Zárkózik a Vasas, 18 pontos a Szeged

2015. január 17. 19:47

Földi László csapata legyőzte és pontszámban beérte a Kaposvárt, a BVSC kiélezett partin egyetlen góllal nyert Debrecenben, míg a Szeged a középmezőny élére ugrott, miután győzött a KSI ellen.

A Kaposvár egyértelműen a három bajnoki pontért utazott a Komjádi uszodába – végül nullával távozott onnan. Ez sokba, nagyon sokba kerülhet még Fekete Szilveszter csapatának, amely a hatba jutásért zajló csatában került így hátrányba.

Pedig jól kezdtek a vendégek, hiszen 3–1-re, majd 4–2-re is vezettek, ám innen meglódul a fiatal Vasas! A 14. percben Bóbis Máté góljával vezetett először a fővárosi együttes, amely aztán két gólos előnyel, 7–5-tel mehetett a nagyszünetre, lévén négy másodperccel a dudaszó előtt Goreta Antun lőtt emberelőnyből Szécsi Zoltán kapujába.

A folytatásban ugyan felzárkózott 7–6-ra a Kaposvár (Mihailo Parezanovic volt eredményes hat a hat ellen), ám ezt követően egyértelműen a Vasas akarata érvényesült: három akciógóllal (sorrendben GoretaAntun, Juhász-Szelei Norbert és Hőna Dávid lövése talált utat a kapuba) 10–6-ra lépett meg!

A záró etapban ugyan nem talált már be Földi László együttese, ám a védekezése rendben volt, mindössze kétszer tudta bevenni a somogyi alakulat az 56 százalékkal védő, büntetőt is hárító Barabás Botond kapuját. A Vasas ezzel pontszámban (15) beérte a Kaposvárt!

15 pontja van a BVSC-Wáberer-Hungária-Zugló együttesének is, amely tipikus hatpontos meccsen győzött a Debrecen otthonában. Az első gólt ugyan Süveges Máté révén a házigazda szerezte, innen végig Märcz Tamás csapata járt előbbre. A második negyedben 2–4, 3–5, a harmadikban 4–6, a negyedikben 5–7 és 6–8 állt a táblán, avagy a nagyszerűen játszó, öt gólig jutó, négy akciógólt szerző Hoppál Gergely révén hiába kapaszkodott a Debrecen, a fővárosiaknak mindig volt válaszuk. A kapusokon nem múlt semmi, Dusan Aleksics 62 százalékkal, Györke Zsolt 67 százalékkal védett – előbbi két perccel a vége előtt megfogta Török Béla ötméteresét, ám ez is kevésnek bizonyult. Többek között azért, mert ugyan Kincses Attila kiharcolt egy emberelőnyös helyzetet húsz másodperccel a vége előtt, de a hazaiak kihagyták azt, a játékos-edző, kétszeres olimpiai bajnok Varga Tamás lövését hárította Györke.

A középmezőnyben az első kör után a Tiszavirág-Szeged-Diapolo ugrott az élre, zárt 18 ponttal. A csongrádiak a vártnál talán nehezebben, de legyőzték a kimondottan fejlődőképes, meccsről meccsre figyelemfelkeltőbb KSI gárdáját. A rutin és a kilók persze diadalmaskodott, három ötméterest is belőttek Varga Péter játékosai – a szakvezető a 14–8-as sikert követően a meccs első felét nem dicsérte…
„Nem játszottunk jól, a harmadik negyedben kapcsoltunk rá, ezúttal ez elég volt” – tette hozzá.


Eredmény, E.ON férfi ob I-es bajnokság – 13. forduló

VasasPlaket–Kaposvári VK 10–7 (3–4, 4–1, 3–1, 0–2)
Gólszerzők:
Bóbis 3, Antun 3, Sedlmayer, Juhász-Szelei, Hőna, Steinmetz Á., ill. Ronen 4, Vindisch, Berta, Kovács O., Parezanovics

Debreceni VSE–BVSC-Wáberer-Hungária-Zugló 7–8 (1–2, 2–3, 2–1, 2–2)
Gólszerzők:
Hoppál 5, Süveges, Kállay, ill. Ambrus 3, Pásztor 2, Létay 2, Török

Tiszavirág-Szeged-Diapolo–KSI SE 14–8 (2–2, 4–2, 5–1, 3–3)
Gólszerzők:
Varga Zs. 4, Kunac 3, Palotás 2, Seman, Manhercz Á., Török, Sánta, Chilkó, ill. Miklós 3, Kovács G. 3, Fejős, Kalanovics

Már közölt eredmény:

Szolnoki Dózsa-Közgép–A-Híd-OSC-Újbuda 11–7 (3–2, 3–4, 2–0, 2–1)
Gólszerzők:
Alekszics 2, Mitrovics 2, Madaras, Varga Dániel, Hangay, Kis G., Vámos, Tóth M., Varga Dénes, ill. Kayes 2, Bátori 2, Bundschuh, Hegedűs, Salamon
 
 
RacioNet-Honvéd-Ferencváros 10-10 (4-3, 2-4, 1-1, 3-2)


- a.z. -



E.ON Férfi OB I.

BVSC-Zugló - Genesys OSC Újbuda

2022. nov. 19. 19:15

E.ON Női OB I.

Tigra-Zf-Eger - UVSE

2022. dec. 03. 15:30

BENU Női Magyar Kupa

FTC-Telekom - Tigra-Zf-Eger

2022. dec. 16. 18:30

BENU Női Magyar Kupa

III.Ker.Tve - UVSE

2022. dec. 16. 20:00

A tenerifei Világliga-döntőre készül női válogatottunk
Split, Eb: a férfidöntő és az éremátadás képei (Fotók: Kovács Anikó)
Közreműködők, egyesületek
Bizottságok