan vették a kontrát tudomásul.
 
4. PERC: 7-7 - Tóth Kristóf harcolt ki kiállítást, az előny végén ifi világbajnok társa Vadovics Viktor lőtt gólt.
 
5. PERC: 8-7 - Bicskei Attila talált be akcióból, megjósolhatatlan volt a győztes személye.
 
5. PERC: 9-7 - Szatmári Kristóf gondolta úgy, hogy bátra ellövi, de kicsit fölécélzott. Ráadásul róla adta középre a labdát a KSI játékosa, amelynek végén Fejős Róbert befordult, és bevágta a labdát Tóth Kristóf mellett. Két gól a hazaiak előnye, Tóth alapos leszúrást kapott aztán Németh Zsolttól.
 
7. PERC: Kemény volt a csata, Vadovics Viktor és Kalanovics Balázs sapkája is bánta ezt, 1:26-tal a negyed vége előtt időt kért Horváth János.
 
7. PERC: 9-8 - Akciógóllal közeledett az UVSE, Tóth Zoltán lőtt messziről a kapuba.
 
8. PERC: Páros kiállítás, Szabó Balázs és Zentai Tamás ment ki. A blokk mentette meg a KSI-t, akiknek még volt idejük egy akcióra. Tóth Kristóf labdát szerzett, el is indult, lőtt, de Kardos biztosított. Egy gólos hazai előnnyel jött a 4. negyed.
 
4. NEGYED:
 
1. PERC: 9-9 - Miklós adott nagy passzt Szabó Balázsnak, de utóbbinak kicsúszott a kezéből a labda. A túloldalon Korényi Balázs ment el a jobb oldalon, középre adott, Kovács Róbert pedig behúzta. Ismét egyenlő.
 
3. PERC: Már Áts Bertalan védett az UVSE-ben. Miklós Levente küldte rá, Áts ki is ütötte (előtte Tóth Kristóf a másik oldalon lőtt nagy kapufát). 
 
4. PERC: Áts újabb bravúrja után kicsit nehezen indult a vendégtámadás, amelynek végén Dávid lőtt Kardos kezébe.
 
6. PERC: 10-9 - Kardos fogta Kovács lövését, időt kért Horváth János. Kovács Gergő lőtt a kapuba a hazai akció végén, szép volt.
 
6. PERC: Kereszturi Márton lőtt kapufát, a kipattanót visszakapta az UVSE, Horváth János reklamálásért sárgát kapott. 
 
7. PERC: 10-10 - Kovács Róbert lőtte a 10. UVSE-gólt, amely után Tóth Zoltán magyarázott valamit, őt cserével kiállították.
 
7. PERC: A KSI támadóideje lejárta előtt Kalanovics lőtt Áts kezei közé. A másik oldalon mentett a blokk, majd jött Tiba Péter harmadik kiállítása.
 
8. PERC: Kalanovics lőtt 18 másodperccel a vége előtt, majd jött az UVSE. 15 másodperc volt még hátra, aztán egyszer csak lejárt a támadóidő.
 
Maradt a döntetlen.
 
Rövid összegzés:

Igazságos döntetlen született a Komjádi-uszodában, mert mindkét csapat sokat tett a győzelemért, és mindkét csapat hibázott is akkor, amikor nem kellett volna. A hazaiak részéről nem volt ez sok hiba, egy-két labdaeladás után volt bosszús Horváth János. Az emberelőnyök jobb kihasználása hozhatta volna még meg az eredményt a KSI-nek, de 10-ből csak 2 alkalommal sikerült ezt érvényesíteni.

A vendégek viszont egy-két támadásnál nem voltak elég határozottak, így a meccs második szakaszában futniuk kellett az eredmény után. Ezt nagyjából jól tették, hiszen sikerült egyenlíteniük. Az utolsó támadásnál azt reklamálták az UVSE-sek, hogy még maradt volna egy kis idejük az utolsó 10 másodpercre, de az óra igen gyorsan "elszaladt". Az egy-egy pont azt jelenti, hogy a KSI nem előzte meg 14 pontjával a 15 pontos Kaposvárt és a Debrecent, míg az UVSE 11 pontjával maradt a 12. helyen.
Mindenképp ki kell emelni a kapusok teljesítményét, Kardos Gergely, Laboncz József és Áts Bertalan is remekelt.
 
Eredmény - E.ON férfi ob I.-es bajnokság, 17. forduló:
 
KSI SE-UVSE-Hunguest Hotels 10-10 (4-2, 1-3, 4-3, 1-2)
Gólszerzők:
Kovács G. 2, Szabó 2, Hangody L. 2, Bicskei, Kalanovics, Miklós, Fejős, illetve Tóth 3, Kovács 3, Dávid 2, Szatmári, Vadovics
 
Szegeden a Szolnok vendégszerepelt a szombati "matinén". Gólzáporos nyitónegyedet láthatott a sátor közönsége, hiszen 7-4-re hozta az első negyedet a listavezető, ez akár félidei, de talán végeredménynek sem lenne szokatlan.

Stefan Mitrovics és Madaras Norbert góljával 2-0-ra vezetett a Szolnok, majd hiába szépített Aljosa Kunac, 4-1-re mentek el a vendégek. Potyogtak a gólok, a hazaiak rutinos játékosa, Varga II Zsolt kétszer is betalált, a hazaiak pechjére azonban a BL-ben a Galatasaray ellen készülő Szolnok is jól célzott.

A második negyedben Varga Dániel góljával már 9-4-re vezetett a Szolnok, ráadásul 33 másodperccel a nagyszünet előtt Milan Alekszics is betalált. Nem tudott gólt lőni tehát a második negyedben a Szeged. Nem úgy a harmadik szakaszban, amelyet 2-1-re meg is nyert Varga Péter csapata. Mindkét szegedi gólt a végül háromig jutó, 18. születésnapját pénteken ünneplő Manhercz Krisztián szerezte.

A vége aztán mégis sima szolnoki siker lett, mert a záró nyolcpercben még 5-öt lőtt 1 ellenében a Dózsa, amely biztosan vezeti a tabellát.

Eredmény - E.ON férfi ob I.-es bajnokság, 17. forduló:

Tiszavirág Szeged Diapolo-Szolnok 7-16 (4-7, 0-3, 2-1, 1-5)
Gólszerzők:
Manhercz K. 3, Varga II Zs. 2, Kunac, Sánta, illetve Varga Dénes 2, Gocsics 2, Madaras 2, Kis G. 2, Hangay 2, Mitrovics, Tóth M., Alekszics, Mezei, Vámos, Varga Dániel
 
-dobos-



19. FINA Világbajnokság, záró sajtótájékoztató (Fotók: Kovács Anikó)
19. FINA Világbajnokság: HUN-MNE 8-6 (Fotók: Derencsényi István)
Közreműködők, egyesületek
Bizottságok