Universiade: nincs vége a Japán-napoknak

2013. július 11. 20:10

Lezárultak a csoportküzdelmek Kazanyban. Jön a kieséses szakasz, a lányok Japán, a fiúk az Egyesült Államok ellen játszanak a folytatásban.

A felnőtt Világligán már rácsodálkoztunk Japán vízilabdatudására, ugyanis büntetőkkel Montenegrót győzték le Cseljabinszkban, általános meglepetésre. Csütörtökön a főiskolás és egyetemista pólósok is megmutatták, van keresnivalójuk a vízben.

Azért aggódni nem kellett, ha hullámvölgyekkel is tarkítva, de a magyar srácok győztek, és a csoport második helyén végeztek.

„Jó meccs volt, szoros is, de nemcsak mi, hanem Montenegró, Brazília és az amerikaiak is kemény meccset játszottak ma. A másik csoportban két 8 pontos és két 5 pontos csapat lett végül, az oroszok lettek a csoportelsők, mi az amerikaiakkal játszunk a folytatásban” – számolt be a fejleményekről Beck György, a Magyar Vízilabda Szövetség társelnöke.

„ A japánok másfajta vízilabdát játszottak, kicsik, körbeúszkáltak minket, de a srácok a végén összeszedték magukat és meggyőzően hozták a mérkőzést, azért a nagyobb tudás kijött. Az elején egy kis ellenszélben is játszottunk a játékvezetők miatt, de tény, hogy a csapatok közötti különbségek csökkentek a torna második szakaszára.”

Vége tehát a csoportköröknek. A fiúk az Egyesült Államokkal találkoznak, és ha nyernek, az Olaszország-Ausztrália találkozó győztesével játszanak majd a döntőbe jutásért. A szerbek a japánokkal, a brazilok az oroszokkal találkoznak a másik ágon.

A lányok már korábban kiharcolták a csoportelsőséget, így a másik négyes negyedikjével, Japánnal találkoznak az elődöntőért. Ha továbbmennek, a francia-kanadai meccs győztesével játszanak a döntőbe jutásért.

„Mindkét válogatottunk nagyon jó állapotban van, a játékosok küzdenek egymásért, tisztelik az edzői párost, és a hangulat is remek. A fiúk kijárnak a lányok meccseire és fordítva. Örömteli, hogy itt, az Universiadén egy 800 fős uszodában 500-600 ember szurkol, ehhez nem mindenki van hozzászokva. Szép látvány, főleg az, amikor a magyar meccseken komoly szurkolás folyik.

Az egész magyar küldöttség tagjai követik egymás eseményeit, a vízilabdameccsekre eljönnek például a kosaras lányok, de ma ott volt a japánok ellen a lelátón Nagy Péter súlyemelő is. Nagyon baráti az Universiade hangulata, és szerencsére nekünk magyaroknak van is mit ünnepelni. Bízom benne, hogy a vízilabdázók sikereit is lehet majd, de egyelőre az előttünk álló két meccsre koncentrál mindenki”
– adott helyzetjelentést a kazanyi mindennapokról (is) Beck György.

A csoportok végeredménye:

Férfiak:

A csoport:

1. Oroszország 10 pont
2. Magyarország 8 pont
3. Japán 6 pont
4. Ausztrália 4 pont
5. Kanada 2 pont
6. Grúzia 0 pont

B csoport:

1. Olaszország 8 pont
2. Szerbia 8 pont
3. Egyesült Államok 5 pont
4. Brazília 5 pont
5. Montenegró 4 pont
6. Belgium 0 pont

A folytatásban, negyeddöntők:

Olaszország-Ausztrália
Magyarország-Egyesült Államok
Szerbia -Japán
Oroszország-Brazília

Nők:

A csoport:

1. Oroszország 6 pont
2. Kanada 4 pont
3. Olaszország 2 pont
4. Japán 0 pont

B csoport:

1. Magyarország 5 pont
2. Ausztrália 3 pont
3. Franciaország 3 pont
4. Egyesült Államok 0 pont

A folytatásban, negyeddöntők:

Oroszország-Egyesült Államok
Kanada – Franciaország
Olaszország-Ausztrália
Magyarország-Japán



BENU Férfi Magyar Kupa

Genesys OSC Újbuda - EPS-Honvéd

2022. dec. 09. 18:00

BENU Férfi Magyar Kupa

-

2022. dec. 10. 18:45

BENU Női Magyar Kupa

FTC-Telekom - Tigra-Zf-Eger

2022. dec. 16. 18:30

BENU Női Magyar Kupa

III.Ker.Tve - UVSE

2022. dec. 16. 20:00

BENU Női Magyar Kupa

-

2022. dec. 17. 19:00

A tenerifei Világliga-döntőre készül női válogatottunk
Split, Eb: a férfidöntő és az éremátadás képei (Fotók: Kovács Anikó)
Közreműködők, egyesületek
Bizottságok