Szolnok: mindig a következő

2015. január 09. 17:09

Sorozatunk eljutott a bajnokságot százszázalékos teljesítménnyel vezető együttesig. Az edző, Cseh Sándor amondó, a csapatot azzal igyekszik motiválni, hogy mindig a soros találkozó a legfontosabb. Kétségtelen, eddig bevált a recept.

Fotó: Szolnoki Dózsa

A héten két alapvető kérdéskört igyekeztünk végigjárni a férficsapatoknál.

1: az eddig eltelt 11 forduló után változtak-e a célok?

2: változik-e a keret?

Tekintettel arra, hogy eljutottunk ahhoz az együtteshez, amely százszázalékos teljesítménnyel vezeti a tabellát, s amelynek a kerete telis-teli van válogatott, minőségi pólósokkal, voltaképpen a szakvezető megkérdezése nélkül is választ adhattuk volna a két kérdésre.

Mindazonáltal természetesen Cseh Sándornak is feltettük őket. Egyúttal rövidre is zárhatjuk azokat.

1: „A célok semmit sem változtak.”

2: „A keret – bár lehetőségünk lenne rá – nem változik, hiszen nincs szükség erre.”

Köszönjük, ennyi?

Dehogy is!

A Theodora Magyar Kupát bezsebelő alakulta edzője azért bővebben, készségesen kifejtette, mi a helyzet Szolnokon.

„A legoptimálisabb helyzetben minden mérkőzést megnyerünk, nyilvánvalóan ezért is játszunk, ám tisztában vagyunk azzal, ez nem feltétlen lesz így, éppen ezért nem is ezzel foglalkozunk – fogalmazott Cseh Sándor. – A bajnokságban egyértelműen az aranyérem megszerzése a cél, viszont egyelőre ott is csupán az alapszakasz első helyének megszerzéséig nézünk előre. A Bajnokok Ligája más történet, egy-egy meccsen voltaképpen bármi megtörténhet, ráadásul az elmúlt évek megmutatták, ritkán győz a végén az a csapat, amelyet a tavasszal a legesélyesebbnek kiáltották ki.”

A Szolnok, talán mondhatjuk, a vártnál kicsit nehezebben indult be – de beindult. Minden bizonnyal jót tett a lelkeknek, a hangulatnak, hogy a BL-ben a kragujeváci vereséget követően a főtábláért zajló ki-ki páros meccsen sikeresen túljutott az OSC-n a társaság, megnyugodtak az urak, sorra nyerték meccseiket.
Kétségtelen, a magyar bajnokságban, a majdani rájátszásban háromszor-négyszer legyőzni az Eger, OSC duón kívül aligha tudja bárki a szolnokiakat (jó, ha egyszer…), de az említett kettősnek is piszok nehéz vállalkozásnak ígérkezik. A Bajnokok Ligájában azonban érthető az óvatosság, még akkor is, ha legbelül nyilvánvalóan ott is a végső siker a megfogalmazott cél.

„A Recco játékoskeretét tartják pillanatnyilag a legerősebbnek, mögötte a Rijeka, az Eger, a Barcelona és a Szolnok helyezkedik el, ám én nem szeretek szurkolóként gondolkodni, csak és kizárólag edzőként szemlélem az eseményeket. Most azon vagyunk, hogy mihamarabb kvalifikáljuk magunkat a hatos döntőbe, azaz a csoportban minél több találkozót nyerjünk meg. Eddig gondolkodunk, nem tovább” – erősítette meg a mester, aki elmondása szerint nem a végső sikerek lehetőségével, sokkal inkább az aktuális feladatok teljesítésével igyekszik motiválni játékosait.

Profikról van szó, így nem csoda, hogy a meglehetősen hosszú szünet után mindenkinél azt mutatta a mérleg, amit az edző előírt. Arról nem beszélve, hogy milyen intenzitással vetették bele magukat az urak a munkába.

„Az első két nap a vártnál jobban mozogtak, mint várni lehetett – árulta el Cseh Sándor. – Ezt követően előjött a fáradtság, ami teljesen normális ilyenkor. Úgy gondolom, két-három hét szükséges ahhoz, hogy fizikálisan visszajöjjünk abba az állapotba, amelyben abbahagytuk a sorozatot, mindent ugyanis nem lehet egy hét alatt bepótolni. Mindezt figyelembe véve a következő három mérkőzésen, a Fradi, a Partizan és az OSC ellen fokozott koncentráció kell a csapattól.”

A szombati, Ferencváros elleni hazai tévés meccsen (19.15., Digi Sport) a csúnya torokgyulladás után az edzéseket csupán ma kezdő Zsivko Gocsics várhatóan nem kap sok szerepet (lehet, egyáltalán nem játszik), a többi nagyágyú azonban mind várja, hogy újra megmutathassa. 158 lőtt bajnoki gól (is) erről/erőről árulkodik.

E.ON férfi ob I-es bajnokság, 2014/2015
A Szolnoki Dózsa-Közgép eddigi mérlege


11 mérkőzés
11 győzelem
0 döntetlen
0 vereség
158–70-es gólkülönbség
1. hely

– a.z. –





E.ON Férfi OB I.

Honvéd - Tigra-Zf-Eger

2022. nov. 05. 16:30

E.ON Férfi OB I.

BVSC-Zugló - Genesys OSC Újbuda

2022. nov. 19. 19:15

Split, Eb: a férfidöntő és az éremátadás képei (Fotók: Kovács Anikó)
Split, Eb: a döntő előtti utolsó átmozgató edzés (Fotók: Dobos Sándor)
Közreműködők, egyesületek
Bizottságok