Szeged: kulcsfontosságú január

2015. január 07. 18:04

Négy hazai meccs vár a hónapban a csapatra, amely rögvest megduplázhatja eddigi pontjainak a számát ezen időszak alatt. Varga Péter bízik játékosaiban, nem is tervez változtatást a keretben – a cél továbbra is a rájátszás elérése.

Fotó: Szegedi VK

Egy csapat, amelynél egyáltalán nem egyeznének ki a végén a pillanatnyi helyezéssel.

Egy csapat, amely a tabellán elfoglalt helyezésénél a játékoskeretet vizsgálva bizonyosan többre hivatott.

Egy csapat, amelynek kerete viszont talán a legtöbbet változott, mondjuk ki, gyengült az előző idényhez képest.

Egy szó, mint száz, idő kell, amíg Szegeden beindul a gépezet.

A sportban persze az is szép, hogy minden van, csak idő nincs…

„Való igaz, nem könnyű a helyzetünk, rengeteget kell még dolgoznunk ahhoz, hogy arról beszélhessünk, rendben vagyunk, mindazonáltal a céljaink cseppet sem változtak: ott kell lenni az első hatban!” – fogalmazott a Vincze Balázs távozása után előbbre lépő, 35 esztendősen vezetőedzővé lett Varga Péter, aki nem dolgozhat rosszul, ha például csapatából az utóbbi válogatott meccseken Benedek Tibortól rendre lehetőséget kap Manhercz Krisztián. Mert ugye ezek a meghívók a klubcsapat edzőjének hozzáértését is jelentik!

„Örülünk Krisztián egyéni sikereinek. Mint a társainak, neki is jó a hozzáállása a vízilabdához, mérhetetlen alázattal végi a dolgát, jól tudja, csapatként kell úgy funkcionálnunk, hogy aztán az egyéni célok is valóra váljanak”
– mondta erről a „Pepe” becenévre hallgató egykori utánpótlás-válogatott, abszolút szegedi kötődésű center.

Bevallotta, eleinte tartott a feladattól, de hamar belerázódott, igyekszik nyugodtan ellátni a munkát, bár a negyedik egy góllal elveszített rangadó után nála is fel-felment a pumpa. Hiába, szokni kell az ipart…

„Az említett vereségek kimondottan rosszul jöttek, főleg a két hazai, a Honvéd és a BVSC elleni bukták fájtak iszonyatosan. Hullámzó még a játékunk, de azt gondolom, jó úton járunk, nagyon sokat dolgozunk, ami reményeim szerint garancia az előbbre lépésre.”

Szegeden kulcsfontosságúnak tartják a januárt – nem véletlenül. Négy hazai mérkőzés vár ugyanis a csapatra, sorrendben a Debrecent, a KSI-t, a Pécset és a Kaposvárt látják vendégül. Ezen a találkozókon rögvest megduplázhatja eddigi pontjainak a számát a társaság.

„Ahhoz, hogy legyen esélyünk megvalósítani a céljainkat, mind a négy találkozót meg kell nyernünk! Ennek szellemében készülünk, tudjuk, sorsdöntő hetek várnak ránk” – így Varga „Pepe”, aki maximálisan bízik a keretben, avagy senki sem távozik, és senki sem érkezik a csapathoz. Természetesen továbbra is támaszkodnak a saját utánpótlásra, az ifik közül bárki szerepet kaphat – aki bizonyítja rátermettségét természetesen. Az idősebbek, sok nagy csatát megélt pólósok, Kiss Csaba, Varga Zsolt vagy Aljosa Kunac mindenben segítik őket, hosszú távon így joggal bíznak a sikerekben.

Arról nem beszélve, hogy a hírek szerint végre komolyan felvetődött egy uszoda építése – „Tizenkét éve hallani ilyen híreket, jó volna az eredményét is látni, mert nem vitás, az úszók, a búvárúszók, a kajakosok, a triatlonosok, a vízilabdázók, és nem utolsó sorban a közönség nagyon megérdemelné már a fedett uszodát Szegeden” – mondta erről Varga Péter.

Szavaihoz csak csatlakozni lehet.



E.ON férfi ob I-es bajnokság, 2014/2015
A Tiszavirág-Szeged-Diapolo eddigi mérlege


11 mérkőzés
4 győzelem
0 döntetlen
7 vereség
113–129-es gólkülönbség
8. hely


– a.z. –



E.ON Férfi OB I.

BVSC-Zugló - Genesys OSC Újbuda

2022. nov. 19. 19:15

E.ON Női OB I.

Tigra-Zf-Eger - UVSE

2022. dec. 03. 15:30

BENU Női Magyar Kupa

FTC-Telekom - Tigra-Zf-Eger

2022. dec. 16. 18:30

BENU Női Magyar Kupa

III.Ker.Tve - UVSE

2022. dec. 16. 20:00

A tenerifei Világliga-döntőre készül női válogatottunk
Split, Eb: a férfidöntő és az éremátadás képei (Fotók: Kovács Anikó)
Közreműködők, egyesületek
Bizottságok