Varga Dániel nélkül utazik a válogatott Athénba

2015. január 18. 20:26

Belázasodott a magyar válogatott csapatkapitánya, így nem lehet ott a görögök elleni Világliga-selejtezőn, kedden.

A szokásosnál is rövidebb felkészüléssel vág majd neki a keddi, Görögország elleni mérkőzésnek a magyar válogatott. Szombaton még bajnokikat játszottak a srácok, vasárnap találkoztak Budapesten, hétfőn reggel pedig már jelenésük is van a Liszt Ferenc Repülőtéren.

Benedek Tibor éppen ezért a vasárnap esti edzésen is a lehető legtartalmasabb melót írta elő a válogatottnak, és szeretné, ha a megérkezéskor már rögtön együtt tudna edzeni a csapat a görögökkel.

A kapitánynak a sors megint kicsit keresztülhúzta a számításait, ugyanis Varga Dániel ugyan megjelent a vasárnapi találkozón, de nem érezte a legfényesebben magát. Miután megmérték a lázát, a stáb úgy döntött, egészsége az elsődleges, így láza miatt nem utazhat Görögországba.

"Szerencsére elég jó a cseréje" - mondta a kapitány vasárnap este, és itt Madaras Norbertre gondolt, ő helyettesíti majd a csapatkapitányt. Norbit Gergely István "riasztotta" vasárnap, neki hétfőn kell jelentkeznie a repülőtéren, ott csatlakozik a fiúkhoz.

Ez volt a második kényszerű csere, először Manhercz Krisztiánról kellett lemondania Benedek Tibornak. Helyére Bátori Bencét hívta be, még a múlt héten. 

"Nagyon örültem, amikor Tibi felhívott, hogy rám számít ebben a helyzetben. Úgy fogom fel, hogy ez egy lehetőség, amikor bizonyíthatok, ismét. Egy nagyon jó, fizikálisan kemény, brusztos meccset játszottunk tegnap az OSC-vel a Szolnok ellen. Jó meccs volt, de a lefújás után le is zárhattuk azt, ami ott történt. Én is így teszem, a következő feladatra koncentrálok, ami most a válogatottban következik. A görögök ellen győzelemre számítok. Úgy érzem, ez a kisebb pálya nekünk kedvez, a görögök fórjait és hátrányait elemeztük, gyakoroltuk ma" - mondta az érintett, Bátori Bence az edzés végén.

"Várj, felveszem a köntöst, mert majd' megfagyok, és kicsit beteg vagyok!" - jött az őjabb vészjósló mondat vasárnap este, méghozzá Decker Attila szájából. "Azért most már jobban vagyok, a hangomon hallatszik talán, hogy meg vagyok fázva. Szombaton volt egy kis lázam, ezért nem is játszottam, de most kezdek bevethető állapota kerülni. Remélem, megjönnek a mínuszok, mert az enyhítenek a minket tizedelő járványon" - mondta Attila.

Görögországban nem lesznek mínuszok, helyette lesz egy erős görög csapat.

"Nagyon nehéz meccsre számítok, ott kint mindig nagyon nehéz nyerni, bármilyen görög csapat ellen. Otthon mindig jobbak, mint idegenben, és a hangulat is kedvez nekik, így oda kell figyelni. Ettől függetlenül győzni megyünk" - tette hozzá a válogatott kapusa.

 
A magyar válogatott utazókerete:

Nagy Viktor, Decker Attila (mindketten Szolnoki Dózsa-Közgép) - kapusok

Madaras Norbert, Varga Dénes, Vámos Márton (mindhárman Szolnoki Dózsa-Közgép), Salamon Ferenc, Gór-Nagy Miklós, Bátori Bence (mindhárman A-Híd-OSC-Újbuda), Hosnyánszky Norbert, Szivós Márton, Hárai Balázs, Bedő Krisztián, Erdélyi Balázs (mindannyian ZF-Eger) - mezőnyjátékosok

A csoportunk állása:

1. Magyarország 6 pont
2. Görögország 6 pont
3. Románia 0 pont
4. Szlovákia 0 pont
 
ds



E.ON Női OB I.

Tigra-Zf-Eger - UVSE

2022. dec. 03. 15:30

BENU Női Magyar Kupa

FTC-Telekom - Tigra-Zf-Eger

2022. dec. 16. 18:30

BENU Női Magyar Kupa

III.Ker.Tve - UVSE

2022. dec. 16. 20:00

A tenerifei Világliga-döntőre készül női válogatottunk
Split, Eb: a férfidöntő és az éremátadás képei (Fotók: Kovács Anikó)
Közreműködők, egyesületek
Bizottságok