Az UVSE nagy várakozással utazott Lille-be

2015. január 14. 09:45

Nem titkoltan a továbbjutás a célja a csapatnak az Euroliga franciaországi selejtezőcsoportjából. A címvédővel is találkozik a bajnokság listavezetője.

A spanyol Sabadell, az orosz Uralocska, a házigazda Lille és a szerb Crvena Zvezda csapatával játszik három nap alatt az UVSE-Central. A csoportból az első két helyezett jut a sorozat negyeddöntőjébe, ahol a győztesek az Euroliga, a vesztesek a LEN-kupa négyes döntőjébe jutnak.

„Mivel az Uralocska ellen játsszunk először, nyilván erre a meccsre tudtunk, tudunk a legtöbbet készülni, de egyébként is az lesz talán a legfontosabb mérkőzés. A csapatnak az orosz válogatott kapitánya az edzője, sok fiatallal és néhány rutinos játékossal állnak fel, hasonló stílusban, mint ahogyan a válogatott. Fontos lenne a jó kezdés” – mondta az elutazás előtti napon Áts Bertalan, a csapat edzője.
 
„Nagy várakozással tekintünk a torna elé, de talán csak a szerbek elleni meccs lesz könnyű. 36 óra alatt kell négy mérkőzést játszani, de sokat készültünk, megpróbáltuk a formát is erre a hétvégére időzíteni. Sokat videóztunk, feltérképeztük az ellenfeleket, szerencsére mindenki egészséges is a csapatunkban. A Sabadell az Euroliga címvédője, tele spanyol válogatottal és egy amerikai légióssal, de a Lille-t sem kell lebecsülni, nehéz meccsre számítok ellenük vasárnap, a torna végén” – tette hozzá a szakvezető, aki egyben köszönetet mondott a Dunaújvárosi Főiskolának és a BVSC-nek is, amiért közös edzéseken segítették a felkészülést.

„A Magyar Kupa döntője után ez lesz a második legfontosabb hétvégénk, már nagyon várjuk, hogy elkezdődjön. Már a két ünnep között elkezdtük a felkészülést. Legfőképp a saját taktikánk kidolgozásán dolgoztunk, ezt próbáljuk rávetíteni a soros ellenfélre. Az Uralocska ellen kezdünk, azt a mecset muszáj lesz megnyernünk, mert elsősorban velük lehetünk harcban a továbbjutásért, de a Lille is biztosan felszívja magát a hétvégére” – ezek már Kisteleki Hanna szavai.

„Vannak emlékeim arról, milyen a LEN-kupában vagy a BL-ben játszani, elég jó” – fogalmazott Tóth Ildikó. „Azt várom, hogy ezek a tapasztalatok és az új taktikai elemek és impulzusok, amiket a edzőnktől kaptunk, összeálljanak. Áts Berci nagyon jól felkészített bennünket, pontosan tudja, melyik ellenfél ellen mit kell játszani, hol vannak és kik azok a játékosok, akikre figyelni kell támadásban vagy védekezésben. Szeretnénk maradandót alkotni az Euroligában, örülünk, hogy Szücs Gabi már minket erősít, nem a Sabadellt, de azért még maradt ott jó néhány klasszis. Az oroszokat nem kell bemutatni, a Lille viszont a légiósokkal megnehezítheti a dolgunkat. A lényeg úgyis az, hogy mindig csak a következő mérkőzésre koncentráljunk” – mondta a csapat rutinos centere.

Az UVSE-Central ezzel a kerettel utazott:

Azumah Franciska, Csabai Dóra, Gangl Edina, Hertzka Orsolya, Keszthelyi Rita, Kiss Alexandra, Kisteleki Hanna, Kövesdi Vivien, Kuna Szonja, Sikter Diána, Sudduth-Kiss Alexandra Erzsébet, Szücs Gabriella, Bicskei Réka, Tóth Ildikó, Kuna Klaudia

Az UVSE-Central programja:

UVSE-Central –Uralocska (orosz) – péntek, 19 óra
UVSE-Central – Crvena Zvezda (szerb) – szombat, 11 óra 30 perc
Sabadell (spanyol) – UVSE-Central – szombat, 20 óra
Lille (francia) – UVSE-Central – vasárnap, 11 óra perc

Az Euroliga selejtezőit négy helyszínen rendezik: Lille-ben, Athénban, Imperiában és Szentesen.
 
-ds-



E.ON Férfi OB I.

BVSC-Zugló - Genesys OSC Újbuda

2022. nov. 19. 19:15

E.ON Női OB I.

Tigra-Zf-Eger - UVSE

2022. dec. 03. 15:30

BENU Női Magyar Kupa

FTC-Telekom - Tigra-Zf-Eger

2022. dec. 16. 18:30

BENU Női Magyar Kupa

III.Ker.Tve - UVSE

2022. dec. 16. 20:00

A tenerifei Világliga-döntőre készül női válogatottunk
Split, Eb: a férfidöntő és az éremátadás képei (Fotók: Kovács Anikó)
Közreműködők, egyesületek
Bizottságok