Továbbjutott a Szentes!

2015. január 18. 13:02

A női Euroliga hazai selejtezőjében a spanyol CN Mataro elleni ki-ki meccsen őrült, fordulatos csatában 7–6-ra nyerni tudott Tóth László csapata, így második helyen kvalifikálta magát a legjobb nyolc között.

Továbbjutott a Hungerit-Szentesi VK a női Euroligában!

Fújjunk egy nagyot.

Fújjunk, mert tipikus női meccs volt, tipikus két hasonló képességű csapat őrült meccs volt, tipikus „szívinfarktust előidéző” parti volt.

Elég, ha csak a részeredményeket nézzük: 0–3, 5–3, 5–5, 7–5.

Hol az egyik csapat, hol a másik dominált.
 
A hullámvasút végül szentesi vezetésnél állt meg…

A kérdés az volt, a biztos továbbjutó orosz Kirisi mögött melyik együttes lép tovább a kupában. Tekintettel arra, hogy Tóth László csapata szombaton 20 órától játszott az oroszokkal, félő volt, a délelőtt 11 órás start nem lesz-e túl korán a hölgyeknek.

Az említett kezdés mindenesetre arra utalt, kissé bágyadt még a társaság. A légiósokkal megerősített spanyol Mataro kezdett magabiztosan, a második negyedben a harmadik gólját szerezte, midőn kapuját – főleg a jól védő Amy Carlson révén – sikeresen védte meg attól. Hiába próbálkoztak szakadatlanul a hazaiak, sokáig nem voltak eredmények. Miközben szépen gyűjtögették a személyi hibákat…

Az átok a 14. percben tört meg: Kövér-Kiss Réka lőtt akciógólt! Aztán ugyanő később emberelőnyből is betalált a kapuba, életben tartva az esélyeket.
A harmadik negyed elején Miskolczi Ibolya Kitti akciógóllal egyenlített, majd rögvest utána Gémes Anett Alexa góljával már a Szentesnél volt az előny! Hogy nincs gond a hazai önbizalommal, jól bizonyítja, hogy a gólszerző addig ötször próbálkozott sikertelenül, így mert elvállalni a hatodik lövést. Jól tette!

A spanyolok természetesen időt kértek, 3–0-s vezetésről fordult meg az eredmény. Jól zárt a hazai védelem, Bolonyai Flóra is remekül teljesített. Amikor Catharina van der Sloot egy labdaszerzés, majd egy pompás támadás végén belőtte a jogos ötméterest, 5–3 állt a táblán, minden jel arra utalt, nem csak megfordította az állást a Szentes, hanem kézben tartja már a meccset.

De jött a Mataro…

A negyed hátralévő részében lőtt egy akciógólt (Ciara Gibson), gólt szerzett ötméteresből (Laura Lopez), avagy az utolsó negyedre 5–5-tel mentek neki a felek.

Tapintható volt a feszültség.

Nem sok, 48 másodperc telt el a negyedből, amikor Gémes újra eredményes volt! A spanyol csapat megpróbált azonnal egyenlíteni, ám nem járt sikerrel, igen ám, de a szentesi támadások is elhaltak. Bujka Barbarát a korai két személyi hiba miatt sokat ült a padon – úgy vezetett a Szentes, hogy a világklasszis center nem lőtt gólt.

Ez pedig a csapat erejét mutatta.

A 29. percben Miskolczi is akciógólt szerzett, azaz érett a győzelem. A Mataro a remeklő Gibson révén közelebb férkőzött, sőt támadott az egyenlítésért is többször, ám vagy Bolonyai védett, vagy a fal állította meg a játékosokat.

Csak letelt végre az a fránya idő, így 7–6-os sikerével továbbjutott a Szentes!

„Szusszanunk egy nagyot, sikerült
– kezdte értékelését Tóth László vezetőedző honlapunknak. – A kezdés ezúttal sem sikerült, keresni kell az okokat, miért van ez. Itt, a nemzetközi porondon valamit elrontunk az elején. Azt hiszem, mindez lelki okokra vezethető vissza, hazai pálya, stressz, ezt a jövőben javítani kell. Amikor ezen túlléptünk a meccsen, minden stimmelt, jelentősen feljavultunk, kondival jól bírtuk, megérdemelten fordítottunk. Az az igazság, a találkozó ezen pillanataiban nem izgultam annyira, éreztem, a lányok már kézben tartják a meccset, ráadásul az ellenfél nem csinált semmi különöset. Igazi csapatmunka eredménye a továbbjutás, mindig más játszott jól, mindenki hozzátette a magát az eredményhez. Le a kalappal a lányok előtt!”


Eredmény - női Euroliga, selejtező, 4. játéknap:

Hungerit-Szentesi VK–CN Mataro (spanyol) 7–6 (0–2, 2–1, 3–2, 2–1)
Gólszerzők:
Kövér-Kiss 2, Gémes 2, Miskolczi 2, van der Sloot, ill. Gibson 3, Lopez 2, Smith

A másik mérkőzésen:

SC Kreuzlingen (svájci)–Kirisi (orosz) 2–31 (0–8, 0–7, 1–10, 1–6)

A csoport végeredménye:

1. Kirisi 12 pont - továbbjutott
2. Szentes 9 pont - továbbjutott
3. Mataro 6 pont
4. Szkif Moszkva 3 pont
5. Kreuzlingen 0 pont



E.ON Férfi OB I.

Honvéd - Tigra-Zf-Eger

2022. nov. 05. 16:30

Split, Eb: a férfidöntő és az éremátadás képei (Fotók: Kovács Anikó)
Split, Eb: a döntő előtti utolsó átmozgató edzés (Fotók: Dobos Sándor)
Közreműködők, egyesületek
Bizottságok