Most csak az eredmény számít

2015. január 13. 15:40

A Recco elleni 12–4-es vereség után bizonyítani akarja a ZF-Eger, hogy a nemzetközi porondon is van keresnivalója, így Dabrowski Norbert csapata ezúttal nem a szépségre, csak és kizárólag a sikerre törekszik a Brescia elleni szerdai BL-partin.

Fotó: MTI

Dabrowski Norbert igényli, hogy viszontlássa azt, amit az edzéseken gyakoroltak.

Sokszor mindez az eredménynél is ezerszer jobban érdekli.

Jelentjük, most cseppet sem ez a helyzet.

Egy a lényeg ugyanis: legyűrni valahogy szerdán a Bajnokok Ligájában a Bresciát!

„Így van, rettentő fontos, hogy elhozzuk a három pontot az olaszok otthonából – fogalmazott az egriek szakvezetője. – Nem feltétlen a csoport nehézsége miatt, noha természetesen ebből a szempontból is kulcskérdés volna a győzelmünk, sokkal inkább a renoménk miatt tartom kiemeltnek ezt a találkozót. A Recco elleni nagy pofon után ugyanis sok helyen felerősödtek a hangok, na, itt van megint az Eger, amely képtelen a nemzetközi porondon átlépni az árnyékán. Kevesen vannak figyelemmel arra, hogy ez egy teljesen új csapat, a múlt nemzetközi kudarca a jelek szerint megbélyegezte a klubot. Na, ezért kell győznünk, ezért kell újra bizonyítanunk. A barcelonai eredményünk a Recco elleni kudarccal ugyanis feledésbe merült…”

Az edző őszinte megnyilvánulásából is leszűrhetjük, hatalmas becsvággyal kelt útra ma reggel a társaság, amelyben a sérült Zalánki Gergőn kívül mindenki harcra kész. A felépült, de még edzettségi állapotban közel sem százszázalékos Biros Pétert a Brescia ellen még nem vetette volna be Dabrowski Norbert, de a hiányzó miatt a háromszoros olimpiai bajnok is ott lesz valamennyit a medencében.

A helyzet amúgy nem egyszerű: az ünnepek, a pihenés után eddig egyetlen meccse volt az egrieknek, az is a KSI ellen, a kihagyás után értelemszerűen messze még a tökéletes fizikai állapot, miközben ha nem is élet-halál, de minimum a továbbjutást befolyásoló mérkőzés vár az együttesre.

„Számításaink szerint a rendezés miatt biztos továbbjutó Barceloneta, és a Recco mögött a Brescia, Olympiakosz, Eger trióból kerül ki a harmadik csapat, amely ott lehet majd a hatos fináléban – fűzte hozzá az edző, aki természetesen tengernyi felvétellel rendelkezik a riválisról, így szokás szerint alaposan kielemzés történt. – Taktikus csapat, nincsenek igazán neves játékosai, az egységben az erő elvet képviselik. Az a csapat, amely képes legyőzni a Reccót, amely az előző idényben ott volt a BL-ben a final sixben, és a hazaiaktól úgy kapott ki végül két góllal, hogy két perccel a vége előtt még döntetlen volt, nyugodtan mondhatjuk, a nemzetközi élmezőny jeles tagja. Csapatépítés terén előttünk is járnak, hiszen nem sokat változtak tavaly óta. Mindezek ellenére tudjuk, mit kell tennünk.”

Kiélezett meccsre van kilátás – főleg, ha azt vesszük, hogy a hétvégi bajnokin küszködő Brescia éppúgy 7–7-et játszott a BL-ben a Barceloneta otthonában, mint az Eger, és az Olympiakosz elleni 9–9-es sem rossz ajánlólevél.

Nem vitás, igaza van Dabrowski Norbertnek: mindegy hogyan, de el kellene hozni azt a három pontot…


Bajnokok Ligája, A-csoport
Az állás:
1. Pro Recco (olasz) 6 pont, 2. Olympiakosz (görög) 4, 3. AN Brescia (olasz) 2, 4. CNA Barceloneta (spanyol) 2, 5. Zf-Eger 1, 6. VK Radnicski (szerb) 0

A 3. forduló programja

Szerda
Radnicski–Barceloneta, 16.30
Brescia–Eger, 20.30 (tv: Digi Sport)
Csütörtök
Recco–Olympiakosz, 19.00

– a.z. –



E.ON Női OB I.

Tigra-Zf-Eger - UVSE

2022. dec. 03. 15:30

BENU Férfi Magyar Kupa

Genesys OSC Újbuda - EPS-Honvéd

2022. dec. 09. 18:00

BENU Férfi Magyar Kupa

-

2022. dec. 10. 18:45

BENU Női Magyar Kupa

FTC-Telekom - Tigra-Zf-Eger

2022. dec. 16. 18:30

BENU Női Magyar Kupa

III.Ker.Tve - UVSE

2022. dec. 16. 20:00

BENU Női Magyar Kupa

-

2022. dec. 17. 19:00

A tenerifei Világliga-döntőre készül női válogatottunk
Split, Eb: a férfidöntő és az éremátadás képei (Fotók: Kovács Anikó)
Közreműködők, egyesületek
Bizottságok