Kaposvár: egyre feljebb

2015. január 08. 14:19

Fekete Szilveszter szakvezető szerint a legjobb hatba kerülés reális elvárás a csapattal szemben, sőt ha jobban lőné a társaság az emberelőnyös helyzeteket, még ennél is merészebbek lehetnének a célok.

Fotó: Kaposvári VK

Tizenegy mérkőzés után 80–86-os gólkülönbség – ez sok mindent elárul.

A legkevesebb gólt lőtte a Kaposvár eddig a bajnokságban, miközben az Eger (62) és a Szolnok (70), tehát a két „nagyvad” után a legkevesebbet is kapta.

Vajon mire vezethető vissza?

„Kétségtelen, érdekes kis csapat vagyunk – fogalmazott Fekete Szilveszter vezetőedző. – Támadásban sajnos a fórmegjátszásunk eddig hagyott némi kívánnivalót maga után, fontos pillanatokban rossz döntéseket hoztunk, ez pedig alaposan meglátszik a lőtt góljaink számán. Bátran állítom, ha jobban játszanánk emberelőnyben, a legjobb négy közé jutás sem volna elérhetetlen, köszönhetően annak, hogy hátul rendkívül stabilak vagyunk.”

Utóbbi többek között egy háromszoros olimpiai bajnoknak is köszönhető. Szécsi Zoltán az előző, úgymond rávezető idény után újfent parádézik a kapuban, talán nem túlzás az állítás, sokad virágzását éli. A szakvezető szerint ez sem véletlen: „A képességei közismertek. Úgy volt, abbahagyja a vízilabdát, voltaképpen kicsit levezetni érkezett tavaly hozzánk, ami aztán olyan jól sikerült, hogy vezéreltével a 7-8. helyért játszhattunk. Ebben az idényben aztán rátett még egy lapáttal, kiegyensúlyozottan jól véd, imponáló a hozzáállása az egészhez. Remekül irányítja a védelmet, a srácok hallatnak rá, így állt össze a kaposvári betonvédelem. Bízunk abban, ezt a folytatásban is sikerül megőriznünk.”

Miután jelen pillanatban a bajnokság 6., még rájátszást érő helyen áll a csapat, adódik a kérdés: kiegyeznének a végén is ezzel az eredménnyel?

„A célunkat úgy határoztuk meg, hogy az előző idénynél sikeresebbek legyünk, magyarán jussunk be valahogy a legjobb hatba
– magyarázta a szakvezető. – Ha az alapszakasz végén is így állunk, akkor elégedettek leszünk. A rájátszásban pedig nyilvánvalóan meg volna az esélyünk arra, hogy még feljebb lépjünk.”

Merész célok fogalmazódnak meg tehát Kaposváron, ezek elkéréséhez Fekete Szilveszter szerint nem szabad olyan meccseket elbukni, mint tették a Debrecen és az UVSE ellen. A csapat a folytatásban otthon fogadja majd riválisai közül a Honvédot, a Fradit, az UVSE-t és a Debrecent is – úgy tartják a városban, ezen meccsek megnyerésével teljesíthetőek a célok. Viszont az sem vitás, az ellenfelek is számolnak az együttessel, készülnek rá, szó sincs már a sötét ló szerepéről.

„Valóban figyelnek ránk. Ezt abból is lemérhetjük, hogy érzésem szerint nem nekünk kedveznek a bírók” – mondta el meglátását a szakvezető, aki nem tervez változást a keretben, maximum az ifik közül hív fel valakit az első kerethez. Kaposvárott is igyekeznek saját lábra állni, avagy a saját utánpótlásra támaszkodni, ennek érdekében indult el a Honvéd egykori Euroliga-győztes védője, Kovács Olivér vezetésével a szakmai munka. A város regionális úszóközpont titulust kapott, amely által biztosan új, fedett 50-es uszoda épül – a tervek ennek megfelelően nem kicsik a vízilabdát illetően sem.

Hogy mennyire értékelik arrafelé a szakosztályt, jó példa, hogy 2014 legjobb kaposvári csapatának választották az együttest – először, a pólós remények szerint azonban nem utoljára.

E.ON férfi ob I-es bajnokság, 2014/2015
A Kaposvári VK eddigi mérlege


11 mérkőzés
4 győzelem
0 döntetlen
7 vereség
80–86-os gólkülönbség
6. hely

– a.z. –





E.ON Női OB I.

Tigra-Zf-Eger - UVSE

2022. dec. 03. 15:30

BENU Női Magyar Kupa

FTC-Telekom - Tigra-Zf-Eger

2022. dec. 16. 18:30

BENU Női Magyar Kupa

III.Ker.Tve - UVSE

2022. dec. 16. 20:00

A tenerifei Világliga-döntőre készül női válogatottunk
Split, Eb: a férfidöntő és az éremátadás képei (Fotók: Kovács Anikó)
Közreműködők, egyesületek
Bizottságok