Nem hibázott az Eger a Kőér utcában

2015. február 06. 17:01

Az E.ON férfi ob I.-es bajnokság a hétközi forduló után folytatódik, a pénteki mérkőzésen a Honvéd teljes erőbedobásra késztette az Egert.

Az a furcsa helyzet állt elő, hogy a bajnokság második helyezettje és a negyedik helyen álló hazaiak egyaránt egy-egy pontot szereztek az előző fordulóban. Mind a Honvéd, mind az Eger idegenben ért el döntetlent, előbbi a Vasas, utóbbi a Szolnok otthonában. Ezzel együtt a Honvéd kevesebbet pihenhetett, hiszen ők szerdán játszották a maguk mérkőzését, az Eger kedden.

A két fél egri mérkőzésén az ősszel helyt állt ugyan a Honvéd, de igazából nem tudta megszorítani Dabrowski Norbert csapatát, amely most is jóval esélyesebb a győzelemre.
Élő szöveges közvetítéssel jelentkezünk a Kőér utcából, ahol Fodor Rajmund és Dodog Szabolcs lesznek a játékvezetők.

Szivós Márton hajol meg Koji Takei előtt (Fotók: Dobos Sándor)

 
Zalánki Gergő ismét ott volt az egri keretben, a Honvédnál viszont nem játszhat már Tóth Bendegúz, aki visszautazott az Egyesült Államokba.

1. NEGYED:

1. PERC: Ahogyan az lenni szokott az Eger idegenbeli mérkőzésein, ismét elkísérte a csapatot egy hangos drukkercsoport, ők vezették fel az első ráúszást. A Honvéd vezethette az első akciót, amelyet Fülöp Bence szabaddobása zárt, kapufa lett a vége a próbálkozásnak. 
 
1. PERC: 0-1 - Milos Csuk laza távoli találatával vezet az Eger.
 
2. PERC: Előbb Vapenszkitől veszik el a labdát közös erővel, majd éppen ő lop labdát a másik oldalon a center elől. 
 
3. PERC: 1-1 - Szőke Szabolcs távolról lepte meg Mitrovicsot, egyenlít a Honvéd. Fodor Rajmund egyben figyelmezteti Szőkét és Hárai Balázst, óvatosabban ismerkedjenek a vízben.
 
4. PERC: 1-2 - Az első kiállítás, Simon Adriánküldték ki, az egri fór végén Angyal Dániel tolja be nagyon közelről, Lévai Márton kezei még beleértek a labdába.
 
5. PERC: Simon Rolandot állítják ki Hosnyánszky bejátszása után, az emberelőny végén Hosnyánszky lőtt, Lévai kiütötte a próbálkozást.
 
5. PERC: 2-2 - Nenad Stojcsics nagyon megküzdött a labdáért középen, befordult és a hálóba lőtt.
 
6. PERC: Előbb Kiss Gergely lövését védte könnyen Mitrovics, majd a szabadon maradó Szivós Márton lövését (egy csel után) Lévai, már bravúrral.
 
7. PERC: Fazekast állították ki, az emberelőny végén Lőrincz Bálint kapta középen, de nem volt igazán helyzetben, amikor lőtt, nem is tudta jól megcélozni a kaput, Lévai a helyén volt.

Vége a negyednek, mert két-két akció is elhalt az első nyolcperc végén.

2. NEGYED:


1. PERC: Vad Lajos azt reklamálta az első negyed végén, hogy a kiállítási arány 3-0 volt az Eger "javára". Illés Sándor kínálta meg Braniszlav Mitrovicsot, de a szerb kapus kiütötte a lövést.
 
2. PERC: 2-3 - Hosnyánszky Norbert úszott meg, meg is kapta a labdát, Erdélyi Balázstól, és higgadtan a kapuba lőtt.
 
2. PERC: 3-3 - Milos Csuk az első egri kiállított: Kiss Gergő adta fel Stojcsicsnak, de a blokk hárított. Maradt a labda a Honvédnál Koji Takei pedig a kiállítás lejártának pillanatában lőtt a kapuba.
 
3. PERC: 3-4 - Boris Vapenszki tanítanivaló agresszivitással fordult be, ismét az Eger vezet.
 
3. PERC: 3-5 - Előbb Kiss Gergely kapta meg centerben a labdát, gyötörték, de nem volt ítélet, majd a túloldalon Erdélyi lövését tolta ki Lévai. Hosnyánszky lőtte el ütemtelenül, először vezetett két góllal az Eger, miközben Vad Lajosnak adott sárga lapot Dodog játékvezető.
 
4. PERC: 4-5 - Bedő Krisztiánt küldték ki, a fór végén Takei adta Fülöp Bencének, aki pontosan célzott, tapad a Honvéd.
 
5. PERC: Újabb egri előny, amelynek során előbb Lévai Márton védett nagy bravúrral, majd a blokk mentett Szivós lövésénél. Vad Lajos időt kért a Honvéd támadása előtt.
 
5. PERC: Mitrovics is óriási védéssel jelentkezik, Stojcsics lőtt középről, odaért a jobb sarokhoz. A két kapus egyelőre főszereplő.
 
7. PERC: Labdaeladások, labdaszerzések, ezek követték egymást a negyed végén, feljavult a csapatok védekezése, amellyel egyébként eddig sem volt gond. Dabrowski Norbert 47 másodperccel a nagyszünet előtt időt kért.
 
8. PERC: 20 másodpercnél Takei szerzett labdát (előtte picit állt a játék, miután Steinmetz Barna fájlalta az arcát a Bedővel történt akció után), de az ejtése az egri kapunál nem sikerült.
 
Nagyszünet.
 
3. NEGYED:

1. PERC: Biros Péter lövésével indult a harmadik negyed, Lévai a helyén volt. Aztán egy rossz bejátszás véget vetett az egri támadásnak. A másik oldalon Kiss Gergely ismét centerből tolta rá, nem nagyon volt helye ehhez, így Mitrovics kétszer is biztosan védett.
 
2. PERC: 5-5 - Aztán Kiss Gergely elöl maradt, és mivel Bedő Krisztiánnak kontrát fújtak, megkapta a labdát, és értékesítette a ziccert.
 
2. PERC: 5-6 - Szép akciógóllal ismét az Eger vezet, Biros Péter lőtt messziről.
 
3. PERC: Az egyenlítésért támadott a Honvéd, de Fülöp hiába emelkedett, a labda kicsúszott a kezéből. A másik oldalon Csuk próbálkozása volt eredménytelen.
 
4. PERC: Időt kért Angyal kiállítása nyomán Vad Lajos. Takei lőtte el az előnyt, Csuk blokkolt.
 
4. PERC: 5-7 - Kiss Gergelyt küldték ki, Erdélyi adta fel a labdát Hárai Balázsnak, aki a kapu torkából végül bekotorta a labdát.
 
6. PERC: 5-8 - Kétszer is fontos pillanatban passzolta el a labdát a Honvéd, így nem tudott közelebb menni a vendégekhez. Szerencsétlenségükre Milos Csuk nagyon messziről a lehető legjobb pillanatban lőtt laposan a kapuba, először volt három gól a differencia. 
 
7. PERC: Bedő kiállítása után Fazekas került jó helyzetbe, de kétszer is a passzt választotta, így elhalt a Honvéd emberelőnye. A másik oldalon Szivós Márton vesztett furcsa körülmények között labdát, nem járt érte semmi. Szőke Szabolcs lőtt aztán nagy kapufát. Pörgött az idő, az Eger tartotta előnyét.
 
8. PERC: 6 másodperc volt hátra a negyedből, amikor még kért egy időt az Eger mestere. Vapenszki az egri támadás során kiállítást érően szabálytalankodott, így fórral kezdte a negyedik negyedet a Honvéd.
 
4. NEGYED:
 
1. PERC: 5-9 - Erdélyi Balázs lövését Lévai tolta ki az első támadásnál. Maradt a labda az Egernél, és végül ugyanő fejezte be az akciót. 
 
2. PERC: 6-9 - Nagyszerű góllal szépített a Honvéd: Steinmetz Barna adta fel a jobb sarokba Kiss Gergelynek, aki azonnal lőtt, a kapuba.
 
2. PERC: Steinmetz a túloldalon remek szerelést mutatott be, olimpiai bajnokunk nagy pillanatai voltak ezek. Hárai lőtt aztán kapufát, majd kicsit szétszakadt a medence, többen elöl maradtak a Honvéd játékosai közül. Más kérdés, hogy indításra nem volt mód.
 
5. PERC: 7-9 - Fülöp Bence lőtt végső elkeseredésében a bal oldalról, Mitrovics kiütötte a labdát, amelyre Fazekas mozdult. 5 méterest harcolt ki, Illés Sándor értékesítette, két gólra jött fel a Honvéd.
 
5. PERC: Hárai húzását védte közelről Lévai emberhátrányban, támadhatott a mínusz egyért a Honvéd.
 
6. PERC: 2:10-zel a vége előtt Vapenszki lövése után időt kért Vad Lajos. Kiss Gergely mozdult el két védőjéről, ellene ítéltek.
 
7. PERC: 7-10 - Borzasztó szerencsétlen gólt kapott Lévai Márton, majdnem a félpályáról lőtte el Milos Csuk. Már szinte lejárt a támadóidő.
 
8. PERC: 8-10 - Azonnal szépített a Honvéd, Simon Roland.
 
Másra nem maradt idő, megnyerte a mérkőzést az Eger.
 
Vad Lajos: „Nem hoztuk ki a maximumot a mérkőzésből, hiszen kikaptunk, de nincs szégyenkezni valónk! Számunkra megtisztelő olimpiai, világbajnokok ellen játszani, ünnepnapnak tekintjük. Nem teljesítettünk rosszul, de voltak a mérkőzésnek olyan periódusai, gondolok itt elsősorban a harmadik negyedre, amikor nyolc támadásunk közül négyszer is rossz passzal zártunk… Az Eger ellen ez megengedhetetlen. Látszott, elfáradt kicsit a társaság. A Honvéd egész évben, sőt évek óta erőn felül teljesít, nem lehet elvárni, hogy minden idegenbeli meccsét megnyerjen. Jelen helyzetünkben nekünk minden mérkőzés rangadó, bárki is legyen az ellenfél! Ebben tudnak igazán fejlődni a játékosaink, nem kell szégyenkezniük, szó sincs hullámvölgyről, nem is értem, ha valaki ezt mondja.”

Dabrowski Norbert: „Éreztem, hogy a Honvéd nem adja fel, főleg otthon nagyon erősek, lelkesek. Nehezen jöttünk meccsbe, fáradtak voltunk, kevesebbet is edzettünk, kellett egy negyed, míg belemelegedtünk. Közel van a szerdai Bajnokok Ligája találkozó, erős szerb csapat ellen játszunk idegenben, ezt a meccset is látva kijelenthetjük, nem lesz könnyű dolgunk.”

Hosnyánszky Norbert: „Legfontosabb a három pont, de ez a hozzáállás szerdán a Kragujevác ellen kevés lesz. Meglepetés nem ért bennünket, tudtuk, hogy nehéz lesz a Honvéd ellen, jó csapat, lelkes, taktikailag is össze van rakva. Le lehetett volna zárni hamarabb ezt a találkozót is, nem sikerült – remélem, kiheverjük ezt a fásultságot szerdára.”

 
E.ON férfi ob I.-es bajnokság, 17. forduló:

RacioNet-Honvéd - ZF-Eger 8-10 (2-2, 2-3, 1-3, 3-2)
Gólszerzők:
Kiss G. 2, Simon R., Illés, Szőke, Stojcsics, Takei, Fülöp, illetve Erdélyi 2, Hosnyánszky 2, Csuk 2, Biros, Hárai, Angyal, Vapenszki



19. FINA Világbajnokság, záró sajtótájékoztató (Fotók: Kovács Anikó)
19. FINA Világbajnokság: HUN-MNE 8-6 (Fotók: Derencsényi István)
Közreműködők, egyesületek
Bizottságok